Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Iancu il "toarna" pe Mitica
-- "Lupescu m-a sunat sa-i dau banii lui Dragomir pentru Srhoj si Abiodun", a spus boss-ul lui "Poli".La doar o zi dupa ce l-a atacat pe Mircea Sandu, seful FRF, despre care a spus ca spera sa-i vina mintea la cap pentru a iesi din mocirla de la federatie, presedintele lui "Poli" Timisoara l-a luat in colimator si pe Dumitru Dragomir, seful LPF, despre care a declarat ca i-ar fi cerut, prin intermediul lui Ionut Lupescu, director general al FRF, o suma de bani ca rasplata pentru transferurile lui Srhoj si Abiodun.
"Lupescu mi-a dat telefon luni si mi-a zis sa-i duc banii lui Dragomir, ca altfel nu o sa-i am pe Srhoj si Abiodun. Era vorba de cateva sute de mii de euro care urmau sa ajunga la Dragomir", a declarat Iancu pentru "NewsIn". Iancu sustine ca banii ar fi trebuit sa reprezinte plata pentru serviciul facut de presedintele LPF, care a ajutat clubul de pe Bega sa-i transfere pe cei doi jucatori. Lupescu nu a dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect si a declarat: "Lasati-ma, naibii, in pace, eu m-am saturat de Iancu, voi nu?". In schimb, Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, a fost de alta parere. "Eu am spus la timpul respectiv ca au existat acte de coruptie atunci cand Srhoj si Abiodun, fotbalisti aflati sub contract cu FC National, au fost declarati in mod abuziv liberi de contract si, apoi, legitimati la Timisoara", a spus Iacov.
Cazul Srhoj/Abiodun se judeca la TAS
La finalul sezonului trecut, John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade au depus memorii la LPF prin care solicitau sa fie declarati jucatori liberi, intrucat contractele lor se incheiasera, in timp ce clubul din Cotroceni sustinea contrariul. Patru comisii federale, printre care Comisia pentru Statutul Jucatorului si Comisia de Apel, au dat dreptate celor doi jucatori, iar in decembrie Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate lui FC National, obligand jucatorii sa revina la gruparea "bancara". Acestia au contestat decizia anuntand ca se vor adresa la FIFA si UEFA, precum si instantelor civile. Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a implicat personal in acest caz, solicitand opinia unei case de avocatura, care a hotarat ca dreptatea este de partea fotbalistilor. Astfel, Sandu le-a oferit posibilitatea celor doi de a se adresa instantelor civile si a schimbat componenta Curtii de Arbitraj pentru Fotbal care luase decizia in favoarea lui FC National! In noua sa componenta, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis pe 16 februarie ca Srhoj si Abiodun sa devina liberi de contract, iar cei doi au semnat cu "Poli" Timisoara. Cazul este insa departe de a fi inchis, deoarece FC National a inaintat un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, in care a acuzat FRF de incalcarea regulamentelor. Cazul urmeaza sa fie judecat in cateva saptamani, iar daca gruparea lui Iacov va avea castig de cauza ar putea cere daune de peste 1,5 milioane de euro de la federatia lui Sandu.
n Marius GHERGHE 
 Afisari: 643  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
doar atit poti nene iancule?   de fernando78
A r h i v a
  FRF amenintata cu excluderea din FIFA!    
  Tineretul a castigat in ultimele secunde    
  Boya si Bozovic - trei ani la Rapid    
  Stiri pe scurt    
  Vl. Munteanu vrea in UEFA cu Wolfsburg    
  Roma nu are bani pentru Chivu    
  Muresan deranjat de premierea lui "U"    
  Sdrobis renunta la Drida si Galdeanu    
  Sambata cartilor de identitate    
  Lupescu si FRF injurati la Timisoara    1 comentariu
  Razbunare pe epigonii slovenilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00999 sec.