Ziua Logo
  Nr. 3978 de miercuri, 11 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Fantoma lui Adrian Nastase
Rares BOGDAN 
-- Daca au existat fideli care sa-si inchipuie ca Napoleon se poate reintoarce din insula Elba direct pe tronul Frantei, de ce nu ar exista si acum indivizi care sa vada in Nastase o solutie?
Aflat intr-o criza de credibilitate si simpatie majora, PSD cauta solutii, menite la a-l repozitiona in anul electoral 2008. Intrebarea la care incearca sa gaseasca raspuns strategii fostului partid de guvernamant este cum trebuie sa arate politicile si liderii PSD-2008 pentru ca partidul sa revina in forta in prim-plan.
Cu un Geoana care a reusit sa-si confirme neputinta si inconsistenta ca politician si lider veritabil, cu un Rus din ce in ce mai atacat si contestat, cu un Iliescu care se agita, asemeni unui strigoi apartinand unei alte epoci, social-democratii au nevoie de un lider pe care sa-l contrapuna lui Basescu.
Din pacate, in Romania, mitul tatucului atotputernic continua sa domine mentalul cetateanului si al alegatorului. Continuam sa ramanem tributari unui sistem de "real politic" in care liderul reprezinta locomotiva sau balastul unui partid.
Pe acest fond, observam in ultimul timp o incercare aproape neverosimila de a fi readus in discutie un fost lider PSD, al carui nume pana mai ieri echivala cu linsajul politico-mediatic. Adrian Nastase, politicianul care a reusit sa contabilizeze cea mai spectaculoasa crestere si decadere din istoria recenta a Romaniei, isi pregateste revenirea. Este aproape incredibil, dar se pare ca inca exista cativa "nostalgici", care-l vad pe Nastase o solutie pentru. Daca au existat fideli care sa-si inchipuie ca Napoleon se poate reintoarce din insula Elba direct pe tronul Frantei, de ce nu ar exista si acum indivizi care sa vada in Nastase o solutie? Pana la urma, pentru cei care vor sa uite comportamentul si atitudinea, care au generat in cele din urma "noaptea cutitelor lungi" de la hotel Confort, cand, practic, Nastase a fost abandonat total, acesta poate fi privit si ca victima. Parasirea sa, de catre multi dintre cei care nu ar fi existat politic fara sprijinul sau, ramane o discutie deschisa.
Dar doar in sarcina istoricilor, pentru ca, chiar si intr-o Romanie unde "el lider maximo" continua sa ramana dezideratul politicienilor, Nastase nu poate nici macar sa spere sa revina! Numele sau este confundat inca cu coruptia la cele mai inalte cote, cu dispretul profund pentru simplii cetateni, subordonati politic si chiar colegi din conducerea partidului, cu rapacitatea, arghirofilia si avaritia ajunse la cote incredibile.
Adrian Nastase este sinonim cu scaderea increderii cetatenilor in forta institutiilor statului, care au devenit in timpul guvernarii sale tot mai lipsite de credibilitate. Cu renasterea unei adevarate "camarille" de tip Carol II-lea, in care doamna Dana, Bitner, Petrache, acelasi Cocos, Finis, Truica, Sindie, Tesu si altii reprezentau adevaratul Guvern al Romaniei! Nimeni nu mai stia daca deciziile cu adevarat importante se luau in sedintele de Guvern sau in bucataria resedintei premierului!
Dar poate primul dintre pacatele fostului premier a ramas in amintirea presei, a cetatenilor, a colegilor de partid si a tuturor celor cu care venea in contact, aroganta infinita pe care o afisa. Puterea transforma chiar si caracterele foarte puternice, iar puterea absoluta transforma si urateste in mod absolut! Cei care incearca readucerea lui Nastase in prim-planul scenei publice risca sa-si atraga asupra lor toata lipsa de incredere si antipatia pe care le-a generat-o acest personaj in ultimii ani!
PS: Niciodata nu voi intelege cum un om dotat cu o inteligenta remarcabila, rafinat, cultivat probabil mai mult decat orice politician roman al zilelor noastre, abuzand de o eruditie reala, dotat cu calitati care-l recomandau ca lider autentic, a reusit sa fie realmente ucis de propriile slabiciuni, defecte si apucaturi! Mai rar ca intr-un singur om sa salasluiasca in asemenea masura demonul cunoasterii alaturi de cel al ratarii si trufiei absolute!
 Afisari: 2077  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 15 Afiseaza toate comentariile  
P.S.   de George de Ro
bogdane, nu-ti mai bate capu   de simiondan
Am avut de ales intre doi demoni, unul mai rau si altul...   de Mark
Nastase !!!   de daniel
Dragutul Nastase   de Popa Dumitru
Adulatorii comunismului...   de Adrian v.D.
Nu-i mai potrivit Fantomas in loc de fantoma?   de Huhu extraterestrul
Nastase si fantoma ? Poate Nastase si Fantomas !   de ionion
Da ce Napooleon ie Nastase , sau Nastase ie Napooleon ?   de ionion
Fantoma de la Opera de trei parale   de Ion Caramache
idolul Nastase   de cosor ion
Sa vedem pe cine si cati o sa popeasca !!!   de Liviu2002j
A fost mai bun ca astia   de Donici
un PS remarcabil.....sensibil...   de Radu Dragan
Fantoma?   de doctorul
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Marilyn Monroe, diva nespalata (5741 afisari)
 "Singura Biserica adevarata este Biserica Catolica" (2656 afisari)
 Filiera Transnistria (2489 afisari)
 Unde este Liiceanu de la Paltinis? (2238 afisari)
 Palat contra sprijin (2231 afisari)
 Corina Vintan a pierdut concursul pentru admiterea in Corpul Diplomatic al MAE (245 afisari)
  Ossama ben Laden are nora o bunica britanica (202 afisari)
 Motivatia unei decizii "corecte politic" si impotriva interesului national (162 afisari)
 In atentia primarilor Emil Boc, Adriean Videanu... (87 afisari)
 Polul de dreapta se contreaza in chestiunea pensiilor (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.91136 sec.