Ziua Logo
  Nr. 3909 de vineri, 20 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dinamo pe "National" in Liga Campionilor
-- Primarul Adriean Videanu a anuntat ieri ca demolarea celei mai mari arene din tara se va produce abia anul viitor si i-a invitat pe "caini" sa joace in grupe pe fostul "23 August"
Telenovela stadionului pe care va juca Dinamo in grupele Ligii Campionilor anul viitor a continuat ieri cu un nou episod. Dupa ce au luat in calcul diverse variante, "cainii" au primit o veste neasteptata de la Primaria Capitalei, unde ieri s-a semnat contractul de constructie a noului stadion, pe locul actualului "National" din Complexul "Lia Manoliu". Astfel, constructorul are la dispozitie 12 luni pentru a finaliza proiectul noii arene, iar in acest timp vechile tribune vor ramane in picioare si vor putea fi ocupate de spectatori pentru diverse evenimente.
Primarul general al Capitalei a vorbit deja cu sefii "cainilor". "Am avut o discutie ieri (n.r. miercuri) cu conducerea FC Dinamo, cu domnii Badea si Borcea, in care s-a luat in calcul ca meciurile echipei Dinamo sa se desfasoare pe stadionul National. Ragazul pentru ca echipa Dinamo sa joace pe stadionul National primele meciuri din grupele UCL exista din partea constructorului, deoarece lucrarile de demolare a arenei vor incepe, cel mai probabil, la inceputul anului viitor", a afirmat Adriean Videanu. Acesta a semnat ieri contractul cu asocierea de firme Max Bogl (Germania) - Astaldi (Italia) pentru reconstructia stadionului National "Lia Manoliu". Consortiul germano - italian a castigat licitatia pentru refacerea stadionului national la jumatatea lunii martie. Potrivit contractului incheiat intre municipalitate si contructorii germano-italieni, durata lucrarilor de reconstructie a stadionului Lia Manoliu dureaza 32 de luni, incepand de ieri. "Nu avem o data exacta pentru inceperea lucrarilor, deoarece totul tine de finalizarea proiectarii. Din cele 32 de luni - durata contractului - 12 luni este termenul pentru finalizarea proiectarii, iar 20 de luni lucrarile propriu-zise. Cert este ca nu vom stagna inceperea lucrarilor de anumite evenimente, oricare ar fi ele. Numai ca, daca avem acest ragaz, mi se pare firesc sa utilizam stadionul pentru diverse evenimente sportive sau culturale. Este inutil sa demolez un obiectiv acum, sa stau cu molozul zece luni, cat dureaza proiectarea", a mai spus Videanu. "Speram ca in 2010-2011 Bucurestiul sa poata gazdui finala Cupei UEFA", a spus si Ionut Lupescu, directorul general al FRF, prezent ieri la Primarie. Dinamovistii au intors problema stadionului pe toate fetele inca din iarna, cand era clar ca titlul nu le poate scapa decat printr-o minune. Nicolae Badea, presedintele "cainilor", adauga miercuri inca o posibila arena pentru jocurile echipei sale in UEFA Champions League, dupa ce se vehiculasera deja Ghencea si Piatra Neamt, in calcule intrand si "Farul", din Constanta. "Am discutat deja cu domnul Bosanceanu aceasta varianta si vom vedea ce vom alege in momentul cand va trebui sa anuntam la UEFA locul de desfasurare a partidelor. Suntem nevoiti sa anuntam doua stadioane si daca arena Dinamo nu va fi gata pana in luna iulie, ne vom orienta spre celelalte stadioane din tara care indeplinesc conditiile impuse de UEFA: Ceahlaul, Steaua, Farul sau National "Lia Manoliu". Mai este timp pana in luna iulie, cand este data limita de a anunta locul de desfasurare si nu avem nici o preferinta in ce priveste arenele din tara. Bineinteles ca noi am dori sa terminam lucrarile pe Dinamo pana la acea data", a afirmat Nicolae Badea.
n Bogdan GHEORGHE 
 Afisari: 448  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Jandarmii au ingrozit stadioanele    1 comentariu
  Nasu' tine cu arbitrii romani    
  Chivu a stricat petrecerea lui Inter    1 comentariu
  LIGA I    
  Meme vrea revolutie in Ghencea    1 comentariu
  Olaroiu inca trei ani la Steaua    3 comentarii
  "Poli" felicitata de Rapid    
  Velcea face istorie in Banat    
  Stiri pe scurt    
  Rapidul de Timisoreana    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu a fost castigat (5628 afisari)
 Vin la Cotroceni! (5183 afisari)
 Tin pariul lui Sorin Rosca Stanescu! (3674 afisari)
 "Va voi spune adevarul acestei guvernari" (3346 afisari)
 Confesiunile ucigasului de la Virginia Tech (3212 afisari)
 19:00 (953 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01097 sec.