Ziua Logo
  Nr. 3938 de vineri, 25 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Stiri pe scurt
Olanda se departeaza de Constitutia UE
Premierul olandez Jan-Peter Balkenende a stabilit atitudinea tarii sale cu privire la noul Tratat european, pledand pentru renuntarea la termenul de "Constitutie" si acordarea de competente extinse parlamentelor nationale, relateaza Mediafax. El a pledat si pentru stabilirea unor limitate clare pentru puterile europene, precum si pentru mai multe criterii de extindere. "Trebuie sa propunem o solutie comuna acceptabila care sa tempereze temerile generate de respingerea Constitutiei europene de catre alegatorii francezi si olandezi", a declarat miercuri liderul olandez in Parlamentul European, facand referire la respingerea Tratatului european in Franta si Olanda, in 2005. Haga, alaturi de Londra, Varsovia si Praga, este considerata unul dintre cele mai rezervate tari in ceea ce priveste mentinerea Tratatului constitutional, discursul lui Balkenende reafirmand ideea potrivit careia alegatorii olandezi vor accepta numai un tratat redus care nu creeaza o imagine suprastatala Uniunii Europene. (G.D.)
Barroso: Rusia discrimineaza PoloniaEmbargoul aplicat de Rusia importurilor de carne din Polonia nu este altceva decat "discriminare", a afirmat ieri la Bruxelles, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, exprimandu-si totusi speranta intr-o reglementare a contenciosului, astfel incat cooperarea UE-Rusia sa se poata dezvolta in continuare. Cu prilejul unei conferinte organizate de Institutul francez de relatii internationale, Barroso a reamintit ca expertii europeni "au intreprins anchete foarte obiective asupra situatiei". "Credem ca nu exista motive pentru acest embargo. Este vorba despre discriminare. Credem ca este injust", a subliniat presedintele executivului comunitar. El a mentionat ca "normele de protectie a consumatorilor in UE sunt cele mai stricte din lume" si ca Bruxelles-ul nu ar permite circulatia produselor din carne poloneze daca acestea nu ar respecta normele in cauza. (G.D.)
Lavrov vrea conferinta pe inarmare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut convocarea unei conferinte extraordinare pentru revizuirea Tratatului privind fortele conventionale din Europa (CFE), in cadrul unei reuniuni a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) desfasurata la Viena, relateaza Rompres. Presedintele rus Vladimir Putin, aflat la randul sau miercuri in vizita oficiala in Austria, a anuntat la 26 aprilie un moratoriu in privinta aplicarii tratatului CFE, apreciind ca NATO nu respecta prevederile acestui document, aminteste AFP. Rusia cere convocarea in scurt timp a unei "conferinte extraordinare de examinare" pentru a evalua viabilitatea tratatului CFE adaptat, a precizat Lavrov in fata celor 56 de state participante la OSCE, au indicat surse diplomatice occidentale. Tratatul CFE, semnat in 1990, a intrat in vigoare in 1992, marcand sfarsitul razboiului rece, si prevede reducerea si plafonarea fortelor armate si a echipamentelor clasice ale celor doua blocuri, ca masuri de incredere si de transparenta. (G.D.)
 Afisari: 238  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Vipera neagra    15 comentarii
  UE isi face Minister de Externe    1 comentariu
  Putin incearca sa cumpere Europa cu gaze    3 comentarii
  Rusii au "sabie" pentru "scutul" american    6 comentarii
  Editia de azi a ziarului respecta recomandarile Clubului Roman de Presa de a impune embargo de 24 de ore asupra Cotrocenilor    25 comentarii
  PSD ingheata negocierile cu PD    6 comentarii
  Revolta in UDMR    1 comentariu
  Negocieri PNL -AP    3 comentarii
  Misterul milioanelor lui Chirac    7 comentarii
  Apare Politia animalelor    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Vipera neagra (5303 afisari)
 Creaturi din abis (3749 afisari)
 Dansul lasciv al divelor (2373 afisari)
 Capcana pentru PSD (2194 afisari)
 Rusii au "sabie" pentru "scutul" american (2024 afisari)
 Ucraina, in prag de razboi civil (455 afisari)
 PSD merge la Cotroceni dar negociaza majoritatea cu Tariceanu (96 afisari)
 Un dansator celebru la Bucuresti: Jérôme Bel (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01912 sec.