Ziua Logo
  Nr. 3940 de luni, 28 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Cinemateca de luni
Muzeul National al Literaturii Romane, cu sprijinul ArCuB si ArtJazzClub, organizeaza in fiecare seara de luni, incepand cu ora 20.00, o vizionare a unor creatii importante ale filmului romanesc si universal, in cadrul proiectului "Cinemateca Literaturii", al carui director este Ioan Cristescu. Filmele sunt insotite de comentariul lui Ioan Grosan si al invitatilor sai. Seara de astazi este dedicata regizorului Tex Avery. Evenimentul va avea loc la Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane. (D.C.)
Nottara la Paris
Astazi, la ora 20.30, la Sala de teatru, Centre Wallonie-Bruxelles, va avea loc un spectacol al Teatrului Nottara din Bucuresti, in regia lui Claudiu Goga. Dupa un text de Eric Emmanuel Schmitt, "Variatiuni enigmatice", montarea ii are ca interpreti pe doi actori romani importanti, Mircea Diaconu si Alexandru Repan. Evenimentul de la Paris va avea loc datorita sprijinului acordat de Tudor Tsepeneag. (D.C.)
"Orasul e al nostru"
La Teatrul Odeon din Bucuresti va avea loc astazi, incepand cu ora 19.00 un eveniment teatral experimental numit "Ca(r)ne - orasul e al nostru", dupa textul si in regia lui Calin Dan. Distributia este formata din persoane private de libertate care executa pedepse cuprinse intre 4 si 20 de ani, in penitenciarul Colibasi. Spectacolul abordeaza relatia dintre stapani si supusi, dintre dictatori si multime. Subiectul piesei este o zi din viata cainilor proveniti de la demolarile efectuate in anii '70-80, in Bucuresti, pentru a face loc constructiei Casei Poporului. Spectacolul este realizat in cadrul proiectului "Repetitie cu public" lansat de Calin Dan in 2005. Intrarea este libera. (M.A.)
Educatie prin teatru
Sub egida programului "Capitala Culturala Europeana 2007", de astazi si pana pe 1 iunie se desfasoara la Sibiu proiectul "Tinerii marginalizati si artele spectacolului". Vor avea loc trei ateliere de lucru in centre de plasament si scoli ajutatoare: Centrul de Plasament Orlat, Centrul de Plasament Agarbiciu, scoala speciala nr. 2. In aceste ateliere actorii lucreaza cu copii demonstrand ca teatrul este unul dintre cele mai bune instrumente de educatie. Se vor organiza patru zile de lucru propriu-zis, urmate de trei spectacole/demonstratie, in ziua de 1 iunie, la Centrul de Plasament nr. 3 din Sibiu si la casa Ille de Villaine. (M.A.)
"Vocile primaverii" la final
Astazi, la ora 18.30, in foaierul de la Opera va avea loc ultimul recital din aceasta stagiune din cadrul Salonului muzical "Vocile primaverii". Recitalul va fi sustinut de soprana Silvia Sorina Munteanu, alaturi de pianistele Silviana Cirdu, Liana Mares si Ioana Maxim, iar programul cuprinde Ciclul vocal Die Schone Mullerin op. 25 si Fantezie pentru pian la patru maini op. 103 de Franz Schubert. (D.C.)
A r h i v a
  Poveste din New York    
  Primavara jazzistica cu Orient Express    
  Lucia di Lammermoor si Luminita Berariu    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Onoarea tarii, spalata (4055 afisari)
 Armata pe faras (3494 afisari)
 Tavalugul Omar (3297 afisari)
 Se naste o lume noua (3135 afisari)
 Pentru cine face partie Traian Basescu? (2722 afisari)
 Romania, succes rasunator la Cannes (459 afisari)
 Democratii ameninta cu motiunea de cenzura, PSD promite guvern stabil in 10 zile (161 afisari)
 "Sepuku" la Ministerul Agriculturii (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00935 sec.