Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Elevii dintr-a opta sustin doar o singura data Testele nationale * In caz de esec, ei iau calea scolilor de arta si meserii
Pariul cu liceul
-- Cei 232.172 de elevi de clasa a VIII-a iau maine vacanta, cu o saptamana mai devreme decat ceilalti ani de studiu, pentru a sustine, peste zece zile, Testele nationale. Marian Banu, inspectorul de Imagine al ISMB, a atras atentia asupra faptului ca exista o singura sesiune pe an: "Am intrat pe ultima suta de metri, si vreau sa precizez ca sunt zile importante atat pentru parinti, cat si pentru copii, care este bine sa nu mai piarda timpul. Recomandam parintilor sa vina mai des la scoala, pentru ca sunt foarte multe fise de completat. Dirigintii si directorii de scoli cunosc acest lucru, si au obligatia sa le prezinte tuturor parintilor. Dar ma voi referi, in special, la cei care nu au prea venit pe la scoala, si trebuie sa stie ca acum pot fi salvate situatiile de corigenta, de medii neincheiate, de absente. Le recomandam parintii sa vina la scoala, sa cunoasca situatia copiilor, mai ales a celor cu probleme. Testele nationale se sustin o singura data, astfel ca un elev corigent sau cu situatia neincheiata la o materie nu va putea sustine Testele nationale in acest an".
Foto: Mediafax
Cei care rateaza intrarea in examen, din cauza corigentelor, pot candida la locurile din scolile de arta si meserii (SAM). "Daca nu va promova Testele nationale, sau va avea corigente, nu inseamna ca drumul elevului este inchis. El poate sa dea concurs si sa participe la repartizarea computerizata pentru scolile de arta si meserii. Noi avem locuri multe la aceste scoli, care au profiluri foarte importante si atractive. La SAM sunt doi ani de studiu, dupa care elevul primeste un atestat profesional. Dar asta nu inseamna ca are barat drumul spre liceu. Exisa un an de completare, dupa care poate urma cursurile unui liceu, fara sustinerea Testelor nationale", ne-a precizat Banu.
Prima proba, pe 18 iunie
Prima proba a Testelor nationale are loc pe 18 iunie, la romana, apoi pe 19 iunie - la limba materna, pe 20 iunie - la matematica, iar pe 21 iunie - proba la alegere intre istorie si sau geografie. Rezultatele vor fi afisate pe 24 iunie, cand se depun si contestatiile - intre orele 16.00 si 20.00, iar rezultatele finale se vor afisa pe 28 iunie. Planul de scolarizare pentru clasa a IX-a de liceu cuprinde, pentru Bucuresti, 526 de clase cu 14.678 locuri, pentru care vor candida 14.926 de absolventi din acest an, la care se vor adauga circa 1.700 de elevi din zonele limitrofe Capitalei. Pentru SAM sunt aprobate 183 de clase cu 4.772 locuri. La acestea se adauga 974 de locuri la licee si SAM pentru candidatii rromi.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 252  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cand o sa se termine odata cu aceste bulversari din invatamant?   de M_D_L
A r h i v a
  Gradinite cu chirie    
  Talpa la Rosia Montana    2 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01811 sec.