Ziua Logo
  Nr. 3961 de joi, 21 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Contre verbale dure intre Walesa si Kaczynski
Lech Walesa, liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, a reactionat dur la acuzatiile formulate pe un post TV francez de presedintele polonez Lech Kaczynski, jignindu-l pe seful statului. Kaczynski l-a acuzat pe Walesa ca a tradat idealurile primului sindicat din blocul comunist si ca a creat "o amenintare pentru democratia" din Polonia dupa inlaturarea regimului totalitar in 1989. In replica, Lech Walesa a publicat pe site-ul www.mojageneracja.pl/1980/ un comentariu in care sustine ca "nu exista decat o singura expresie adecvata: fii de catea". "I-am aparat mereu pe acesti oameni in afara tarii. De acum, s-a terminat", a subliniat Walesa. Schimbul de replici este un nou episod al disputei dintre Lech Walesa si gemenii Kaczynski, fostii sai colaboratori apropiati la inceputul anilor '90. (D.E.)
Bulgaria - demisie cu scandal
Seful Serviciului bulgar de investigatii Anghel Aleksandrov si-a anuntat miercuri demisia dupa ce a fost citat intr-un scandal de deturnare de fonduri publice, care l-a costat deja postul pe ministrul economiei si energiei Rumen Ovcearov, informeaza Rompres. Anghel Aleksandrov, care conducea puternicul serviciu insarcinat cu anchetele, in special asupra dosarelor de coruptie, a anuntat, potrivit AFP, ca va demisiona pentru ca "institutia pe care o reprezenta sa-si mentina reputatia" si nu din cauza scandalului de coruptie. El a indicat ca va continua sa activeze ca judecator de instructie. Anghel Aleksandrov si Rumen Ovcearov se afla din luna aprilie in centrul unui scandal generat de acuzatiile ce li s-au adus privind incercarile lor de a influenta justitia intr-o afacere de privatizare si de deturnare a banului public. (G.D.)
Nazarbaev a dizolvat Parlamentul
Presedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a anuntat ieri dizolvarea Camerei Inferioare a Parlamentului si organziarea de alegeri legislative anticipate la 18 august. Decizia era asteptata si survine in urma adoptarii unor amendamente constitutionale vizand componenta legislativului si scrutinul pentru alegerea deputatilor in camera inferioara a Parlamentului, dar si dupa ce legislativul a validat, luni, reforma constitutionala care reduce mandatul sefului statului de la sapte la cinci ani si suprima pentru actualul presedinte limitarea la doua mandate succesive, oferindu-i sansa de a deveni presedinte pe viata. (D.E.)
Dick Marty a colaborat cu agenti secreti
Raportorul Consiliului Europei, Dick Marty, a avut intalniri cu agenti secreti in timpul anchetei privind scandalul activitatilor ilegale ale CIA in Europa, transmite agentia de presa elvetiana SDA-ATS. Dick Marty sustine, intr-un interviu, ca a vorbit cu aproximativ 30 de agenti secreti care l-au contactat. "Ar putea fi acuzate de inalta tradare sau de violarea unor secrete de stat", a subliniat raportorul CoE, adaugand ca aceste intalniri nu au avut loc in localuri secrete sau pe culoare intunecoase. Dick Marty si-a publicat recent raportul privind activitatile ilegale ale CIA, Polonia si Romania fiind acuzate ca au pus cu buna stiinta inchisori la dispozitia SUA. (D.E.)
 Afisari: 293  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Dick Marty   de cosor ion
A r h i v a
  Consiliu European sub presiune poloneza    2 comentarii
  Romani umiliti pentru cetatenia romana    6 comentarii
  Cele trei ore americano-israeliene    10 comentarii
  Corp expeditionar SUA in Romania    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Asasinii au scapat! (3884 afisari)
 Maturatorul genial (3351 afisari)
 A treia porcarie (2848 afisari)
 Romani umiliti pentru cetatenia romana (1874 afisari)
 Pacatul de a fi bine platit (1813 afisari)
 Nicolae Cochinescu si Petre Ninosu, implicati in Mineriada din '90 (444 afisari)
 UE cauta solutii pentru Tratatul Constitutional (346 afisari)
 "Cetateanul Kane", cel mai bun film al tuturor timpurilor (221 afisari)
 Gwoemul/ The Host (Monstrul) (142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01125 sec.