Ziua Logo
  Nr. 3962 de vineri, 22 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Biserica pirat
-- O gasca de escroci, cu radacini MISA si KGB, slujeste, boteaza, inmormanteaza si hirotoniseste femei in rit "ortodox"
Chiar in timp ce se pregateau sa deschida lucrarile de miercuri ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), membrii inaltului for clerical au primit o veste socanta din tara. PF Patriarh Teoctist si capii Bisericii au aflat ca liderul "Bisericii ortodoxe paralele", fostul preot Ioan Preoteasa, caterisit in anul 2005 pentru imoralitate si comportament violent, tine o slujba, imbracat cu vestminte de "Patriarh", intr-o parohie ortodoxa din comuna Ruginesti-Vrancea. Insa ierarhii BOR nu stiau ceva si mai grav. In biserica acelei parohii vrancene, condusa de Dumitru Poiana (un alt preot caterisit in apriilie 2004), Preoteasa a prezentat-o credinciosilor pe prima "femeie-preot ortodox" din Romania. Este vorba de numita Elena Iovu, care detine si gradul de "arhierita" in cadrul "Bisericii Secrete Ortodoxa Adevarata" (BSOA), fondata la Tecuci, de Constantin Dogaru, ucenic al gurului MISA, Gabriel Bivolaru.
La vanatoare de enoriasi
Caterisitii Ioan Preoteasa (centru) si Dumitru Poiana (dreapta), in biserica
din Ruginesti - Vrancea
Asa a sunat vestea care a produs o cumplita panica in randul anumitor episcopi si mitropoliti, care stiau de mai bine de un an de zile ca oamenii raspopitului Preoteasa vaneaza parohii din comunitatile BOR. Pe care le pastoresc pentru a le integra in "Biserica ortodoxa paralela", supranumita si "Biserica KGB" (fondata in Ucraina, si cu ajutorul unor angajati ai Academiei de Militie din Chisinau, precum profesorul de drept Olivian Pop Bindiu, ascuns sub haina de preot ortodox al BOR la capela Penitenciarului Gaesti-Dambovita).
Focare in Ilfov, Vrancea si Neamt
ZIUA a dezvaluit, in urma cu aproximativ un an, numele real si sediile din spatiile ex-sovietice ale asociatiei religioase infiintata de Ioan Preoteasa, in anul 2003, la Cernauti, sub titulatura "Biserica Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahilor de Pretutindeni"(BCOTVP). Dezvaluirile ziarului nostru s-au confirmat in timp, acest lucru panicandu-i in prezent pe membrii Sfantului Sinod al BOR. Astfel, pe langa reteaua umana construita in structurile BOR, Ioan Preoteasa a realizat niste "capete de pod" pe relatia Ucraina-Republica Moldova-Romania. Adica a inceput sa construiasca, pe terenuri luate cu japca din multe parohii ale BOR, asa-zise "biserici, schituri si manastiri ortodoxe". De asemenea, in unele cazuri a reusit sa confiste prin anumiti preoti, caterisiti de BOR, lacasele de cult ale Bisericii Ortodoxe Romane. Deja trei judete s-au transformat in focare ale "bisericii paralele". In judetul Ilfov, credinciosii BOR ai comunei Copaceni (situata la zece km de Bucuresti) s-au trezit in ziua de 21 mai a.c. ca Preoteasa, impreuna cu patru "calugari BCOTVP" au facut, la marginea localitatii, o slujba de ziua Sf. Imparati Constantin si Elena. Acolo au montat si o cruce de lemn intr-o fundatie betonata, loc pe care vor sa ridice "biserica manastirii".
Patriarhul PD
Elena Iovu, femeie-preot ortodox in Biserica Secreta si maica stareta la o manastire a Bisericii Paralele condusa de Ioan Preoteasa
Gratie faptului ca primarul comunei Copaceni este pedist, Ioan Preoteasa, si el membru marcant al PD Bucuresti, si-a folosit protectia politica si sprijinul dat de seful politiei locale pentru a sapa si betona fundatia viitoarei biserici, fara a mai cere autorizatie de constructie. Mai mult, in seara zile de 15 iunie, Preoteasa a traversat comuna cu o macara Telemac si niste autotrailere, in care se aflau trei garaje din beton. Acestea urmau a fi descarcate pe locul viitoarei "manastiri", ca spatii de locuit provizorii pentru "calugarii din Ucraina". Satenii cu preotul lor paroh BOR, Lica Lepadatu, s-au revoltat si au reusit sa-l intoarca din drum pe Preoteasa, dupa ce au alertat Inspectoratul de Stat in Constructii Ilfov, Prefectura si Ministerul Culturii si Cultelor.
Pe de alta parte, sfidand o data in plus autoritatile statului, dar si pe cele ale BOR, Ioan Preoteasa si-a aratat adevarata fata si calitate de ierarh al "Adevaratei Biserici Ortodoxe din Romania", in ultimele doua duminici (10 iunie si 17 iunie). "Atunci, el a slujit in acel camp de la marginea comunei Copaceni, imbracat cu vestminte de Mitropolit primat BCOTVP din Romania si de Mitropolit al Adevaratei Biserici Autonome din Ucraina, purtand pe cap o camilafca alba de Patriarh (n.r. - camilafca fiind un voal alb, pus deasupra mitrei si umerilor, dupa modelul rusesc)", ne-a declarat preotul paroh din Copaceni, Lica Lepadatu.
Sotia lui Vasile sau "arhierita Elena"
Femeia preot Elena Iovu, in biserica din Ruginesti-Vrancea alaturi de Ioan Preoteasa, in vesminte de mitropolit
ZIUA a investigat cine este acea "maica stareta Elena", mana dreapta a lui Preoteasa, care a laudat-o in fata credinciosilor din Ruginesti ca a daruit bisericii paralele un ARO si ca ar fi construit o manastire de calugarite in comuna Bodesti-Neamt, pe un teren donat din averea sa. Investigatiile reporterilor ZIUA au dus la descoperirea unor fapte si a unei situatii de-a dreptul incredibile pentru Ortodoxia romaneasca si pentru ierarhii BOR. Asa-numita "maica stareta Elena" este Elena Iovu, sotia lui Vasile Iovu din comuna Bodesti-Neamt. Aceasta functioneaza ca "femeie-preot ortodox" in "Biserica Secreta" (cunoscuta in Moldova drept "Biserica Secreta Ortodoxa Adevarata") a lui Constantin Dogaru din Tecuci. Prezentam cateva fotografii socante in care sotia lui Vasile Iovu, apare in fata unui altar ortodox, ca "femeie preot". In editia de maine vom prezenta o fotografie in care "hirotoneste" un fost paznic la o statie de salvare din Neamt.
Slujbe regizate cu "maica Elena"
Schitul "Vasile cel Mare" din Bodesti-Neamt unde Preoteasa vrea sa-si faca sediul Mitropoliei
Ioan Preoteasa l-a abordat pe proaspatul caterisit Dumitru Poiana din Ruginesti-Vrancea. Acesta a fost invatat de Preoteasa sa-si anunte parohienii ca la slujbele de Buna Vestire si de Sfanta Inviere (25 martie si 8 aprilie a.c.) va sluji, in biserica din Ruginesti, "un mare ierarh ortodox". "Nespunandu-le precis despre ce mare ierarh este vorba, satenii parohiei noastre au fost inselati de Dumitru Poiana, care nu si-a facut publica decizia de caterisire si bietii oameni au venit la slujbele lui Preoteasa, care a sosit la Ruginesti insotit de o femeie, imbracata in calugarita, pe care ne-a prezentat-o in fata altarului ca fiind Elena, maica stareta la manastirea Sf.Vasile cel Mare din judetul Neamt (foto). Tot atunci, asa-zisul mitropolit Preoteasa, purtand pe cap, la acele slujbe de la Ruginesti, si insemnul de patriarh a hirotonit si preoti si diaconi pentru Biserica lor din Ucraina", ne-a declarat consilierul parohial Sandu Vieru din Ruginesti.
Hora caterisitilor
Biserica ortodoxa din Ruginesti, unde Ioan Preoteasa slujeste ca patriarh
Prin Hotararea nr.1/2005, Sf. Sinod l-a caterisit pe Preoteasa pentru fraude comise intr-o parohie din SUA si pentru actiunea de divort, introdusa in instanta civila de sotia sa, educatoarea N. Mariana. Ea a dovedit la Judecatoria Buftea ca sotul ei, preotul Ioan Preoteasa, "se face vinovat exclusiv de desfacerea casatoriei, prin acte de imoralitate si violenta, prin viata parazitara, prin faptul ca a parasit caminul conjugal".
In rechizitoriul Arhiepiscopiei Bucurestilor i se retinuse clericului Preoteasa si un fapt extrem de grav pentru un barbat cu morala crestina: "comportament nefiresc". Mai mult, in pagina 3 a deciziei de caterisire, s-a retinut ca "in Las Vegas, comunitatea romaneasca construieste o biserica, pentru preotul Ioan Preoteasa, dar acest cleric a inselat comunitatea cu bani".
Interesant este ca in locul in care slujeste acum Preoteasa in calitate de "Patriarh", comuna Ruginesti - Vrancea, se afla o parohie ramasa fara preot la 19 aprilie 2007. Atunci, prin Hotararea nr.4/2007, Sf. Sinod al BOR l-a caterisit pe preotul ortodox Dumitru Poiana. Motivele caterisirii au fost, potrivit dosarului de la instanta de judecata BOR: "schisma - despartirea de BOR", "neascultare fata de autoritatile bisericesti si slujirea cu persoane din afara BOR", "grave abateri disciplinare: alcoolism, razvratire, comportament de afemeiat, tentativa de suicid etc.". Un astfel de personaj, ajuns practic "somer", in urma deciziei de caterisire, intrase in aceeasi categorie a fostilor preoti ortodocsi, exclusi din cler pentru probleme grave de imoralitate, precum Ioan Preoteasa.
Jonctiunea Dogaru-Preoteasa
Apartenenta Elenei Iovu la Biserica Secreta a lui Constantin Dogaru este consemnata intr-un dosar civil aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sub nr.3781/1/2007: "Dupa cativa ani de la inceperea constructiei schitului, de care se ocupau si sotii Iovu, s-a constatat ca in spatele bunelor lor intentii se ascundea, de fapt, apartenenta la o grupare intitulata Biserica Secreta, in cadrul careia Elena Iovu are calitatea de arhimandrit. In aceasta calitate, in cel mai mare secret, slujea in cadrul schitului Sf. Vasile cel Mare, in fata adeptilor gruparii, hirotonea "preoti". Desi casatorita, Elena Iovu se autointitula "maica stareta" si in aceasta calitate s-a facut cunoscuta in activitatea de colectare de fonduri, materiale de constructii etc.". In aceleasi documente juridice de la Curtea de Casatie este punctata legatura dintre "Biserica paralela" si "Biserica Secreta": "Momentul in care s-a aflat despre apartenenta religioasa si despre activitatile dubioase ale sotilor Iovu, desfasurate la Bodesti sub acoperisul BOR, a fost cel in care ei au facut <<jonctiunea>> cu preotul caterisit Ioan Preoteasa".
Singurul ierarh care a denuntat public structura paralela a lui Constantin Dogaru din Tecuci a fost episcopul vicar P.S.Calinic Botosonaneanul, intr-o lucrare care i-a ingrozit realmente pe ierarhii BOR. Episcopul BOR arata, citand din cartile de cult ale Bisericii Secrete, ca politica de cadre a lui Dogaru se face prin metoda "am primit hirotonia direct de Sus, prin punerea mainilor pe barbati si femei hirotonite prin formulele: tu esti diacon, tu esti preot, tu esti episcop, tu esti patriarh".
In ilegalitate
ZIUA l-a contactat pe purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Costel Stoica (foto). Acesta ne-a precizat ca gruparea infiintata de Ioan Preoteasa functioneaza in mod ilegal si nu poate fi considerata ca fiind un cult in Romania. Parintele Stoica ne-a mai declarat ca Ministerul Cultelor s-a pronuntat la randul sau in aceasta problema. In acest sens, secretarul de stat pentru Culte, Adrian Lemeni, a precizat, printr-un comunicat de presa, ca organizatia lui Preoteasa nu are nici macar dobandit statutul de asociatie religioasa, conform Legii 489/2006, si nici nu are calitate de cult religios, recunoscut in Romania.
Pagina realizata de Silviu ALUPEI 
 Afisari: 6251  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 24 Afiseaza toate comentariile  
La ce serveste imbogatirea cunostiintelor in materie religioasa   de JMJ
PD si KGB?????????   de spaiu'
To : Bumerang...   de alamar
N-ar fi rau daca ar fi Biserica lui Iisus Christos   de JMJ
Am vazut-o acum vreo 10 ani pe femeia aia, Elena Iovu - e nebuna de legat !   de Raquel
nu mai avem libertatea religiei in Romania?   de Dan Petre
Biserica Adevarata Secreta Ortodoxa a luat nastere cu aprobarea noastra, a securistilor - noi   de ionion
Urmarire, Dumnezeu stie tot   de Nituc
Grupul de la Neptun detine adevarul, ca dreptatea s-a dus dracului   de Nituc
Rezolvarea este rusinos de simpla (rusinos pentru ca nu o vede cine trebuie).   de Razvratitul
re: Totusi care-i problema?   de teodora2
Totusi care-i problema?   de dbutnaru
SOCIOLOGIE   de biblioteca
CC al PCR cu bucurie am aflat ca activitatea descendentilor tovarasului Grigore Preoteasa este   de ionion
NEDUMERIRE!   de mamaie
recomandare   de ida
ce dovedeste acest fenomen?   de cosor ion
ROMANIA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR   de contele
Vai ,ce poveste incurcata   de marin2
Mit   de Atamild
Pentru Sobru   de aburel
Este vizata fiinta nationala   de aburel
Haine pirat, idei pirat   de iosif din arimateea
iar v-a apucat?   de Sobru
A r h i v a
  Judecatorul Ioan Vida denuntat penal    5 comentarii
  Germania vrea sa reformeze UE    4 comentarii
  Sfantul Graal s-ar afla la Roma    2 comentarii
  O satra romaneasca s-a asezat intr-o intersectie din Dublin    9 comentarii
  Fotbalist arestat pentru trafic de influenta    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Biserica pirat (6251 afisari)
 Sfantul Graal s-ar afla la Roma (3975 afisari)
 Hitler avea sifilis de la o prostituata evreica (3628 afisari)
 Fratia ultrasecreta, presedintele Americii si indienii (2224 afisari)
 Escrocheria Ospamox (2216 afisari)
 UE - jumatate de om calare pe jumatate de iepure schiop (211 afisari)
 Retelele de cartier detin monopolul conexiunilor Internet (95 afisari)
 "30 si ceva", o noua productie romaneasca care tinteste Marele Premiu de la Cannes (91 afisari)
 Ajutor financiar de la stat pentru maladia ''heavy-metal'' (85 afisari)
 Dat afara din serial pentru homofobie (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02596 sec.