Ziua Logo
  Nr. 3916 de sambata, 28 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Produsele IT&C vor fi mai scumpe cu sapte lei incepand de luni
Pretul produselor IT va fi, incepand cu data de 30 aprilie, cu sapte lei mai mare, aceasta suma reprezentand "taxa verde" perceputa de membrii organizatiei Eco Tic pentru acoperirea costurilor activitatii de colectare si reciclare a deseurilor electrice si electronice, anunta Ministerul Mediului.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) remis, vineri, agentiei NewsIn, incepand cu data de 30 aprilie organizatia colectiva Eco Tic va demara activitatea de gestionare a deseurilor electrice si electronice (DEEE), preluand responsabilitatile care le revin producatorilor IT&C din Romania, potrivit Directivei europene pentru gestionarea DEEE, transpusa in legislatia nationala prin Hotararea de Guvern 448/2005.
Conform legislatiei, producatorii de echipamente electrice si electronice pot actiona in sisteme colective sau individual pentru gestionarea DEEE. in vederea indeplinirii acestor atributii, producatorii isi stabilesc costurile de colectare si reciclare si adauga la pretul produselor aceasta "taxa verde".
Eco Tic reuneste 107 companii din sectorul IT&C si al electrocasnicelor, carora le-a preluat responsabilitatile privind realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Organizatia va colabora cu autoritatile locale si centrale, cu prestatorii de servicii in domeniul gestionarii DEEE si cu celelalte organizatii.
Eco Tic este prima asociatie care a obtinut licenta de operare in domeniu de la MMDD si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.
Celelalte doua organizatii care si-au declarat intentia de a prelua responsabilitatile de colectare si reciclare ale producatorilor de echipamente electrice si electronice sunt Ceced Romania - pentru aparate de uz casnic de mici si mari dimensiuni si de larg consum - si Recolamp - pentru echipamente de iluminat.
Potrivit ministrului mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi, aceste doua asociatii nu au depus inca documentatia de autorizare. "Numai Eco Tic a obtinut licenta, asa incat, in cazul Ceced si Recolamp, am inceput verificarile si vom fi foarte drastici", declara Korodi, la putin timp dupa preluarea portofoliului de la MMDD.
 Afisari: 407  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Site-ul basescu.ro a fost victima unui atac informatic    1 comentariu
  Panasonic lanseaza in Romania laptopurile rezistente la soc si intemperii    
 Top afisari / comentarii 
 Comandantul jucator (4369 afisari)
 Iubeste un barbat mai tanar cu 50 de ani (3216 afisari)
 Tara unde traditia iti cere sa mori (2912 afisari)
 "Ma autosuspend temporar" (2792 afisari)
 Ofensiva anti-Basescu (2218 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01335 sec.