Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Cele mai noi sapte minuni ale lumii
-- "Channel Tunnel" a fost votat ca una dintre cele sapte noi minuni ale lumii, conform unui nou studiu realizat de specialistii britanici. Cel mai lung tunel din lume, care face legatura intre Marea Britanie si Franta si care are o portiune de 39 de km sub nivelul marii a iesit pe locul al saptelea in topul nou al celor "sapte minuni ale lumii". Sondajul a fost condus de catre Teletext Holidays.
Se pare ca prima minune a lumii a fost votata cladirea Operei din Sydney, care deja este un simbol al orasului in care se afla. Batranul Turn Eiffel a iesit pe locul al-II-lea, el fiind vizitat, din anul 1889, de mai mult de 200 de milioane de vizitatori.
Matt Cheevers, directorul Teletext Holidays a declarat: "Este surprinzatoare intrarea in top a Channel Tunnel, desi, de la crearea sa a ajutat foarte mult calatorii sa ajunga mult mai repede in multe zone ale Europei. Intrand in top, a demonstrat ca a avut un impact urias asupra publicului, mai ales al celui din Marea Britanie".
Cu toate acestea, tunelul are un impact mult mai mic asupra comunitatii globale, pentru ca nu apare in lista semifinalistilor in competitia oficiala a celor "7 minuni ale lumii". Lista castigatorilor acestor sondaje va fi anuntata la data de 7 iulie. Ceremonia va avea loc la Lisabona de catre fundatia care va declara oficial noile sapte minuni ale lumii, alese dupa un sondaj international.
Teletext Holidays a mai realizat si un sondaj pentru cele sapte minuni ale lumii din Marea Britanie. Au fost de asemenea mentionate numeroase locatii, iar Big Ben, ceasul din cladirea Parlamentului, a fost favoritul tuturor.
Pe lista britanicilor s-au mai aflat stadionul din Wembley si Eden Project din Cornwall.
Astfel, topul realizat de Teletext Holidays este urmatorul: Opera din Sydney pe locul I, batranul Turn Eiffel pe locul 2, Locul 3 este ocupat de renumitul hotel de lux Burj Al Arab, din Dubai, care are designul unei corabii, locul 4 este ocupat de statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro, urmat de Golden Gate Bridge, din San Francisco, de Empire State Building, din New York City si de Channel Tunnel. In ceea ce priveste minunile din Marea Britanie, pe locul 1 s-a situat faimosul Big Ben, urmat de Eden Project, Cornwall, locul 3 apartine London Eye, locul patru Palatul Buckingham, locul 5 - Angel of the North, Gateshead, urmat de Humber Bridge si de Stadionul Wembley. (M. BICA)
 Afisari: 1614  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Corectitudinea politica   de toni
A r h i v a
  Vioara Stradivarius furata de la Viena a fost recuperata    
  Frumos si cald    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02177 sec.