Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Vioara Stradivarius furata de la Viena a fost recuperata
-- O vioara Stradivarius, a carei valoare este estimata la suma de 2,5 milioane de euro, care a fost sustrasa la sfarsitul lunii mai, in timpul unei spargeri spectaculoase, din apartamentul din Viena al unui muzician, a fost recuperata de politia austriaca.
Vioara a fost gasita intacta in timpul unei perchezitii facute intr-un apartament din capitala austriaca si sase suspecti de origine georgiana, care cerusera azil in Austria, au fost arestati. Proprietarul instrumentului, violonistul Christian Altenberger, a descoperit furtul dupa ce s-a intors de la un concert din Germania. Spargatorii experimentati, potrivit politiei din Viena, au taiat seiful cu ajutorul unui aparat de sudura.
Purtatorul de cuvant din partea politiei a indicat ca modul in care au fost sustrase instrumentele muzicale le-a amintit de modul in care actiona o banda de georgieni cautati deja pentru alte 21 de jafuri. Hotii au fost identificati cu ajutorul unei amprente descoperite pe o bucata de banda adeziva lipita pe un colet postal care avea ca destinatie Georgia si care continea obiecte sustrase in timpul jafului.
In afara de Stradivarius, o vioara fabricata in 1680, hotii au mai sustras o vioara Vuillaume, evaluata la 120.000 de euro, si trei arcusuri in valoare totala de 12.000 de euro. Toate instrumentele muzicale se gaseau in seif. Potrivit specialistilor, in lume mai exista aproximativ 600 de instrumente muzicale originale fabricate de cel mai celebru lutier din istorie, italianul Antonio Giacomo Stradivari (1644 - 1737). (D.M.)
 Afisari: 365  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cele mai noi sapte minuni ale lumii    1 comentariu
  Frumos si cald    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.