Ziua Logo
  Nr. 3947 de marti, 5 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Burghele la Sutu
Astazi, la ora 17.00, la Palatul Sutu din Bucuresti va avea loc vernisajul expozitiei de pictura "Constantin Burghele (1898-1967)". Cuvantul de deschidere va fi rostit de Anca Burghele si Tudor Octavian. Expozitia va ramane deschisa pana pe 17 iunie. (D.C.)
"Dincolo de Dunare"
La libraria MTR, va avea loc astazi, incepand cu ora 17.00, lansarea cartii "Dincolo de Dunare. Studii de etnologie balcanica" de Marianne Mesnil, profesor la Universitatea Libera din Bruxelles. La eveniment, organizat de Muzeul Taranului Roman, Editura Paideia si Delegatia Valonia-Bruxelles, sunt invitati Vintila Mihailescu, Ioana Popescu si Mihai Coman. (M.A.)
Amintire cu parfum
La sediul UNITER din Bucuresti va avea loc lansarea volumului album "Amintirea ca un parfum" de Silvia Kerim. La evenimentul, care va incepe la ora 17.00, sunt invitate personalitatile evocate in carte. Volumul cuprinde interviuri-portret ale unor mari personalitati ale teatrului si filmului romanesc, precum si din lumea dansului si a muzicii. (M.A.)
Intalniri si reintalniri
Institutul Cultural Roman din Bucuresti gazduieste astazi, incepand cu ora 18.00, o conferinta sustinuta de Christina Zarifopol-Illias, cu tema "O ambasada culturala a Romaniei in Statele Unite ale Americii: Programul de Studii Romanesti de la Indiana University". Evenimentul face parte din ciclul "Intalniri si (re)intalniri la ICR". Christina Zarifopol-Illias, absolventa de studii clasice a Universitatii Bucuresti, s-a stabilit in 1980 in SUA, iar in prezent este profesor Asociat de Studii Clasice si Limba si Literatura Romana la Universitatea Indiana, unde este supervizor al programului de limba latina destinat primului an de studiu si initiatoarea Programului de Studii Romanesti. Christina Zarifopol-Illias este autoarea volumului "Portrait of a Pragmatic Hero. Narrative strategies of self-presentation in Pliny's letters" si a ingrijit editia scrisorilor inedite Mihai Eminescu - Veronica Micle: Dulcea mea Doamna/Eminul meu iubit (ambele la Editura Polirom). (M.A.)
 Afisari: 130  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Vaduva..." de cursa lunga    
  Ca la Cannes, Mungiu conduce si la Cluj in preferintele publicului    
  Ipotestii, de la Budapesta la Viena    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Cvinta Tesu la BookFest    
 Top afisari / comentarii 
 Cum functioneaza votul uninominal (4314 afisari)
 Putin ameninta cu razboiul nuclear (2722 afisari)
 Piraterie la SRI si Interne (2701 afisari)
 Teleportarea din "Star Trek" devine realitate (2415 afisari)
 Un zombie politic (2233 afisari)
 Concurs pe capul lui Tariceanu (377 afisari)
 Bush invita Rusia sa participe la scutul antiracheta (142 afisari)
 Piturca, la un zar de 6 - 6 (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00815 sec.