Ziua Logo
  Nr. 3913 de miercuri, 25 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
NUP in cazul biletelului
-- Procurorii Parchetului General au stabilit ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu se face vinovat de vreo infractiune
Ei arata ca biletelul trimis lui Traian Basescu "nu a fost urmat de nici un fel de solicitari care sa conduca la ideea ca prin transmiterea acestuia s-ar fi urmarit favorizarea lui Dinu Patriciu".
Procurorii Parchetului instantei supreme au dispus neinceperea urmaririi penale fata de premierul Calin Popescu Tariceanu in cazul biletului trimis de acesta lui Traian Basescu. Procurorii arata ca "din actele premergatoare rezulta ca inscrisul intocmit de Calin Popescu Tariceanu nu a fost urmat de nici un fel de solicitari care sa conduca la ideea ca prin transmiterea acestuia s-ar fi urmarit favorizarea lui Dinu Patriciu" si ca acesta nu se face vinovat de vreo infractiune. De asemenea, procurorii au dat NUP si in cazul Elenei Udrea.
Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale fata de Calin Popescu Tariceanu si Elena Udrea, stabilind ca acestia nu pot fi acuzati sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la favorizarea infractorului, respectiv, divulgarea unor informatii care nu sunt destinate publicitatii. "Prin plangerea adresata Parchetului, la data de 22 ianuarie 2007, Uniunea Populara Social - Crestina, reprezentata prin presedintele Ioan Talpes, a solicitat efectuarea de cercetari. De asemenea, prin plangerea adresata Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, la data de 29 ianuarie 2007, si trimisa spre solutionare Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tomasciuc Dinu-Marius, aflat in curs de executare a unei pedepse privative de libertate in Penitenciarul Botosani, a solicitat efectuarea de cercetari privind pe Elena Udrea. In ceea ce priveste acuzatiile aduse de numitul Tomasciuc privind divulgarea unor documente secrete de catre Elena Udrea, din materialul probator a rezultat faptul ca inscrisul in cauza nu privea date sau informatii care, prin divulgarea lor, sa intre sub incidenta dispozitiilor Codului Penal", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.
"Sesizarea
In 22 ianuarie, Ioan Talpes, presedintele Uniunii Populare Social Crestine, a depus la Parchetul instantei supreme o sesizare in care cerea inceperea cercetarilor in cazul biletului trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu. Talpes a sesizat Parchetul dupa ce Traian Basescu a prezentat biletelul intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni.
Basescu a prezentat biletelul la o saptamana dupa ce Elena Udrea a vorbit despre acesta intr-o emisiune televizata. (B.C.G.)
 Afisari: 265  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nu va e cunoscuta logica?   de Shadow
A r h i v a
  Gusa, avertizat de fortele speciale    6 comentarii
  DIP acuza presiuni din partea adversarilor politici    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
  Rusia ne paraste la UE    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Comunistul travestit (5428 afisari)
 Vesnica lui suspendare (4917 afisari)
 Raman la ZIUA - Dare de seama! (4035 afisari)
 Refuzat si rasucit (3562 afisari)
 Macovei se gandeste sa emigreze (3142 afisari)
 Suprasolicitare la locul de munca? Anorexie nervoasa? O tanara de 31 ani a incetat, brusc, din viata (690 afisari)
 Moneda romaneasca, Rocky al finantelor (194 afisari)
 Batalia pentru referendum (103 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01065 sec.