Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Membri ai Guvernului au reclamat, intr-o intalnire cu premierul, implicarea procurorilor in activitatea institutiilor pe care le conduc * Ei vor sa faca un protest la CSM
Fronda ministrilor contra DNA
-- Premierul Tariceanu a confirmat ca s-a intalnit, ieri dimineata, cu ministrii, aratand ca a fost un "mic dejun de lucru" la care au participat toti membrii Cabinetului, dar nu a divulgat tema discutiei, precizand doar ca au fost abordate probleme care nu intra pe agenda sedintelor de Guvern.
Lucian Curelariu - Ziua foto
"In aceasta dimineata, am avut o intalnire, intr-adevar, cu toti membrii Cabinetului. Este una din intalnirile pe care le organizez in mod obisnuit. Am avut un mic dejun de lucru in care am discutat probleme care nu intra pe agenda de lucru a Guvernului, pentru ca sedintele de Guvern sunt destinate nu dezbaterilor politice, ci adoptarii unor hotarari, proiecte de lege, ordonante de urgenta, note, memorandumuri. Lucrurile pe care dorim sa le programam, care vor trebui sa constituie baza agendei de lucru, le discutam in sedinte informale, unde fiecare ministru isi expune anumite prioritati, unde eventual decelam unde ar putea sa fie problemele. Prin discutia aceasta in comun ne gandim care sunt masurile care trebuie sa fie analizate, pregatite si adoptate in viitor. Acesta este sensul discutiei pe care am avut-o astazi (ieri- n.r.) cu colegii mei", a spus Tariceanu. Anterior, surse ministeriale citate de Mediafax au precizat ca premierul s-a intalnit, ieri dimineata, la o vila a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), cu mai multi ministri, printre care ministrul Justitiei, Internelor si secretarul general al Guvernului, unul dintre posibilele subiecte discutate fiind reclamatiile mai multor sefi de ministere privind implicarea nejustificata a DNA in activitatea institutiilor pe care le conduc. Sursele citate au precizat ca, in urma cu o saptamana, la ultima sedinta de Guvern, Tariceanu a convocat, pentru miercuri, mai multi ministri la un "mic dejun de lucru" pentru a centraliza cazurile in care procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) au intervenit in deciziile politice ale Guvernului sau au inceput ori pregatit anchete pe criterii considerate politice, si nu de natura penala. Finalitatea acestui demers ar putea fi elaborarea unui protest oficial catre CSM. "Sunt mai multi ministri care reclama sicane din partea procurorilor DNA, inclusiv a procurorului general Daniel Morar, si presiuni din partea acestora asupra angajatilor din a doua sau a treia treapta ierarhica pentru a se constitui in parte civila in procese indreptate impotriva diferitelor persoane politice", au afirmat sursele citate.
Ministrul de stat Marko Bela a atentionat ministrii, in ultima sedinta de Guvern, ca UDMR nu va mai sprijini masurile Cabinetului daca nu exista o solidaritate impotriva actiunilor DNA de anchetare a unor demnitari ai formatiunii "pe criterii politice si etnice", pentru decizii adoptate in Executiv. (R.G.)
 Afisari: 1150  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
   de avarfreson
Asta nu e amestec in treburile justitiei?   de Andrei1232000
A r h i v a
  Contul Bahamas    16 comentarii
  Soarta liberalilor la mana social-democratilor    1 comentariu
  "Problema nu trebuie sa se mai repete"    3 comentarii
  "Stapanirea vechilor structuri mafiote"    3 comentarii
  PSD vrea scaunul lui Tariceanu    6 comentarii
  "Padurea spanzuratilor", dupa 42 de ani    1 comentariu
  Basescu ataca sanctiunea CNCD    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00879 sec.