Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Bulina lui Borbely, sabotata de primari
-- Nici un primar nu s-a conformat deciziei ministrului Laszlo Borbely de a marca cu "bulina rosie" imobilele cu grad seismic ridicat.
Mircea PAUN - Ziua foto
In luna martie, el anunta ca Primaria Capitalei va aplica aceste insemne in termen de 60 de zile, iar acest sistem de marcare a cladirilor va fi extins la nivel national. Conform oficialului, termenul a fost stabilit printr-un ordin al Ministerului Administratiei si Internelor. Borbely stabilise atunci pana in cele mai mici detalii forma placutelor, care urma sa aiba diametrul de 60 cm, si inscriptionat mesajul "Cladire expertizata tehnic, incadrata in clasa I de risc seismic". Ieri, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei a anuntat ca ii va convoca pe primarii de sector din Bucuresti, in termen de doua saptamani, pentru a-i intreba de ce nu au aplicat aceste marcaje la mijlocul lunii mai. "Voi avea o discutie in circa doua saptamani, pentru a rezolva aceasta problema. Pana acum, nicio primarie nu a aplicat bulinele rosii pe imobilele care pot cadea la cutremur", a declarat, ieri, Borbely, la deschiderea Targului Construct Expo Ambient, ce se desfasoara la Romexpo in aceasta saptamana.
Ministrul a precizat ca nu poate sanctiona primariile, deoarece proiectul de lege care introduce amenzi pentru nemarcarea corespunzatoare a cladirilor se afla inca in Parlament, urmand sa fie aprobata in cel mult 30 de zile. Intrebat daca va propune primarilor prelungirea termenului, Borbely a spus ca va incerca sa rezolve problema prin discutii cu edilii, iar eventualele amenzi vor fi aplicate dupa aprobarea legii. In Romania au fost incadrate in prima clasa de risc seismic circa 600 de cladiri, dintre care 125 se afla in Bucuresti.
n Magda SEVERIN 
 Afisari: 233  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Tariceanu: Greva minerilor este fortata    2 comentarii
  Ralu Filip a incetat din viata    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01857 sec.