Ziua Logo
  Nr. 3909 de vineri, 20 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Seful Politiei Romane sustine ca politistii nu mai au voie sa faca controale de rutina in trafic * Agentii de circulatie vor fi monitorizati
Controalele de rutina, interzise in trafic
-- Chestorul general al Politiei Romane, Dan Valentin Fatuloiu, a declarat, ieri, ca a interzis politistilor de la Rutiera sa mai opreasca nejustificat masinile in trafic. Fatuloiu le-a cerut agentilor sa renunte la asa-zisele controale de rutina, iar amenzile sa fie aplicate gradual, in functie de gravitatea abaterilor comise de conducatorii auto. De asemenea, seful Politiei Romane a dispus catre toate unitatile de Politie Rutiera din tara sa efectueze controlul circulatiei numai in actiuni cu caracter tematic. Mai mult, Valentin Fatuloiu a anuntat ca modul in care isi fac datoria politistii de la Rutiera va fi monitorizat. Potrivit Mediafax, miercuri, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane, a avut loc o videoconferinta pe tema modului de actiune al politistilor cu atributii in aplicarea legislatiei rutiere, unde inspectorul general al Politiei Romane, chestor principal de politie Dan Valentin Fatuloiu, a dispus mai multe masuri.
ziua foto
"Nu ne mai trageti pe dreapta"
Controlul de rutina a fost interzis de catre chestorul principal, exceptand actiunile tematice unde "se procedeaza la oprirea tuturor autovehiculelor care fac parte dintr-o anumita categorie, circula pe un anume tronson de drum ori se urmareste combaterea punctuala a unui anumit gen de abateri de la normele legale". Fatuloiu a stabilit ca actiunile politiei trebuie "sa aiba caracter tematic, urmarindu-se combaterea sistematica a unei cauze de accident, disciplinarea unei anume categorii de participanti la trafic, atingerea unui obiectiv prestabilit, ori conduita pe un anumit sector de drum, intr-o anumita perioada de timp, in zonele cu risc sporit de accidente si "sa fie organizate si in cooperare cu agenti constatatori din cadrul autoritatilor cu atributii in domeniul rutier din coordonarea Ministerului Transporturilor, urmarindu-se, in principal, disciplinarea celor care efectueaza transporturi comerciale de marfuri sau persoane". Mai mult, pentru a verifica modul in care politistii de la nivelul structurilor teritoriale isi fac datoria, seful Politiei Romane a dispus efectuarea unor actiuni de monitorizare in trafic, de catre echipe special desemnate din cadrul IGPR, in vederea identificarii tuturor celor care nu respecta procedurile standard de lucru. Echipele din cadrul IGPR vor supraveghea discret activitatea agentilor de circulatie pentru a observa daca se respecta dispozitiile date de chestorul principal, Valentin Fatuloiu.
Amenzi usturatoare
Referindu-se la aplicarea sanctiunilor, chestorul principal a cerut ca acestea sa se faca gradual, corespunzator gravitatii abaterilor comise, sa creasca fermitatea, in special fata de cei care au savarsit abateri prin care s-a pus in pericol grav siguranta celorlalti participanti la trafic. Totodata, seful Politiei Romane a dispus, legat de controlul circulatiei, ca acesta sa fie efectuat numai atunci cand se constata incalcarea regulilor de circulatie (prin observare directa sau cu mijloacele tehnice certificate) sau cand exista date si informatii ca s-au comis infractiuni sau contraventii, ca autovehiculele vizate transporta bunuri, valori provenite din infractiuni ori persoane urmarite.
Altfel spus, seful IGPR a cerut ca in cazul contravenientilor care au incalcat o regula de circulatie, dar nu au pus in pericol ceilalti participanti la trafic, sa primeze avertismentul, iar in cazul soferilor care prin actiunile lor pun in pericol siguranta rutiera, amenzile sa fie usturatoare.
Oana ROTARU 
 Afisari: 1249  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Amenzile trebuie sa fie mult mai mici   de M_D_L
Au mai fost ele interzise chiar prin lege ...   de Liviu2002j
Dar numai pana la'Natzare...   de Radu Dragan
Tragedie nationala!   de Harbuzache
A r h i v a
  Procesul "spionilor" incepe astazi    
  Procesul lui Hayssam aproape de final    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu a fost castigat (5628 afisari)
 Vin la Cotroceni! (5183 afisari)
 Tin pariul lui Sorin Rosca Stanescu! (3674 afisari)
 "Va voi spune adevarul acestei guvernari" (3346 afisari)
 Confesiunile ucigasului de la Virginia Tech (3212 afisari)
 19:00 (953 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01632 sec.