Ziua Logo
  Nr. 3977 de marti, 10 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Valoarea platilor online cu cardul a ajuns in primele sase luni la 16,5 milioane euro
-- Valoarea cumparaturilor online realizate cu cardul in primul semestru a atins 16,5 milioane de euro prin 200.000 de tranzactii, potrivit Gecad, care citeaza date furnizate luni de procesatorul de plati online Romcard.
Cumparaturile online cu card procesate prin solutia Gecad ePayment in primele sase luni din 2007 au depasit ca valoare si numar de tranzactii pe cele inregistrate in intreg anul 2006, ajungand la 14,3 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa remis de Gecad ePayment, luni, agentiei NewsIn. Astfel, Gecad are o cota de aproape 90% din piata platilor cu cardul prin internet.
'"In primele sase luni din 2007 s-a cumparat online cu cardul de 1,65 ori mai mult decat in tot anul 2006", potrivit datelor furnizate de Gecad ePayment.
Numarul total al tranzactiilor procesate in magazinele online din Romania care folosesc solutia ePayment s-a ridicat la 160.000.
In a doua jumatate a lui 2006 piata a crescut cu 330% pentru ePayment fata de primele sase luni ale anului in ceea ce priveste valorile tranzactionate. Primul trimestru din 2007 a continuat in acelasi ritm, volumele tranzactionate prin solutia ePayment urcand la aproximativ cinci milioane euro. Potrivit Gecad, acest lucru se datoreaza atat apetitului publicului pentru cumparaturile online si platile prin card, cat si deciziei comerciantilor de a promova aceasta alternativa la comertul clasic.
"Daca in 2006 aveam o pozitie rezervata si in cele din urma piata platilor online a surprins prin evolutia din a doua jumatate a anului, in 2007 asteptarile sunt optimiste iar cresterea nu mai poate fi oprita", a declarat directorul general RomCard, Marin Mitroi.
Gecad ePayment detine o cota de piata de circa 87% pentru prima jumatate a anului 2007, raportata la valorile indicate de RomCard, unic procesator final 3D-Secure in Romania.
Romcard este unic procesator final de plati online prin card in Romania. Domeniul de activitate al firmei include: autorizarea tranzactiilor cu carduri (front office), administrare baze de date, decontarea si procesarea tranzactiilor cu carduri (back office), solutie "3DSecure" la cheie pentru bancile acceptatoare si emitente pentru serviciile de e-comerce "Verified by Visa" si "MasterCard SecureCode". Actionarii RomCard sunt Banca Comerciala Romana, BRD Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Comerciala "Ion Tiriac" si Financiara SA.
GECAD ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic, lider pe piata romaneasca de sisteme de plati online. Compania dezvolta si detine in prezent trei solutii proprietare - ePayment, Avangate si myAvangate.
A r h i v a
  UPC Romania sustine ca Primaria a taiat abuziv cablurile de fibra optica ale companiei    1 comentariu
  Aproape toate jocurile video sunt plictisitoare, afirma directorul Electronic Arts    
 Top afisari / comentarii 
 Potentul Jack (3490 afisari)
 Afacerea Bordei este nula (2447 afisari)
 Violata si aruncata intr-o fantana (2161 afisari)
 Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune (2139 afisari)
 Asul din maneca Boeing (2017 afisari)
 Biserica catolica revendica titlul de unica si adevarata Biserica a lui Cristos (175 afisari)
 Wikipedia, cel mai cautat site de stiri online (159 afisari)
 Basescu a anuntat ca va promulga legea pensiilor, in anumite conditii (156 afisari)
 Bacalaureat 2007 (127 afisari)
 Vadim a primit un Palat de la RAAPPS (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00927 sec.