Ziua Logo
  Nr. 3966 de miercuri, 27 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Supraproductie de heroina la nivel mondial
-- Ziua internationala impotriva abuzului de droguri si a traficului ilicit a fost marcata, ieri, in Bucuresti prin deschiderea unui nou centru de tratament cu metadona pentru persoanele dependente, in sectorul 2 al Capitalei.
Presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), Pavel Abraham, a declarat ca Ziua internationala impotriva abuzului de droguri si a traficului ilicit a fost stabilita de Adunarea Generala a ONU in urma cu zece ani si a fost marcata in Romania prin mai multe actiuni la nivelul fiecarui judet. La randul sau, coordonatorul rezident ONU in Romania, Soknan Han Jung, a explicat ca ziua de 26 iunie a fost stabilita de ONU pentru a aminti oamenilor de victimele abuzului de droguri. Oficialul ONU a precizat, de asemenea, ca potrivit unui raport elaborat de Oficiul Natiunilor Unite privind drogurile si Criminalitatea, in 2007, cel putin o persoana din 200 este consumatoare de droguri. Cu toate acestea, exista semnale ca este in scadere consumul de stupefiante. Mai mult, ambasadorul a apreciat ca dependenta de droguri poate fi eliminata daca tratamentul este aplicat corect, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Centrul ONU a decis sa finanteze deschiderea noului centru din Bucuresti.
Un milion de consumatori
Centrul de tratament cu metadona va functiona in cartierul Pantelimon, investitia fiind de aproximativ 180.000 de dolari. Serviciile din cadrul centrului vor fi asigurate, prin rotatie, de specialistii ANA. Pavel Abraham a recunoscut, citat de Mediafax, ca majoritatea persoanelor care urmeaza tratamentul substitutiv cu metadona, chiar daca reusesc sa renunte la droguri, dupa un timp recad, procentul acestora fiind de aproximativ 80%. Potrivit unui studiu realizat in 2004, la nivelul Capitalei ar fi 24.000 de consumatori de droguri injectabile, iar la nivel intregii tari se estimeaza ca ar fi aproximativ un milion de consumatori. Pavel Abraham a mai spus ca, potrivit unor studii realizate in 2006, la nivel mondial s-a inregistrat o supraproductie de heroina.
Inca patru centre
Presedintele ANA a precizat, de asemenea, ca institutia pe care o conduce intentioneaza sa mai deschida patru astfel de centre in acest an, doua in Bucuresti, si cate unul in Oradea si Iasi. Ziua internationala impotriva abuzului de droguri a fost marcata in mai multe judete ale tarii prin diverse campanii stradale de informare, desene pe asfalt, competitii sportive sau karaoke. Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog din Giurgiu a organizat diverse concursuri tematice cu elevii, la finalul carora, coordonatorul CPECA Giurgiu, doctor Radu Popescu si subprefectul Elena Dinu au oferit copiilor premii.
Oana ROTARU 
 Afisari: 257  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dan Voinea: "Criminalii devin victime"    7 comentarii
  Avocatii obligati sa-si toarne clientii    2 comentarii
  Hackerul din Arad, deferit Justitiei    3 comentarii
  Blocaje de "Ziua Drapelului"    
  Stiri pe scurt    
  Minciunile lui Videanu    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Rusia vrea inapoi Balcanii si Marea Neagra (4019 afisari)
 Grupul de Intelectuali "Romavia" (GIR) (2610 afisari)
 Romania, trista figura (2434 afisari)
 Mincinosii EVZ, condamnati (2409 afisari)
 Az RMDSZ hatalom veget ert (2357 afisari)
 Tupeu iliescian (377 afisari)
 Jocuri politice la CNA si TVR (75 afisari)
 No comment! (72 afisari)
 Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente (62 afisari)
 Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01822 sec.