Ziua Logo
  Nr. 3944 de vineri, 1 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Strada blocata chiar la usa cortului
Strada Ciresoaia din cartierul Damaroaia Sector 1 a fost blocata ieri, timp de cateva ore, intrucat o famile de rromi a montat aici un cort cu scaune si mese.
In mijlocul strazii urma sa se desfasoare un botez. Sesizate de soferi si de cetatenii din zona, mai multe echipaje ale Politiei Comunitare Sector 1 s-au deplasat la fata locului pentru a-i convinge pe petrecareti sa renunte la blocarea traficului rutier. Pana la scandal nu a fost decat un pas. Rromii au incepu sa urle si sa ii ameninte pe politisti. Mai mult, acestia sustineau ca se afla in legalitate, iar actiunea administratiei locale, care solicita inlaturarea cortului, este un abuz. Ei au fluturat pe sub nasul autoritatilor un aviz emis de primarie. In baza acestui aviz emis ilegal familia de rromi sustinea ca are dreptul sa blocheze strada Ciresoaia, pe mijlocul careia a montat un cort cu scaune si mese pentru organizarea botezului unuia dintre copii. S-a dovedit insa ca respectivul act ilegal, era semnat de catre un oarecare functionar al Administratiei Domenilui Public Sector 1. Care isi depasise atributiile de serviciu. Pe acest motiv functionarul a si fost concediat. Dupa discutii indelungate, presarate cu injuraturi si amenintari, "ca la usa cortului" constructia provizorie care bloca traficul pe strada Ciresoaia pe o distanta de mai bine de 100 de metri a fost ridicata. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca functionarul care a emis o astfel de autorizatie a fost concediat. Pe aceasta tema a fost demarata si o ancheta interna. Mai mult, edilul spune ca in cazul in care se va dovedi ca este vorba despre un caz de coruptie va fi depusa si o plangere penala pe numele functionarului public. Primarul a adaugat ca institutia pe care o conduce nu tolereaza nici o ocupare abuziva a unei strazi. El si-a cerut scuze locatarilor si conducatorilor auto pentru inconvenientul creat. (M.I.T.)
 Afisari: 799  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
de ce in strada ?   de demetrius
Simpatizez cu concetatenii nostri.. Au avut DECENTA sa CEARA o AUTORIZATIE... Traficul ar fi putut   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Avioane la comun    2 comentarii
  Dosarul Hidroelectrica ar putea fi suspendat    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Basescu si Securitatea in "Razboiul nevazut"    6 comentarii
  Probleme de management la DGA    
  Procesul lui Hayssam la final    
 Top afisari / comentarii 
 Moscova a dirijat Revolutia (8933 afisari)
 M-am intors! Si cer Steaua Romaniei! (4412 afisari)
 Basescu si Securitatea in "Razboiul nevazut" (2839 afisari)
 Cutia neagra (2520 afisari)
 O noua alianta toxica (1702 afisari)
 Moratoriu politic pe sase luni (229 afisari)
 O chelnerita devine vedeta dupa ce a cantat pentru George Clooney (87 afisari)
 Romanii, mai pasnici decat francezii si americanii (86 afisari)
 Motiunea PD, depusa si retrasa pentru a doua oara (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.