Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Ordin cu publicare intarziata
Ministerul Agriculturii a trimis spre publicare in Monitorul Oficial, pe 17 aprilie, un ordin semnat de fostul ministru Dan Motreanu pe 28 februarie, actul normativ fiind publicat in luna mai, la circa o luna dupa ce functia de ministru a fost preluata de Decebal Traian Remes, informeaza Mediafax. Actul normativ stabileste serviciile si tarifele Agentiei Nationale de Consultanta Agricola (ANCA). Portofoliul Agriculturii a fost preluat de Decebal Traian Remes in prima jumatate a lunii aprilie. "Procedura prevede ca dupa ce un ordin a fost semnat, acesta este transmis catre secretarul general al Camerei Deputatilor, care apoi trimite actul spre publicate catre Monitorul Oficial. De la noi a plecat spre Camera Deputatilor pe 17 aprilie, ceea ce inseamna ca undeva intre 28 februarie, cand a fost semnat de ministru, si aceasta data s-a intamplat ceva pe acest circuit", a declarat secretarul general al Ministerului Agriculturii, Sorin Chelmu. El a adaugat ca institutia care a promovat ordinul avea, de asemenea, responsabilitati in procedura de publicare, in timp ce reprezentanti ANCA sustin ca intreaga responsabilitate revine ministerului. (L.M.)
Fabrica de melci
Singura fabrica din Romania care va face procesarea totala a carnii de melc, de la melcul viu la produsul finit, se afla in constructie in comuna brasoveana Teliu si va fi inaugurata in luna august, a declarat Marcel Macris, unul dintre investitori, informeaza Rompres. Investitia costa circa 700.000 de euro, bani proveniti de la fermieri si nu din imprumuturi, iar suprafata totala a fabricii este de 1800 de metri patrati, din care 1500 va fi suprafata de productie. Productia finita pe an va fi de 1000 de tone, care se obtine din 5000 de tone de materie prima. Produsul finit va fi sub forma de semipreparat, sub forma congelata sau conserve si va fi destinat in totalitate exportului in Franta, Italia, Spania - cele mai mari consumatoare de carne de melc - dar si in Germania sau Canada. Un kilogram de carne procesata se va vinde cu 20-22 de euro, in timp ce un kilogram de carne de melc in viu costa 2,5 euro. (L.M.)
Optimism la Rosia Montana
Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) estimeaza ca lucrarile de construire a exploatarii aurifere din Muntii Apuseni ar putea demara in toamna acestui an, dupa ce studiul de impact asupra mediului (EIM) va fi aprobat in vara, au declarat reprezentantii companiei, ieri, intr-o conferinta de presa. "Credem ca studiul de impact asupra mediului va fi aprobat in aceasta vara, urmand ca in toamna sa demaram constructia, iar in 2009 sa turnam primul lingou de aur", a declarat directorul de relatii cu investitorii al companiei, Kathy Sipos. Proiectul minier de la Rosia Montana este sustinut de RMGC, societate canadiano-romana, la care partea straina detine 80% din actiuni prin firma Gabriel Resources si aproape 20% Minvest Deva, pentru demararea lui fiind nevoie, in principal de aviz de mediu. Proiectul este puternic combatut de mai multe organizatii neguvernamentale pentru ca presupune stramutarea unor localitati, afecteaza vestigii arheologice si utilizeaza cianuri. (L.M.)
 Afisari: 209  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Tariceanu: Greva minerilor este fortata    2 comentarii
  Bulina lui Borbely, sabotata de primari    
  Ralu Filip a incetat din viata    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01012 sec.