Ziua Logo
  Nr. 3966 de miercuri, 27 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Hackerul din Arad, deferit Justitiei
Victor Faur, tanarul din Arad acuzat ca a accesat ilegal sisteme informatice apartinand mai multor agentii din SUA, printre care si NASA, a fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT. Aradeanul, in varsta de 22 de ani, ar fi produs o paguba de peste doua milioane de dolari.
Procurorii DIICOT au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a hackerului din Arad, in stare de libertate, pentru savarsirea mai multor infractiuni prevazute de Legea 161/2003 (accesul fara drept la un sistem informatic).
In perioada noiembrie 2005- septembrie 2006, Victor Faur a accesat fara drept, in mod repetat si prin incalcarea masurilor de securitate, sisteme informatice apartinand agentiilor americane National Aeronautics and Space Administration (NASA), Jet Propulsion Laboratory (JPL), Goddard Space Flight Center (GFSC), U.S Departament of Navy si U.S Departament of Energy. Faur a folosit numele de utilizator si parolele apartinand personalului autorizat ori legaturile securizate ale acestor servere in retea, sustin anchetatorii. Odata intrat in sistemul informatic vizat, Faur a descarcat pe acesta aplicatii software pe care ulterior le-a instalat si configurat pentru crearea unor canale de comunicare tip IRC (Internet relay chat) ori pentru obtinerea drepturilor de acces, mai departe, in alte sisteme informatice din retea.
Drept urmare, el a modificat fara drept datele informatice care constituie structura de directoare, fisiere etc. a sistemului de operare in care, in prealabil, obtinuse acces neautorizat. Introducerea de date informatice reprezentand aplicatiile informatice descarcate, instalate si configurate pentru crearea unor canale tip IRC si utilizarea acestora pentru comunicare a constituit o perturbare a activitatii normale si conforme cu destinatia data de proprietarii sistemelor in cauza, se arata in probatoriu. Culmea, s-a dovedit ca Faur a folosit un computer obisnuit, nicidecum performant. Dosarul a fost trimis Judecatoriei Arad. (T.B.)
 Afisari: 465  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Comentariu colateral   de Zaharia2
   de avarfreson
A demisionat cineva de la NASA?   de green day
A r h i v a
  Dan Voinea: "Criminalii devin victime"    7 comentarii
  Avocatii obligati sa-si toarne clientii    2 comentarii
  Blocaje de "Ziua Drapelului"    
  Stiri pe scurt    
  Minciunile lui Videanu    2 comentarii
  Supraproductie de heroina la nivel mondial    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia vrea inapoi Balcanii si Marea Neagra (4019 afisari)
 Grupul de Intelectuali "Romavia" (GIR) (2610 afisari)
 Romania, trista figura (2434 afisari)
 Mincinosii EVZ, condamnati (2409 afisari)
 Az RMDSZ hatalom veget ert (2357 afisari)
 Tupeu iliescian (377 afisari)
 Jocuri politice la CNA si TVR (75 afisari)
 No comment! (72 afisari)
 Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente (62 afisari)
 Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01843 sec.