Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Rusia il plesneste pe Melescanu
-- Consilierul ministrului Apararii de la Moscova ii aminteste ministrului liberal ca ultimele manevre comune ruso-germane s-au terminat cu un razboi mondial. Rusia nu intentioneaza sa participe la nici un fel de manevre comune cu Romania si Bulgaria, dar isi va atinti rachetele asupra bazelor SUA din Romania si Bulgaria, a declarat marti seara, pentru agentia oficiala rusa ITAR-TASS, consilierul ministrului Apararii de la Moscova, generalul Vladimir Samanov, transmite Rompres.
Mircea Paun - Ziua foto
Precizarile oficialului rus intervin in urma stirii difuzate de agentia France Presse in care era citata o declaratie a ministrului roman al apararii, Teodor Melescanu, potrivit careia Romania si Bulgaria vor propune Rusiei organizarea de manevre militare comune pentru a incerca sa dezamorseze tensiunile generate la Moscova de infiintarea bazelor americane in cele doua tari.
Ironie catre Bucuresti
"Ministrul roman al Apararii se pare ca nu cunoaste bine istoria, daca a facut o astfel de propunere. As vrea sa amintesc ca, la decizia conducerii sovietice in perioada dinaintea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, armata sovietica a participat activ la manevre comune cu fortele armate ale Germaniei fasciste. Cum s-a terminat aceasta cooperare, o stim cu totii - cu un atac barbar al Germaniei naziste asupra Uniunii Sovietice si un razboi sangeros", a afirmat generalul Samanov.
"Aplicatiile militare reprezinta gradul suprem de pregatire militara a fortelor armate pe timp de pace. Pentru desfasurarea lor este nevoie de un nivel inalt de incredere intre tarile participante la manevre. Despre ce fel de incredere poate fi vorba in cazul dat, cand SUA vorbesc de amplasarea unor facilitati militare in Romania si Bulgaria, care, de fapt, vor fi transformate in doua-trei saptamani in baze militare in adevaratul sens al cuvantului", a mentionat consilierul ministrului rus al Apararii.
De aceea, a afirmat in continuare generalul Samanov, "a desfasura pe teritoriul celor doua tari (Romania si Bulgaria) manevre comune este cel putin bizar, iar, dintr-un alt unghi de vedere, este chiar iresponsabil, mai ales ca aplicatiile nu pot fi desfasurate fara indicarea inamicului". Totodata, responsabilul rus a subliniat ca, in Balcani, mai ales in Bulgaria, legata de Rusia prin relatii seculare de prietenie, Moscova nu a planificat niciodata si nu planuieste nici pe viitor sa desfasoare manevre militare.
Romania, tinta pentru rachetele ruse
In aceeasi ordine de idei, consilierul ministrului rus al Apararii nu a exclus posibilitatea ca SUA sa nu se limiteze la instalarea de baze doar in Romania si Bulgaria, ci sa caute sa-si amplaseze facilitati militare in Georgia si Ucraina. "Noi nu excludem aceasta posibilitate, dar as vrea sa reiau aici declaratia facuta anterior de presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, care a spus ca rachetele rusesti vor fi indreptate asupra unor obiective din Europa, care, in opinia militarilor nostri, prezinta un pericol potential la adresa securitatii Rusiei", a tinut sa sublinieze generalul Samanov. El a indicat ca "bazele militare ale SUA si alte obiective militare americane ce vor fi amplasate in Europa de Est vor deveni automat tinte pentru armele din dotarea fortelor balistice ruse".
n George DAMIAN 
 Afisari: 1991  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
ce-i cereti lui Melescanu   de cosor ion
Twilight Zone...   de alamar
Melescanu...a doua descoperire a lumii!   de Tiberiu
Avem o problema,   de Gotcu
recursul la istorie   de const
De fapt Melescanu a propus cu totul altceva !   de ionion
daca oficialul rus cunoaste istoria...   de calator
Sezonul alergiilor moscovite   de Mark
A r h i v a
  Cartitele de sub Inter    4 comentarii
  Coruptie la Paris cu ramificatii la Vacaroiu    2 comentarii
  SUA si Rusia se asaza certate la masa dezbaterilor    
  Moscova nu se retrage din Fortele Conventionale    1 comentariu
  Pietre, grenade lacrimogene si tunuri cu apa la summitul G8    3 comentarii
  Mita la OTV    3 comentarii
  Dunarea de PET-uri    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01989 sec.