Ziua Logo
  Nr. 3944 de vineri, 1 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Probleme de management la DGA
Cristian David
Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, a declarat, ieri, cu privire la controlul efectuat la Directia Generala Anticoruptie (DGA) de catre Corpul de Control, ca nu a fost evidentiata vreo incalcare a legii, ci numai abateri administrative. "Nu au fost semnalate in concluziile Raportului de control astfel de incalcari ale legii si nu au fost descoperite decat chestiuni de ordin administrativ la nivelul managementului, care urmeaza sa fie corectate, in perioada urmatoare", a precizat seful MIRA.
Totodata, ministrul Cristian David a adaugat ca masurile care au fost propuse in Raportul Corpului de Control au fost incorporate in Planul de reorganizare si restructurare a DGA, care va fi prezentat si aprobat in aproximativ o saptamana. Cristian David a precizat, de asemenea, ca in cadrul sedintei de ieri a Colegiului Ministerului Internelor si Reformei Administrative au fost prezentate atat concluziile Raportului de control, cat si planul de masuri pe care Directia Generala Anticoruptie intentioneaza sa le ia, pentru a intensifica si imbunatati activitatea directiei. Demnitarul a adaugat ca membrii Corpului de Control al ministrului au descoperit la Directia Generala Anticoruptie doar abateri de ordin administrativ, la nivelul managementului, care urmeaza sa fie corectate in perioada imediat urmatoare. Intrebat de jurnalisti daca este adevarat ca asupra angajatilor DGA erau facute presiuni, motiv pentru care multi au parasit directia, ministrul David a afirmat ca "aceste chestiuni tin de natura administrativa a managementului Directiei. Ele nu sunt chestiuni de fond, asa ca au fost tratate ca atare".
Santion supus presiunilor
Dupa cum se stie, procurorul Marian Santion a demisionat de la conducerea Directiei Generale Anticoruptie la inceputul lunii martie, dupa aproximativ un an de mandat. Fostul sef DGA a invocat atunci motive profesionale, care au fost cuprinse intr-un raport si prezentate ministrului Internelor din acea perioada, Vasile Blaga. Santion il acuza pe Vasile Blaga, dar si pe chestorul Virgil Ardelean ca au facut presiuni pentru stoparea anumitor anchete dezvoltate de institutia pe care a condus-o. Concret, procurorul a acuzat presiuni si amenintari pentru stoparea unor anchete ce vizau angajati ai ministerului, exemplificand o situatie in care a fost amenintat telefonic in legatura cu anchetarea generalului Costica Silion, seful Jandarmeriei Romane. "Lasa-l in pace. Sa te duci dracului, ca nu a inceput lumea asta cu tine!, i s-a adresat Blaga lui Santion. (Oana ROTARU)
Irinel Paun in locul lui Santion
Locul lui Marian Santion la conducerea Directiei Generale Anticoruptie a fost preluat de procurorul Irinel Paun (foto). Magistrat care a activat pana la venirea in fruntea DGA in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie acolo unde a ocupat functia de sef al Sectiei 1 de Combatere a Coruptiei.
In ceea ce il priveste pe Marian Santion, la inceputul lunii mai, acesta a fost detasat de la DIICOT la Ministerul Internelor si Reformei Administrative. In momentul de fata, fostul sef al DGA ocupa functia de consilier al ministrului pentru transparenta si monitorizare a activitatilor parteneriale din sfera prevenirii coruptiei interne.
 Afisari: 693  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Avioane la comun    2 comentarii
  Dosarul Hidroelectrica ar putea fi suspendat    2 comentarii
  Strada blocata chiar la usa cortului    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Basescu si Securitatea in "Razboiul nevazut"    6 comentarii
  Procesul lui Hayssam la final    
 Top afisari / comentarii 
 Moscova a dirijat Revolutia (8933 afisari)
 M-am intors! Si cer Steaua Romaniei! (4412 afisari)
 Basescu si Securitatea in "Razboiul nevazut" (2839 afisari)
 Cutia neagra (2520 afisari)
 O noua alianta toxica (1702 afisari)
 Moratoriu politic pe sase luni (229 afisari)
 O chelnerita devine vedeta dupa ce a cantat pentru George Clooney (87 afisari)
 Romanii, mai pasnici decat francezii si americanii (86 afisari)
 Motiunea PD, depusa si retrasa pentru a doua oara (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00971 sec.