Ziua Logo
  Nr. 3977 de marti, 10 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Incendiu la groapa Glina
-- Firma care detine groapa de gunoi din comuna ilfoveana Glina, de langa Capitala, va fi amendata de catre inspectorii Garzii de Mediu dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, aproximativ cinci mii de metri patrati din depozitul de deseuri au fost cuprinsi de flacari.
Potrivit unui comunicat al Garzii Nationale de Mediu, incendiul a izbucnit in jurul orei 21:30 la depozitul de deseuri "Ochiul Boului", ce apartine SC Ecorec SA. Astfel, Garda Nationala de Mediu (GNM) va sanctiona contraventional SC Ecorec SA cu zece mii de lei (o suta de milioane lei vechi), pentru "neasigurarea sistemului de automonitorizare tehnologica prin verificarea permanenta a starii si functionarii amenajarilor pe amplasamentul depozitului, in vederea reducerii riscului de accidente prin incendii". Poluarea zonei a fost constatata de comisarii de mediu, reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi, cei ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Politiei Ilfov, prefectul si subprefectul judetului. Pompierii au actionat imediat pentru stingerea incendiului cu apa, pe amplasamentul gropii fiind si doua buldoexcavatoare care au acoperit zona afectata de incendiu cu pamant, ulterior sosind pe amplasament si un al treilea utilaj. In jurul orei 04:00 dimineata, incendiul a fost stins in totalitate.
Amenzi maxime
Capitanul Tudorel Parlea de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Ilfov a declarat, ieri, ca "incediul, izbucnit in jurul orei 21:00, a fost localizat si apoi stins, dupa mai multe ore de efort, cu ajutorul utilajelor societatii de salubrizare din zona si al pompierilor care au intervenit cu cinci autospeciale". Deocamdata nu se cunosc cauzele producerii incendiului si urmeaza ca politistii sa inceapa o ancheta. La randul lor, comisarii Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Ilfov nu exclud posibilitatea aparitiei fenomenului de autoaprindere a depozitului de deseuri, din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioada. Comisarul general al GNM, Octavian Popa, a anuntat ca orice incendiere de terenuri agricole va fi de acum sanctionata cu amenda maxima, in valoare de 50.000 lei. Potrivit Rompres, aceasta decizie survine ca urmare a frecventelor incendieri voluntare de miristi, care din cauza intensitatii vantului, a temperaturilor ridicate si a secetei se pot transforma in dezastre ecologice.
Oana ROTARU 
 Afisari: 193  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Basescu incalca independenta Justitiei    12 comentarii
  Vize anuale pentru jurnalistii MediaSind Moldova    
  Stiri pe scurt    
  Carbonizati pe autostrada    2 comentarii
  Violata si aruncata intr-o fantana    2 comentarii
  Drujba de la Cotroceni    
 Top afisari / comentarii 
 Potentul Jack (3490 afisari)
 Afacerea Bordei este nula (2447 afisari)
 Violata si aruncata intr-o fantana (2161 afisari)
 Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune (2139 afisari)
 Asul din maneca Boeing (2017 afisari)
 Biserica catolica revendica titlul de unica si adevarata Biserica a lui Cristos (175 afisari)
 Wikipedia, cel mai cautat site de stiri online (159 afisari)
 Basescu a anuntat ca va promulga legea pensiilor, in anumite conditii (156 afisari)
 Bacalaureat 2007 (127 afisari)
 Vadim a primit un Palat de la RAAPPS (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00864 sec.