Ziua Logo
  Nr. 3938 de vineri, 25 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Ofiter SIPI retinut de DNA
-- Ofiterul de politie judiciara din cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Prahova, Dorin Juncu, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat de luare de mita si de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie au inaintat Curtii de Apel Bucuresti propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile a ofiterului de politie, precum si a altor doi complici ai acestuia.
Dorin Juncu, ofiter de politie judiciara in cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Prahova - linia de munca amenintari ale crimei organizate si terorism, este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, ambele in forma continuata. Din probele administrate pana in prezent, potrivit anchetatorilor, in perioada 2005-2006, ofiterul Dorin Juncu a permis unor persoane denuntatoare accesul la informatii nedestinate publicitatii si a pretins de la acestia 50.000 de euro, din care a primit numai 33.000 de euro, pentru a nu indeplini sau a face acte contrare indatoririlor de serviciu. Astfel, potrivit procurorilor anticoruptie, inculpatul Dorin Juncu a accesat baze de date operative la care avea acces in virtutea atributiilor de serviciu, privind traficul la frontiera, intrari/iesiri ale persoanelor din tara, existenta unor consemne la punctele de frontiera pentru anumite persoane, traficul auto la frontiera.
Din rechizitoriul intocmit de anchetatori a mai rezultat ca acesta a utilizat informatii de care a luat cunostinta in exercitiul atributiilor de serviciu, referitoare la comiterea unor infractiuni de crima organizata in afara teritoriului Romaniei, in scop personal, pentru obtinerea de bani de la persoanele vizate, carora le promitea ca nu va efectua verificarile aferente pentru infractiuni de crima organizata.
Alaturi de ofiterul din cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Prahova, in acest dosar mai sunt cercetate alte doua persoane, ambele cu antecedente penale, pentru complicitate la luare de mita.
n Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 690  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Amenintat de romani si americani    
  Pasapoarte eliberate in doua ore    2 comentarii
  DGA relanseaza campania anti-coruptie    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Procurorii nu pot fi citati ca martori la Parlament    3 comentarii
  Presedintele BEAE a demisionat in secret    1 comentariu
  Coruptia in Justitie impiedica dezvoltarea    1 comentariu
  Procuror giurgiuvean trimis in judecata    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Vipera neagra (5303 afisari)
 Creaturi din abis (3749 afisari)
 Dansul lasciv al divelor (2373 afisari)
 Capcana pentru PSD (2194 afisari)
 Rusii au "sabie" pentru "scutul" american (2024 afisari)
 Ucraina, in prag de razboi civil (455 afisari)
 PSD merge la Cotroceni dar negociaza majoritatea cu Tariceanu (96 afisari)
 Un dansator celebru la Bucuresti: Jérôme Bel (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01906 sec.