Ziua Logo
  Nr. 3975 de sambata, 7 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Teatru european de parcare
Astazi, de la ora 22.30, in cadrul Sommerfest are loc la Akademie Schloss Solitude din Stuttgart (Germania) "inaugurarea" oficiala a METT (Mobile European Trailer Theatre), un proiect de Nicoleta Esinencu, un camion ca "spatiu mobil de libera exprimare artistica" pe "un parcurs intre Est si Vest cu parcare-n Est". Trailer Theatre prezinta in seara aceasta premiera cu "Face Control", un "performance" de Nicoleta Esinencu (Republica Moldova) si Olivier Irthum (Franta), pe textul Nicoletei Esinencu, cu Eduard Badasyan, Lena Drieschner (Germania), Ghenadie Galca si Doriana Talmazan (Republica Moldova), in romana si germana (traducere din romana de Helga Kopp). Proiectul METT este realizat cu sustinerea morala si financiara a Allianz Kulturstiftung si Akademie Schloss Solitude, Stuttgart, Germania, si a Asociatiei La Manoucherie, Franta. (I.P.)
"Arhangheli..." tradusi
La editia din 2006 a Festivalului International de Literatura European Literary Gates de la Bratislava, Romania a fost reprezentata de Anca Maria Mosora ("Arhanghelii nu mor", Humanitas, 2005). Romanul ei de debut (Premiul pentru debut literar al revistei Cuvantul) va fi publicat in limbile italiana (Centro Full Service, Udine) si ceha (Kniha Zlin, Ing. Marek Turna Publishing). De curand, la Humanitas a aparut si cel de-al doilea roman al Ancai Maria Mosora, "Reality Game Show". (L.I.)
Sibiul in ideograme
Voluntarii din Japonia care vor lucra pentru Astra Film Fest au vizionat zilele trecute un nou film de prezentare a Sibiului, realizat de Dumitru Budrala, cu subtitluri in limba lor materna. "Sibiu 2007" (20 de minute), subtitrat in opt limbi, filmul prezinta istoria unui oras cu patrimoniu si parfum medieval, manifestarile culturale importante sI diverse prin care Sibiul si-a atras titlul de capitala culturala europeana, dar si imprejurimile si monumentele naturale din imediata apropiere a orasului. Avand o bogata experienta in voluntariat - unii dintre ei peste sase ani - tinerii japonezi isi vor pune cunostintele in slujba Astra Film Sibiu 2007, dar si ca sa invete cate ceva din ceea ce presupune organizarea unui festival de film documentar de anvergura Astra Film. Unii vor lucra la imbunatatirea unor baze de date pentru AFF, iar altii se vor ocupa de materiale promotionale pentru Festival, avand in vedere experienta sI cunostintele lor avansate de grafica si design. (L.I.)
A r h i v a
  Ultimul festival al verii cinematografice    
  Finaliste Booker Prize traduse in romaneste    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Bilderberg 2007: "Inaltii prelati ai globalizarii" la Istanbul (3141 afisari)
 Comorile secrete (3119 afisari)
 Romanii de dincolo de granitele Romaniei (2590 afisari)
 Balcicul Reginei Maria (2317 afisari)
 Evul Mediu din Kosovo (2196 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02128 sec.