Ziua Logo
  Nr. 3966 de miercuri, 27 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Procesul lui Voiculescu, suspendat
Procesul liderului PC, Dan Voiculescu cu CNSAS, a fost suspendat ieri de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce instanta a dispus trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala pentru a se pronunta cu privire la exceptiile de neconstitutionalitate invocate. In urma cu o saptamana, avocatul lui Voiculescu, senatorul PC Sergiu Andon, a afirmat ca, in cadrul sedintei de judecata, reprezentantul Ministerului Public a fost de acord "in parte" cu neconstitutionalitatile legislative invocate in acest proces privind contestarea de catre liderul conservator a unei decizii CNSAS, potrivit careia Voiculescu a facut politie politica. Andon a sustinut ca insasi legea CNSAS lezeaza drepturi constitutionale, intrucat ar trebui sa fie doar o autoritate administrativa autonoma, insa este un organism care isi depaseste atributiile. In august 2006, CNSAS a respins contestatia liderului PC la decizia Colegiului potrivit careia politicianul conservator a colaborat cu fosta Securitate, in sensul de politie politica. (A.G.)
Zsolt Nagy, din nou la Parchet
Ministrul suspendat al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, s-a prezentat, ieri, la Pachetul instantei supreme, pentru a studia actele din dosarul in care este invinut de tradare prin transmitere de secrete, in legatura cu privatizarile unor societati. Zsolt Nagy a studiat, in urma cu o saptamana, o parte din probele impotriva sa si stenogramele convorbirilor existente in dosarul in care este cercetat alaturi de fostul ministru al Economiei, Codrut Seres si de alte persoane. Nagy este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete, in legatura cu privatizarile unor societati. In urma cu doua saptamani, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind suspendarea lui Zsolt Nagy din functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. (DEI)
Arhitect din Voluntari trimis in judecata
Arhitectul sef al orasului Voluntari, Nicolae Popescu, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, care-l acuza ca ar fi pretins 13.000 de euro pentru a emite certificate de urbanism, necesare pentru instrainarea unor terenuri. Anchetatorii au stabilit ca in perioada mai - iunie 2007, Popescu ar fi pretins de la mai multe persoane (care ulterior l-au denuntat) suma de 13.000 de euro in scopul de a intocmi si emite, intr-o perioada cat mai scurta de timp, un numar de cinci certificate de urbanism necesare acestora pentru instrainarea unor suprafete de teren situate pe raza orasului Voluntari. Potrivit Mediafax, pretinderea sumei de 13.000 de euro s-a facut nu numai in scopul eliberarii celor cinci certificate de urbanism, ci si pentru falsificarea, cu prilejul intocmirii, a doua dintre acestea prin omiterea cu stiinta a imprejurarii ca terenurile sunt afectate de lucrari de interes public, fapt de natura sa le diminueze valoarea de vanzare. Asupra vinovatiei arhitectului sef se va pronunta Tribunalul Bucuresti. (O.R.)
 Afisari: 182  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dan Voinea: "Criminalii devin victime"    7 comentarii
  Avocatii obligati sa-si toarne clientii    2 comentarii
  Hackerul din Arad, deferit Justitiei    3 comentarii
  Blocaje de "Ziua Drapelului"    
  Minciunile lui Videanu    2 comentarii
  Supraproductie de heroina la nivel mondial    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia vrea inapoi Balcanii si Marea Neagra (4019 afisari)
 Grupul de Intelectuali "Romavia" (GIR) (2610 afisari)
 Romania, trista figura (2434 afisari)
 Mincinosii EVZ, condamnati (2409 afisari)
 Az RMDSZ hatalom veget ert (2357 afisari)
 Tupeu iliescian (377 afisari)
 Jocuri politice la CNA si TVR (75 afisari)
 No comment! (72 afisari)
 Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente (62 afisari)
 Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02050 sec.