Ziua Logo
  Nr. 3977 de marti, 10 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
O combinatie mortala: imbecilitate-incompetenta
Cristian UNTEANU 
-- Cred ca nu s-a bucurat de indestula atentie raspunsul pe care onorabilul Remes, in calitatea sa de ministru al Agriculturii, l-a dat la cererea primului ministru de a-i prezenta cat mai rapid o strategie nationala pentru combaterea efectelor secetei.
Acest raspuns este, prin imbecilitatea, incompetenta si fermitatea sa, un model romanesc trans-guvernamental si trans-partinic ce trebuie analizat daca vrem sa intelegem de ce expertii politici si economici spun ca am mai avea nevoie de 50-100 de ani sa ajungem la nivelul actual al UE. Asta, fireste, in cazul in care UE, de dragul nostru, va decide stoparea evolutiei sale sociale si economice pentru a-i astepta pe retardatii clasei.
Dar ce-a facut domnul Remes? Intr-o prima etapa a inceput sa se targuie in plina sedinta de Guvern. Nu pot intr-o saptamana, zice, lasa-n doua. Nu, zice Tariceanu, vreau intr-una, ca afara, unde nu si-au bagat astia aer conditionat, aud ca e dezastru. Bine, zice Remes scarbit, bine! Si, tot in scarba, vine sa-i tranteasca pe masa sefului sau ierarhic pe line de partid si de stat un dosar care, pesemne, continea asemenea ineptii ca l-au apucat nervii pe Tariceanu care vine sa spuna, public, ca nu era vorba decat de o aberatie incropita pe genunchi de un functionar din Ministerul Agriculturii. Zice Remes: lasa, nene, nu te basica ca dai in boala de nervi si-ti cauzeaza, nu te criza ca-ti fac eu o strategie beton peste o saptamana. Si ca sa vezi ca sunt baiat salon, ti-o fac la rupt gura prostimii, pe urmatorii 25 de ani!
Remes nu e de vina. El e doar Remes. Prima problema este ca Remes poate fi considerat un prototip al ministeriabilului de dupa '89. A doua problema este toleranta absoluta a sistemului, a oricarui tip de sistem din Romania post-revolutionara, la prototipul Remes. Existenta prototipului a permis ca, in cazul aparitiei oricarei probleme, in orice sector, sa fim prinsi complet descoperiti. Ca ninge, ploua, ard miristile, e seceta, e polei, totul devine imediat un dezastru natural cu o singura explicatie: mania lui Dumnezeu. Politic si administrativ, noi n-avem nimic pregatit. Ai nostri traiesc pe alta planeta, au alte prioritati si n-au timp de prostii cunoscuti indeobste sub numele de "dragi concetateni".
In schimb, este perfect pusa la punct tehnica scoaterii din palarie, la moment, a solutiilor miracol, perfecte pentru a fi prezentate cu fast la televiziunile care ofera un fel de surogat de realitate pe placul comanditarului. Cine ar putea cataloga altfel decat drept mostra infioratoare de imbecilitate-incompetenta afirmatia lui Remes ca, neavand nimic saptamana asta, peste doar sapte zile va avea o analiza pluridisciplinara pentru o perioada de 25 de ani la nivelul Romaniei? Nu putea sa spuna asta decat un om cu un dispret profund pentru tot ce inseamna procedurile reale in domeniu, cele prin care s-ar fi organizat licitatii internationale pentru un asemenea proiect vast de cercetare. Implicand, alaturi de institutele romanesti din domeniu, organismele stiintifice specializate pe plan european care au posibilitatea, spre exemplu, de a oferi harti comparative realizate in urma observatiilor prin satelit. Sau sa le solicite trimiterea de urgenta a unor echipe de specialisti in desertificarea solurilor, ca cele care au lucrat cu succes in unele tari maghrebiene.
Romania are insa parte doar de Remes si de proiectul sau. Eventual le vom cere celor de la UE sa ne dea ceva din fondul special de ajutor in caz de dezastre. Eventual vor veni si ceva ajutoare. Care se vor imparti, ca la asta avem traditie, mai buna chiar ca la somalezi. Si ramanem cu prototipul Remes.
 Afisari: 1237  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
Asta e - Remes sa-l dea in judecata pe Dumnezeu.. Si cu Justitia Romana, Tariceanu si cei 322.. va   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Pt.M_d_L   de doctorul
Lasa ca vine "opozitia" (Miluta&Co) cu 60.000 de specialisti   de M_D_L
Mare smecher esti Unteanule!   de Ion Ninel
DATI-I UN SODOKU...   de puicu
Ma intreb daca se va aplica planu' pe 25 de ani!   de Liliac
Remes,Tariceanu....   de doctorul
Remesii   de Un Agricultor
Intrebare   de Ion Caramache
Comparativ   de mediator
Corect, ca de obicei   de Vasco da Gama
A r h i v a
  Poezie si castrare    5 comentarii
  Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune    30 comentarii
  Oportunitati si vulnerabilitati    7 comentarii
  Optiunea Blair in Palestina    1 comentariu
  La judecata zilei    1 comentariu
  Cat tin romanii coada sus?    2007-07-06
  Nebuneala.ro la PPE    2007-06-26
  Ce va spune Traian Basescu?    2007-06-19
  O tara conservatoare?    2007-06-12
  Mobilierul nostru national    2007-06-05
 Top afisari / comentarii 
 Potentul Jack (3490 afisari)
 Afacerea Bordei este nula (2447 afisari)
 Violata si aruncata intr-o fantana (2161 afisari)
 Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune (2139 afisari)
 Asul din maneca Boeing (2017 afisari)
 Biserica catolica revendica titlul de unica si adevarata Biserica a lui Cristos (175 afisari)
 Wikipedia, cel mai cautat site de stiri online (159 afisari)
 Basescu a anuntat ca va promulga legea pensiilor, in anumite conditii (156 afisari)
 Bacalaureat 2007 (127 afisari)
 Vadim a primit un Palat de la RAAPPS (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.17823 sec.