Ziua Logo
  Nr. 3961 de joi, 21 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Icoanele nu vor fi scoase din Scoli
-- Dan Puric: Presa trebuie sa fie de partea natiunii, nu impotriva ei
Icoanele nu vor fi scoase nici din scoli nici, din sufletele romanilor, a declarat ieri presedintele Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Catalin Croitoru, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Patriarhal de membri ai societatii civile pentru a demonta minciunile Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).
"Manevra" prin care se incearca scoaterea din scoli a icoanelor nu va avea sorti de izbanda, a spus Croitoru, afirmand ca, in opinia sa, incercarea de eliminare a icoanelor din scoli reprezinta "un atac la fiinta nationala" . Reprezentantul a peste 50.000 de profesori din intreaga tara a subliniat ca sindicatul pe care-l conduce va ataca in instanta, la momentul potrivit, tot ceea ce inseamna incalcarea drepturilor elevilor, studentilor si profesorilor. Organizatorii conferintei, Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania, Asociatia Provita Bucuresti si Asociatia Civic Media au anuntat ca exista alte trei procese pe rol impotriva CNCD-ului cu privire la insemnele religioase din scoli. "Afirmatia presedintelui CNCD, Csabo Astalosz, potrivit careia Justitia a decis ca Ministerul Educatiei este obligat sa eleboreze norme pentru simbolurile religioase din scoli este o minciuna", a spus Victor Roncea, din partea Civic Media. Roncea a precizat ca Civic Media a elaborat o strategie prin care "garanteaza ca icoanele nu vor fi scoase din scoli niciodata". In opinia sa, numai comunitatile locale pot hotari acest lucru. "Ne aflam intr-o campanie impotriva crestinismului in Romania, asemanatoare cu aceea in care minoritatea bolsevica a atacat Romania sprijinita de tancurile rusesti. Minoritatea agresiva ateista de azi reprezinta noii sovietici, iar tancurile au fost inlocuite, din pacate, cu cozile de topor din presa si lumpen-societatea in civil", a spus Roncea dand ca exemplu cazul cras al militantei anti-crestine Smaranda Enache, "o notorie activista comunista si turnatoare ordinara a Securitatii".
Bogdan Stanciu din partea Provita Bucuresti a aratat ca Ministerul a anuntat de altfel ca decizia Curtii de Apel va fi atacata si ca, totodata, exista procesele asociatiilor numite in care judecatorii au respins contestatia CNCD, actul de justitie urmandu-si cursul firesc. Presedintele ASCOR, Alexandru Ungureanu, a afirmat ca prezenta icoanelor in scoli este necesara si confera personalitate mediului de invatamant, iar parintele Vasile Gavrila, de la Paraclisul Universitar "Sf. Nicolae" din Bucuresti, este de parere ca prezenta icoanelor nu deranjeaza si nu intra in contradictie cu nici o lege, nici interna, nici europeana. Preotul a spus ca reintrarea icoanelor in scoli dupa 1989 a fost una fireasca si nu a fost introdusa prin nici o lege sau folosind forta.
Binecunoscutul regizor Dan Puric a declarat ca "neamul romanesc a coagulat in jurul credintei", iar in prezent exista o campanie de spalare a creierelor si sufletelor de care natiunea, prin presa responsabila, trebuie sa fie constienta. "Se lucreaza cu cozi de topor pentru a distruge credinta si a se ucide speranta", a adaugat Puric. (L.P.)
 Afisari: 746  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Ideea e o icoana naiva...   de cotrofelnitza
Nu icoanele sunt problema cruciala a scolii romanesti !   de Zaharia2
Cultura cultele si educatia   de the
acolo ne si indreapta respectivii   de laur
crede si nu cerceta - asta e deviza invatamantului romanesc?!   de mambo
mai multe detalii despre campania pro-icoane   de AlterMedia
Dura lex, sed lex !   de DonS
A r h i v a
  Cultura in nocturna!    
  Poezie pentru Rasca    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Asasinii au scapat! (3884 afisari)
 Maturatorul genial (3351 afisari)
 A treia porcarie (2848 afisari)
 Romani umiliti pentru cetatenia romana (1874 afisari)
 Pacatul de a fi bine platit (1813 afisari)
 Nicolae Cochinescu si Petre Ninosu, implicati in Mineriada din '90 (444 afisari)
 UE cauta solutii pentru Tratatul Constitutional (346 afisari)
 "Cetateanul Kane", cel mai bun film al tuturor timpurilor (221 afisari)
 Gwoemul/ The Host (Monstrul) (142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01907 sec.