Ziua Logo
  Nr. 3916 de sambata, 28 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Schimbari politice la Fondul Proprietatea
-- Reprezentantii BNR vor fi inlocuiti de specialisti agreati de partide * Varujan Vosganian motiveaza ca are nevoie de sustinere in Parlament
Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea (FP) vor fi inlocuiti cu specialisti agreati de partide, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, transmite Mediafax. El a aratat ca decizia este motivata de necesitatea obtinerii de sustinere in Parlament pentru actele normative propuse in vederea schimbarii legislatiei privind Fondul Proprietatea.
"Saptamana viitoare voi da publicitatii numele persoanelor care completeaza Consiliul de Supraveghere al Fondului, specialisti agreati de partide. Dorim ca Fondul Proprietatea sa fie o structura agreata in obiectivele ei si in evolutia ei de grupurile parlamentare. Este o deschidere a Fondului Proprietatea", a spus Vosganian.
Consiliul de Supraveghere al Fondului are sapte membri, dintre care trei reprezentanti ai BNR, care s-au retras deja din functii. Din componenta Consiliului de Supraveghere fac parte Alexandru Paunescu - presedintele Fondului, Ingrid Zaarour - presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Iuliana Vaduva - jurist in Directia Generala a Finantelor Bucuresti si Teodor Nicolescu - vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Ministrul Economiei si-a propus sa introduca in Parlament, pana la 20 mai, Ordonanta de modificare a legislatiei privind Fondul.
"Ordonanta, probabil, nu va diferi mult de forma publicata a proiectului, pentru ca dorim sa pastram aceasta formula de despagubire integrala si rapida a celor care au pana la un anumit plafon. In clipa de fata sunt doua niveluri, de 200.000 de euro sau 500.000 de lei", a adaugat Vosganian. El opteaza pentru o administrare privata a fondului, aratand ca se va organiza o licitatie la care sa participe companii internationale de administare. "Fondul Proprietatea poate deveni si un brand pentru Romania", a conchis Vosganian.
Fondul Proprietatea, care are un capital estimat la 3,9 miliarde euro, a fost infiintat la sfarsitul anului 2005, pentru a plati daune persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist si care nu mai pot fi despagubite in natura. (G.M.)
 Afisari: 317  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Reprezentantii BNR vor fi inlocuiti de specialisti agreati de partide   de Phil
Fondul PROPIETATEA   de doctorul
A r h i v a
  Remes: Licitatii cu dedicatii    
  Investitii Mechel    
 Top afisari / comentarii 
 Comandantul jucator (4369 afisari)
 Iubeste un barbat mai tanar cu 50 de ani (3216 afisari)
 Tara unde traditia iti cere sa mori (2912 afisari)
 "Ma autosuspend temporar" (2792 afisari)
 Ofensiva anti-Basescu (2218 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00922 sec.