Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
"Casandra" - 50 de ani: Gala Absolventilor si Gala Amintirilor...
Timpuri noi, artisti noi
-- Incepand de astazi si pana pe 17 iunie, 93 de actori, papusari, regizori, teatrologi, coregrafi si scenografi isi vor prezenta creatiile in cadrul celei mai importante manifestari de acest gen din Bucuresti, Gala Absolventilor 2007. Cele 19 evenimente care se vor desfasura la Studioul Casandra, UNATC/sala "Ileana Berlogea", Teatrul Desant, Teatrul Luni de la Green Hours si Muzeul Curtea Veche "ar putea face parte din repertoriul oricarui teatru profesionist", asa cum le prezinta protagonistii, acum, la final de facultate.
Organizata de studentii anului III ai sectiei de Teatrologie a Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC), Gala Absolventilor de anul acesta se va desfasura in paralel cu un alt eveniment important, Gala Amintirilor, pentru promotiile '67 si '97. In acelasi timp cu promotia 2007, vor fi sarbatoriti 50 de ani de la infiintarea Studioului Casandra, locul de unde, in aceste cinci decenii care s-au scurs, au plecat toate personalitatile romanesti ale teatrului si ale filmului. Sub sloganul "La timpuri noi, artisti noi", gala din acest an propune o punte peste ani intre generatii care deja se intalnesc si comunica pe scena.
In fiecare zi, pana pe data de 17 iunie, spectacolele de licenta ale sectiilor de creatie din Facultatea de Teatru, arta actorului, arta actorului manuitor de papusi si marionete, regie, coregrafie, scenografie, vor fi prezentate in fata publicului, atat in sala cu nume legendar, "Casandra", cat si in celelalte locatii in care teatrul a inceput sa se simta in ultimii ani la el acasa. Printre spectacolele pe care studentii anilor terminali ai Facultatii de Teatru a UNATC Bucuresti le prezinta se numara reprezentatii pe texte celebre precum "Regele moare" dupa Eugen Ionescu - un spectacol de licenta al clasei de actorie, in regia Marianei Camarasan, (clasa prof. asoc. Cristian Hadji-Culea si conf. univ. dr. Nicolae Mandea) sau "Oameni si soareci" de John Steinbeck - un spectacol sustinut de studentii anului IV Actorie - profesor coordonator de an Ion Cojar, prof.univ.dr. Adrian Titieni. Exista si texte contemporane lucrate de studenti, precum "Flori, fete, filme sau baieti" de Cornel Mimi Branescu, spectacolul de licenta al lui Radu Popescu, care semneaza regia si scenografia, (clasa prof.asoc Cristian Hadji-Culea si conf.univ.dr. Nicolae Mandea).
In ceea ce priveste desfasurarea evenimentelor celeilale gale, "A Amintirilor", organizatorii de anul acesta, condusi de Ioana Ofileanu (anul III, Teatrologie), director al Galei, au pregatit pentru data de 18 iunie lansarea albumului "Studioul Casandra la 50 de ani", incluzand marturii, ganduri, imagini ale personalitatilor si creatiilor care au marcat scoala romaneasca de teatru. Evenimentul se va desfasura la Teatrul National din Bucuresti.
Carmen Galin, Mitica Popescu, Ilie Gheorghe, Irina Mazanitis, Dan Nutu, Cristina Stamate, Eusebiu Stefanescu, Andreea Bibiri, Antoaneta Zaharia, Vlad Zamfirescu, Silviu Biris, Ileana Olteanu, Marius Florea Vizante, Dana Voicu, Gheorghe Ifrim, Serban Pavlu, Ioana Flora, Bogdan Talasman, Alice Barb, Ada Lupu, Puiu Serban isi dau intalnire in aceste zile, pe aceeasi strada Franceza, la numarul 9, de unde, in urma cu patru decenii, respectiv zece ani, au pornit spre inimile spectatorilor.
In ultima seara a Galei Absolventilor, va avea loc o festivitate de premiere in cadrul careia tinerii artisti vor fi premiati de un juriu format din personalitati ale teatrului romanesc.
n Monica Andronescu 
 Afisari: 190  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler"    4 comentarii
  Jenny, Sanda, Annie - trei femei, trei destine, trei carti    
  Maraton cultural la ICR Budapesta    
  Haideti sa mancam impreuna!    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01566 sec.