Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Trei firme din IT vor sa asiste primariile in accesarea fondurilor europene
-- Companiile Intrarom, TotalSoft si Ascenta au realizat un consortiu care va propune administratiei publice asistenta pentru realizarea de proiecte eligibile pentru finantare din fondurile structurale si de coeziune, potrivit unui anunt facut miercuri, de cele trei companii.
Valoarea fondurilor structurale si de coeziune pentru domeniul IT&C este de 336 milioane de euro, in perioada 2007-2013. Fondurile structurale si de coeziune pot fi alocate pentru proiecte de la 50.000-100.000 de euro, dar pot ajunge si pana la patru milioane de euro pentru un sistem integrat complex, potrivit directorului comercial al Ascenta.
Consortiul format alcatuit din cele trei firme va promova programul numit "Administratia Online". Acesta este un set de servicii si de produse care asista primariile, prefecturile, consiliile locale si judetene sa deruleze proiecte de informatizare. "Gradul de utilizare a tehnologiilor IT in administratia publica din Romania este de circa 25%, in vreme ce, in alte tari din zona, e de 70%", a declarat directorul comercial Ascenta, Horatiu Berdila.
Programul Administratia Online vizeaza informatizarea infrastructurii, a procesul de tip front-office si a celor de tip back-office. Procesele de tip front office sunt cele legate de ghiseul clasic, adica solicitari de informatii, autorizatii, audiente online, plata impoziteleor si a taxelor pentru cetateni si agenti economici. Componentele solutiei back-office urmaresc cresterea eficientei functionarilor publici prin informatizarea integrala a activitatilor interne. Componentel de infrastructura includ hardware, sisteme de operare, baze de date, securitate, integrare de sistem.
De asemenea, consortiul va oferi consultanta pentru realizarea proiectelor, cu scopul de a usura accesul la fondurile structurale.
"Bugetul de investitii pentru informatizare al PMB pentru anul 2007 este de circa 37 milioane de euro", a declarat directorul executiv Intrarom, Claudiu Mititelu.
Cele trei companii au, cumulat, o cota de piata de 35-40% din piata de IT din Romania, a declarat Berdila.
Potrivit directorului general, TotalSoft, Liviu Dan Dragan, reprezentantii din administratia publica au, spre deosebire de cei din alte sectoare, o independenta marita "fiecare primar este ales si nu i se poate ordona sa foloseasca o anumita solutie", a spus el.
Ascenta este brandul prin care activeaza, din noiembrie 2006, divizia de consultanta IT si solutii software din cadrul grupului Softwin. Intrarom, furnizor de solutii IT&C din Romania are peste 600 de angajati si cumuleaza, pana in prezent, investitii de peste 30 de milioane de euro. TotalSoft este o companie de software care dezvolta aplicatii pentru administrarea operatiunilor din cadrul companiilor.
 Afisari: 134  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Romtelecom a lansat un serviciu de gazduire web pentru companii si persoane fizice    
  Amnesty International avertizeaza ca cenzura va afecta internetul    
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01928 sec.