Ziua Logo
  Nr. 3909 de vineri, 20 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Un milion de euro pentru "Matache"
Modernizarea Pietei Matache a costat 1 milion de euro, bani pe care Primaria Sectorului 1 i-a imprumutat de la BCR. Edilul Andrei Chiliman considera ca efortul a meritat, pentru ca "am promis un comert civilizat in pietele Sectorului 1, iar modernizarea Pietei Matache reprezinta un progres". La randul sau, Robert Nitu, directorul Administratiei Pietelor, a precizat, la conferinta de presa de ieri, ca au fost amenajate 56 de spatii comerciale, dintre care 18 sunt situate afara. "Dupa ce am modernizat piata, am recurs la licitatie publica cu strigare pentru ocuparea spatiilor comerciale. Din pacate, am constatat ca oamenii nu stiu sa liciteze astfel incat preturile, in prezent, sunt destul de ridicate. Toate spatiile comerciale au fost inchiriate pe o perioada de cinci ani, iar licitatia a pornit de la 30 de euro/mp si a ajuns pana la 150 euro/mp", a mai spus Nitu.
Noua piata este un ansamblu de spatii comerciale destinate activitatilor de comercializare a produselor alimentare si nealimentare, compartimentate cu pereti de gips-carton. A fost refacuta instalatia de canalizare menajera si meteorica si instalatia de alimentare cu apa a pietei. S-a prevazut o ministatie de pre-epurare, echipata cu separator de grasimi si decantor de nisip pentru apele meteorice, precum si pentru cele provenite din spalarea legumelor si a celorlalte produse. Piata dispune de instalatii electrice de iluminat interior si exterior, instalatii de alimentare si distributie, de prize si de instalatii de legare la pamant. (M. SEVERIN)
Sedinta CGMB, amanata
Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a fost amanata, ieri, la solicitarea liderilor de grup ai partidelor politice. Pe ordinea de zi figurau peste 40 de proiecte de hotarare privind problematica administrativa. Printre cele mai importante, se anuntau proiectele de inlocuire a viceprimarului general Ludovic Orban, recent numit in functia de ministru al Transporturilor, si proiectul referitor la vacantarea a celor cinci locuri de consilieri care au trecut de la PNL la PLD. Acest ultim proiect a iscat, la ultima sedinta, vii dispute intre membrii CGMB, in special intre partenerii Aliantei PNL-PD, proiectul ramanand neaprobat. Clarificarea situatiei celor cinci locuri este necesara pentru ponderea voturilor in cadrul CGMB, dupa ruperea la nivel central a Aliantei D.A.. (M.S.)
Numire politica la Scoala Centrala
Conducerea Scolii Centrale din Capitala urmeaza sa fie numita exclusiv pe criterii politice, fara a se tine cont de normele legale, care impun organizarea unui concurs. Potrivit unor surse din Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti, in fotoliul de director plin al acestei institutii urmeaza sa se instaleze actualul director adjunct, profesorul de stiinte sociale, Gheorghe Chirpereanu. Motivul acestei numiri tine de apartenenta politica a profesorului, membru PNL, cu multi sustinatori de aceeasi orientare politica in Inspectoratul Scolar. Potrivit acelorasi surse, Chirpereanu ar urma sa fie numit director in perspectiva unei investitii de mai multe milioane de euro, destinate construirii unui corp de cladire nou. "Lucrarile urmeaza sa inceapa, iar pentru asta era nevoie de un om de incredere din randurile celor de la Putere", ne-au declarat sursele. Acestea ne-au explicat ca numirea urmeaza sa fie batuta in cuie dupa expirarea mandatului actualei directoare pline, Svetlana Bodnaras. (D.I.)
 Afisari: 266  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
o alta timpenie neocomunista   de cosor ion
A r h i v a
  Spotul ZIUA macelarit    1 comentariu
  Hepatita C: Un milion de persoane infectate    2 comentarii
  Gil Dobrica s-a intors acasa    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu a fost castigat (5628 afisari)
 Vin la Cotroceni! (5183 afisari)
 Tin pariul lui Sorin Rosca Stanescu! (3674 afisari)
 "Va voi spune adevarul acestei guvernari" (3346 afisari)
 Confesiunile ucigasului de la Virginia Tech (3212 afisari)
 19:00 (953 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01879 sec.