Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Pentagonul a inceput amenajarile la Kogalniceanu
-- Colonelul Peri Anest va fi comandantul Fortei Intrunite - Est (JTF-East), al carei cartier general se va afla la baza de la Mihail Kogalniceanu. Batalionului 1 al Regimentului 94 de Artilerie Terestra al Pentagonului de la Baumholder, Germania se muta in Romania.
Aproximativ 100 de militari de la baza Pentagonului din Vicenza au sosit in Romania. Acestia au misiunea de a pregati baza de la Mihail Kogalniceanu pentru Batalionul 1 al Regimentului 94 de Artilerie Terestra al SUA de la Baumholder, Germania, relateaza Stars and Stripes in editie electronica.
Operatiunile, al caror cartier general a fost instalat la baza de la Mihail Kogalniceanu, sunt similare celor desfasurate inainte de instalarea trupelor americane in Bosnia. General-maiorul Frank Helmick, comandantul fortelor aeropurtate SETAF (Southern European Task Force) din armata SUA a declarat insa ca operatiunile militarilor americani in Romania nu vor fi la fel de "grandioase" ca celelalte desfasurate in Balcani, relateaza Stars and Stripes. Baza aeriana din Romania nu va fi la fel de mare ca cea de la Camp Bondsteel, a spus Helmick, referindu-se la principala baza americana din Kosovo, care a gazduit maximum 5000 de militari SUA. "Este menita sa fie (o baza) de natura expeditionara (...) Nu veti putea vedea Burger Kings sau Starbucks", a spus Helmick. Initial, circa 1.000 de americani vor lua parte la o serie de exercitii si operatiuni care sunt programate sa se incheie in luna octombrie, a explicat Helmick, adaugand ca membri Navy Seabees (batalioane din cadrul Marinei SUA folosite la lucrari de constructie, n.red.) se vor alatura militarilor proveniti din Italia si Germania, precum si personalului civil. Colonelul Peri Anest va fi comandantul Fortei Intrunite - Est (JTF-East), al carei cartier general se va afla la baza de la Mihail Kogalniceanu. Helmick a declarat ca doar un contingent redus va ramane la baza de la Mihail Kogalniceanu dupa luna noiembrie, iar urmatoarele rotatii de trupe - brigazi care vor efectua misiuni de antrenament pe o perioada de sase luni in diferite locatii din Romania si Bulgaria - ar putea sa nu dureze "cu anii". Helmick nu a oferit insa detalii. (D.D.)
 Afisari: 894  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
   de BZI
Catre T-Rex.   de alwis46
Da a inceput dezastrul   de Tyranosaurusrex
Inainte!   de FB
A r h i v a
  Videanu, distractie pe Riviera Franceza    8 comentarii
  Prins dupa opt luni    
  Stiri pe scurt    
  MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen    
  Ziua si replica    
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01747 sec.