Ziua Logo
  Nr. 3909 de vineri, 20 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Nemtii vor Transilvania
-- Grupul E.ON este interesat sa preia filialele Electrica Transilvania * Strategia grupului este de a uni distributiile de gaze si energie
Grupul german de utilitati E.ON este interesat sa participe la privatizarea filialelor Electrica Transilvania Nord si Transilvania Sud, pentru a uni activitatile de distributie de gaze si electricitate. Reamintim, E.ON/Ruhrgas a preluat in 2005 si fosta companie Distrigaz Nord, care acopera in principal zona Transilvaniei si nordul Moldovei. Tot in 2005, E.ON a cumparat si Electrica Moldova.
"Suntem interesati de participarea la privatizarea unitatilor din nordul si sudul Transilvaniei. Credem ca distributia de energie si gaze naturale ar trebui facuta combinat, ceea ce ne trezeste interesul pentru Transilvania", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Thomas Weber, vicepresedinte al diviziei E.ON Energie. El a aratat ca o decizie in acest sens va fi luata cand vor fi disponibile conditiile de privatizare ale unitatilor. Pe de alta parte, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va prelua, in urma unor acorduri semnate ieri, participatii indirecte de cate 5% la filialele E.ON din Romania, pentru care va investi 43 de milioane de euro. Posibilitatea preluarii de catre BERD si International Finance Corporation a unor pachete minoritare la companiile romanesti de utilitati privatizate a fost stabilita in contractele prin care statul a cedat proprietatea asupra acestora. Distribuitorul de energie Electrica mai are in portofoliu patru filiale, respectiv Electrica Muntenia Sud, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord si Electrica Transilvania Sud. Licitatia pentru privatizarea Muntenia Sud, cea mai mare filiala, a fost castigata in luna iunie 2006 de grupul italian Enel, insa transferul de proprietate nu a fost inca finalizat. (G.M.)
 Afisari: 870  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
zaharia lasa ne   de fernando78
Nemtii si Transilvania   de Zaharia2
A r h i v a
  Stolojan a luat 10 milioane pe baza Clabucet    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu a fost castigat (5628 afisari)
 Vin la Cotroceni! (5183 afisari)
 Tin pariul lui Sorin Rosca Stanescu! (3674 afisari)
 "Va voi spune adevarul acestei guvernari" (3346 afisari)
 Confesiunile ucigasului de la Virginia Tech (3212 afisari)
 19:00 (953 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03592 sec.