Ziua Logo
  Nr. 3908 de joi, 19 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
DEMERSUL PACEPA
-- Generalul Ion Mihai Pacepa continua demersul sau de curatare a clasei politice romanesti si a societatii, sustinand urgenta adoptarii unei legi a lustratiei * Imediat dupa publicarea dezvaluirilor lui Pacepa, ZIUA a lansat o dezbatere publica pe marginea unui proces similar, dupa model polonez * Peste 700 de intelectuali, ONG-uri si sindicate si-au exprimat sprijinul pentru adoptarea unei asemenea legi * In Polonia peste 1800 de fosti ofiteri ai politiei politice comuniste au fost nevoiti sa-si paraseasca functiile pe care le ocupau * In Romania se ridica osanale fostei Securitati si celui mai odios securist din istoria spionajului romanesc: Nicolae Plesita (foto) * El a devenit faimos pentru barbarismul cu care a terorizat disidentii politici, iar modul sau odios de actiune l-a scarbit pana si pe Ceausescu * In timp ce Plesita este de-a dreptul glorificat, generalul Pacepa continua sa fie denigrat * Autoritatile refuza sa aplice in totalitate sentinta definitiva prin care Pacepa a fost reabilitat * Nici pana azi, fostul sef adjunct al DIE nu si-a recuperat nici cetatenia, nici averea confiscata de comunisti
Foto: Mediafax
Recent am dat un interviu ziarului polonez Dziennik (1) despre activitatea devastatoare desfasurata de politiile politice comuniste impotriva cultelor religioase. Interviul a fost precedat de scandaloasa demisie a noului episcop al Varsoviei, Stanislaw Wielgus, a carui colaborare cu Sluzba Bezpiecenstwa (echivalentul polonez al Securitatii) fusese abia expusa in presa, precum si de comunicatul parlamentului italian care, dupa ani de investigatii, a anuntat ca atentatul din 1981 la viata lui Karol Wojtyla, devenit Papa Ioan Paul II, a fost initiat si coordonat de KGB.
Noua lege poloneza a lustratiei, care interzice cadrelor si colaboratorilor organelor de represiune comuniste sa mai detina functii in aparatul de stat, partide politice, presa si institutii academice sau sa ocupe pozitii executive in companii private, a trezit din apatie presa poloneza. In ultimele saptamani peste 1.800 fosti ofiteri ai politiei politice comuniste, a caror identitate a fost expusa in presa, au fost nevoiti sa-si dea demisia din functiile pe care le ocupau. Treizeci si noua inalti prelati, a caror dosare de ofiteri conspirati sau colaboratori au fost de asemenea expuse in presa, se afla acum sub investigatie. La inceputul lui aprilie The Washington Post a estimat ca, datorita acestei intense campanii de presa, numarul total al celor care pot intra sub incidenta noii legi a lustratiei poate creste de la 300.000 - cat s-a estimat initial - la 700.000 persoane.(2)
Majoritatea ziarelor poloneze militeaza acum pentru o "reinoire morala," bazata pe exemplul altor foste tari comuniste unde ofiterii si colaboratorii politiilor politice nu mai pot ocupa pozitii in aparatul de stat, partide si presa (Germania, Cehoslovacia), sau au fost marginalizati (Ungaria, Albania). Numerosi fosti activisti ai Solidarnosc publica acum non-stop articole favorabile gemenilor Lech si Jaroslaw Kaczynski (presedintele si premierul tarii), initiatorii noii legi a lustratiei. Pana si Lech Walesa, care pana recent s-a impotrivit deschiderii arhivelor politiei politice sub motiv ca ar fi prematur, este de acord ca societatea trebuie curatata de epavele trecutului. Exponenti ai noii generatii de polonezi maturizata politic dupa 1989 intreaba, in articole si interviuri caustice, de ce societatea a tolerat pana acum prezenta acestor epave in aparatul de stat, partide, presa si viata religioasa a tarii. Vice premierul Ludwik Dorn a lansat, intr-un recent interviu, teza ca mentinerea in functii a acestor epave este anacronica si franeaza democratizarea Poloniei.(3) Cu alte cuvinte: pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.
In Romania, din nefericire, presa manifesta relativa indiferenta fata de acest spinos aspect al tranzitiei de la communism la democratie. Iar unele publicatii, ca Tricolorul, Romania Mare, Lumea Magazin, ridica chiar osanale fostei Securitati. La 4 aprilie 1999, de exemplu, "Lumea Magazin" a declansat un interviu-fluviu cu Nicolae Plesita, fost sef al organelor interne, si apoi externe, ale Securitatii, in care a elogiat aceasta institutie si a denigrat victimele sale. Serialul de interviuri continua acum la OTV, unde Plesita propaga continuitatea Securitatii si elogiaza informatorii sai. "O sa fim aici si peste douazeci de ani, si peste o suta de ani," propovaduieste Plesita pe micile ecrane. "Habar n-aveti ce-i aia patriotism, daca-i acuzati pe turnatori."(4)
L-am vazut pe Plesita in cateva din aparitiile sale la OTV. El continua sa exuda acelasi primitivism ca si in 1978 cand m-am rupt de Securitate. Atunci teroriza criticii lui Ceausescu. Acum isi proslaveste crimele comise, ocrotit de privirile admiratoare ale organizatorilor acestor interviuri vulgare, care dureaza ore in sir. In unele din ele Plesita se fuduleste cu brutalitatea cu care a tratat dizidentii anticomunisti ("L-am luat pe Goma de barba si am dat si cu stanga si cu dreapta! Nu-mi pare rau, pentru ca banditul asta a facut mult rau Romaniei"), precum si cu actiunile teroriste pe care le-a organizat in Occident ("din pacate n-au fost omoriti decat vreo doi-trei"(5)). In altele, el incita fostii sai subordonati sa asasinze pe cei care, in anii Razboiului Rece, au luptat impotriva dictaturii comuniste ("au atentat impotriva tarii, domnule, trebuie taiat gatul si luat clopotul"(6)). Evenimentul Zilei a definit interviurile cu Plesita ca obscenitati ce combina "tupeul cu perfidia, artagul cu rictusul mefient, agresivitatea cu bancul prost." Ziarul exprima, de asemenea, regetul ca "oameni pe care-i credeai aliati in studio - Alex Mihai Stoenescu si Marian Oprea - au migrat spre fostul tortionar."(7)
Cine este aceasta "vedeta" a tranzitiei de la comunism la democratie, lansata de Lumea Magazin si OTV? Plesita este prototipul brutei securiste. In 1970-1978, cand a coordonat Securitatea interna, el a devenit faimos pentru barbarismul cu care a terorizat dizidentii politici. Iar perioada 1980-1984, cand a condus CIE, a constituit cea mai sangeroasa etapa din istoria spionajului Romaniei. Voi prezenta, pe scurt, doua actiuni teroriste comise in Occident despre care exista dovezi incontestabile ca au fost organizate si conduse de Plesita.
In noaptea de 21 februarie 1981 a explodat o bomba la sediul din Munchen al postului de radio Europa Libera. Bomba, care continea 10 kilograme de explosiv plastic, a facut o gaura de peste 8 metri in zidurile groase ale cladirii si a ranit 8 persoane. Actiunea a fost organizata de Plesita si condusa de teroristul Ilici Ramirez Sanchez alias "Carlos-Sacalul" care a fost recompensat de Plesita cu un million de dolari.(8) Explozivul plastic (37 Kg. EPH/88), impreuna cu noua pistoale (doua cu amortizor), cinci grenade si opt aparate radio tip walkie-talkie au fost furnizate de CIE (vezi document 1 si 2). Actiunea terorista propriu zisa a fost condusa de Johannes Weinrich, adjunctul lui Carlos, ajutat de cinci ofiteri CIE sub acoperire diplomatica ce au fost ulterior expulzati din RFG.(9) Bomba a fost detonata de teroristul Bruno Beguet cu ajutorul unui dispozitiv de telecomanda primit de la CIE. La 14 august 1994 Carlos a fost capturat de Directia de Supraveghere Teritoriala a Frantei (DST), si in decembrie 1997 a fost condamnat la inchisoare pe viata. In 1999 autoritatile germane au deschis actiune penala impotriva lui Johannes Weinrich si Nicolae Plesita, pe care i-a acuzat de terrorism international. La 17 ianurie 2000 Weinrich a fost condamnat la inchisoare pe viata.(10) Plesita primeste insa si azi pensie de general de la guvernul roman si este adus pe micile ecrane, ca sfintele moaste, pentru a proslavi actele de terrorism international pe care le-a initiat si condus.
In ianuarie 1985 am fost invitat la Paris de Yves Bonnet, seful DST, de la care am aflat detaliile unei alte actiuni teroriste in care rolul conducator al lui Plesita a fost dovedit fara drept de apel. Actiunea a avut loc in 1982 la Paris, unde Plesita vroia sa-l asasineze pe Paul Goma, care era serializat aproape zilnic la Europa Libera. DST-ul a prevenit insa acest act terrorist cu ajutorul unui fost ofiter DIE, Matei Pavel Haiducu, a carui identitate am dezvaluit-o autoritatilor dupa ce am primit azil politic. Brutalitatea actiunii teroriste condusa de Plesita l-a determinat pe presedintele FranIois Mitterand sa califice CIE drept "banda de asasini" si sa-si amane, in semn de protest, vizita oficiala pe care urma sa o faca la Bucuresti. Stiloul incarcat cu otrava (primit de la KGB) pe care Plesita l-a dat personal lui Haiducu, care urma sa-l asasineze pe Goma, este expus si azi in muzeul DST. Iar cartea lui Haiducu, J'ai refuse de tuer: un agent secret roumaine revele les dessous de "l'affaire (Plon, Paris, 1984) se afla in toate bibliotecile nationale din Occident. Acest act terrorist a fost atat de odios, incat nici macar Ceausescu nu l-a mai putut suporta pe Plesita, si in 1984 l-a trecut pe linie moarta--sef al Centrului de Perfectionare a Cadrelor de Securitate de la Gradistea.
Recent am vizitat, din nou, fosta vila a lui Leon Trotsky din Coyoacan, nu departe de Mexico City. Este o citadela cu ziduri de un metru grosime si cu ferestre blindate, in care singura lumina vine doar din curtea interioara. Acolo a fost asasinat Trotsky la 20 august 1940 de ofiterul NKVD Ramon Mercader, care i-a despicat capul cu un piolet. Mercader a fost condamnat de autoritatile mexicane la 20 ani inchisoare. El s-a eliberat in 1960 si a fost deportat in Cuba, de unde a incercat fara success sa se reintoarca la Moscova. Determinarea cu care Occidentul a infierat brutalitatea lui Mercader a determinat pana si KGB-ul sa se dezica de el.
Plesita este un Mercader al Romaniei pe care insa securistii il adora datorita in buna masura cultului pe care i l-a creat Lumea Magazin si OTV care, privite de aici, arata ca un fel de vila a lui Trotsky: citadele in care singura lumina vine doar din curtea interioara.
Actualul cult al personalitatii lui Plesita a creat deja un precedent periculos. Fostii securisti din serviciile secrete ale Romaniei de azi l-au scos de la naftalina pe ultimul lor sef, Iulian Vlad, care a fost condamnat la inchisoare dupa decembrie 1989. Fotografii oficiale aparute in presa romana i-l arata pe Vlad alaturi de Presedintele Traian Basescu la o manifestare festiva a serviciilor secrete romane din vara lui 2006. Aceste fotografii, care au facut turul cancelariilor occidentale, au starnit comentarii nefavorabile la adresa credibilitatii presedintelui Romaniei--care in public condamna crimele Securitatii, dar in solemnitati inchise onoreaza pe ultimul ei sef.
Am platit cu doua condamnari la moarte dorinta de a-mi ajuta tara natala sa-si aleaga singura liderii, si respect presedintii ce au fost alesi liber dupa decembrie 1989. De aceia am publicat in SUA articole favorabile despre presedintele Ion Iliescu, si foarte favorabile despre presedintii Emil Constantinescu si Traian Basescu. Fostii securisti, care au fost intotdeauna un stat in stat, nu au respecat insa pe nici unul din ei. Iar presedintele Emil Constantinescu a avut curajul sa recunoasca ca a fost invins de securisti. Acum se pare ca securistii, incurajati de succesul cultului lui Plesita, vor sa-l invinga si pe presedintele Basescu.
Fostul general de Securitate, Iulian Vlad (primul din stanga privitorului), alaturi de presedintele Basescu
L-am cunoscut relativ bine pe generalul Vlad, si depun marturie ca nu are nimic comun cu Plesita sau ceilalti dinozauri securisti. Dar onorarea de catre serviciile secrete ale Romaniei de azi a omului ce s-a cramponat de tronul Securitatii pana si-a dat duhul constituie un afront la adresa celor 1.033 romani care in decembrie 1989 si-au dat viata ca sa-si elibereze ´┐Żara de sub cizma Securitatii. Iar prezenta lui Vlad alaturi de presedintele Romaniei la solemnitati oficiale jigneste atat Occidentul, care face eforturi financiare ca sa ajute democratizarea tarii, cat si pe fii ei ce se zbat sa eradicheze radacinile Securitatii din plaiurile ei.
Acum cateva zile celebrul jurnalist si comentator american Don Imus a fost eliminat din viata publicistica deoarece si-a jugnit ascultatorii. Lumea Magazin, OTV, si securistii pe care ii elogiaza continua insa sa jigneasca cu impunitate atat Romania cat si Occidentul. Vice premierul polonez Ludwik Dorn a avut dreptate: pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.
NOTE
1 - Dziennik, unul din ziarele majore ale Poloniei, este publicat de compania germana Axel Springel.
2 - Craig Whitlock, "In Reconciling Its Past, Poland Is Divided Anew," The Washington Post, 1 aprilie 2007, p. 1.
3 - Whitlock, "In Reconciling Its Past," The Washington Post, 1 aprilie 2007, p. 23.
4 - Radu Paraschivescu, "Triumf obscen," www.evz.ro/articleprint.php?artida269015.
5 - Radu Calin Cristea, "Omerta?" Ziua, 18 martie 2005, ediwww.evz.ro/articleprint.php?artida269015.
6 - Radu Calin Cristea, "Omerta?" Ziua, 18 martie 2005, ed torial.
7 - Stenograma interviului OTV cu Nicolae Plesita din 14 februarie 2005, ora 21:12.
8 - Radu Paraschivescu, "Triumf obscen," Evenimentul Zilei, 18 august 2006, publicat in www.evz.ro/articleprint.php?artida269015
9 - Adina Anghelescu, "Un million de dolari pentru Sacal," Ziua, 14 iulie 1999, Dezvaluiri.
10 - Vladimir Alexe, "Culisele atentatului de la Europa Libera," Ziua, 20 iunie 2005, Eveniment.
11 - "Plesita zburda liber," Romania Libera, 16 decembrie 2005.
Arsenalul Securitatii pentru Carlos
ZIUA publica, in premiera, documente din arhivele SIE privitoare la armamentul si munitia puse la dispozitie de Tudor Postelnicu si gen. Nicolae Plesita teroristului international "Sacalul"
Unitatea 0544, specializata in "Antitero", i-a gazduit pe terorist si pe oamenii lui la antrenamentele din Romania * "Sacalului" i-au fost puse la dispozitie o gramada de arme, munitie precum si peste 200 de kilograme de exploziv plastic
Cu toate ca o serie de probe evidentiaza implicarea DIE, prin varfurile fostului Departament al Securitatii Statului, in actiunile teroriste puse la cale impotriva unor persoane condamnate pe timpul regimului Ceuasescu, precum si legatura conspirativa cu temutul Carlos Ramirez Sanchez, supranumit "Sacalul", generalul Plesita, care a preluat conducerea Centrului de Informatii Externe in anul 1980, a negat de nenumarate ori ca ar avea vreo vinovatie in aceasta afacere.
ZIUA prezinta astazi, in premiera, documentele din arhivele SIE (fost DIE) care evidentiaza aceasta implicare. Este vorba de doua adrese etichetate "STRICT SECRET", ale unitatii 0544-Antitero, catre o alta unitate a CIE, care depozita armamentul si munitia aferenta. Cu toate ca numele lui Carlos nu apare in aceste documnete, ele probeaza armamentul si munitia care au fost folosite in doua operatiuni ce au privit antrenamentele si dotarea teroristului Carlos pe parcursul sederii sale in Romania. Aceste antrenamente erau destinate perfectionarii teroristului international pentru ca acesta sa-si duca la indeplinire ordinul dat de Tudor Postelnicu si aprobat de catre gen. Nicolae Plesita. Unul dintre aceste documente poarta chiar avizul generalului.
Operatiunea 207
In adresa facuta la data de 22.06.1981, sub numarul 0010748, de catre U.M. 0544 catre U.M. 0297, se solcita: "In baza aporbarii date de ministrul secretar de stat la Ministerul de Intrene si sef al Departamentului Securitatii Statului, tovarasul Tudor Postelnicu, pe raportul nostru nr.0012578 din 21.10.1980, care din motive de conspirativitate se afla si ramane la unitatea noastra, rugam sa procedati la scaderea din evidentele unitatii dumneavoastra a cantitatilor de armament mentionat mai jos, folosit si consumat in executarea unor misiuni speciale si nemaiputand fi recupreat, dupa cum urmeaza: 3 aruncatoare de grenade RPG cu seriile AH-302, AH-304, AH-307; 6 arcuri percutoare; 6 aparatori lemn asamblate etc. Cele mai importante arme si munitii mentionate, excluzand de pe lista echipamentul auxiliar, sunt: 3 dispozitive de montat-demontat mecanismul de percutie; trei inaltatoare optice, 6 percutoare, patru pistoale Makarov cal. 9 mm cu seriile PA 6166, ZA 0607, PA 8042 si EZ 4067, patru incarcatoare rezerva Makarov, 5 pistoale Walther cal.7.65 mm cu seriile 287516, 292352/P, 300968/P, 247769/P si 285724/P, cinci incarcatoare de rezerva pentru pistolul Walther, doua pistoale cal. 7,65 mm model 1974 pentru adaptare, cu doua amortizoare, cu seriile AB 0262 si AB 0388, un incarcator rezerva pentru pistol cal. 7,65 mm, 20 de pistoale cal. 9 mm Stecikin, 20 de tocuri bachelita pentru pistolul Stecikin, 80 de incarcatoare pentru pistolul Stecikin. "Mentionam ca armamentul, munitia si materialele mentionate mai sus au fost ridicate din depozitul unitatii Dvs. de catre U.M. 0102 si 0544/R prin lt. col. Costin Dumitru", se arata in finalul adresei.
Operatiunea 363
Cea de-a doua adresa a fost trimisa de la U.M. 0544, la data de 9 decembrie 1981, catre U.M. 0297 cu aceeasi solicitare. Este vorba, insa, de alte dotari cu armament si munitie pentru "misiunea" Carlos, de pregatire a temutului terorist pentru anihilarea persoanelor importante cazute in dizgratia regimului ceausist, printre acestea numarandu-se si gen. Mihai Pacepa. Dintre acestea, mentionam: doua bucati aruncatoare de grenade antitanc A.G. 7 cu inaltator P.G.0.7 V, optsprezece bucati lovitura cu grenada antitanc cumulative cu focos V.P.-7 pentru A.G.-7, sapte bucati pistol mitraliera calibrul 7,62 cu pat metalic, 28 de bucati incarcator sector A.K.M., sapte bucati baionete pumnal, sapte bucati intaritor recul manevra AKM, opt pistoale Stecikin cal. 9 mm, 32 de bucati din bachelita pistol Stecikin, sase bucati pusca semiautomata cu luneta cal. 7,62, sase bucati baioneta pumnal cu teaca pentru PSL cal.7,62, un pistol Walther P.P. cu seria 249460, capse pirotehnice detonante (550 buc.), exploziv plastic EPH/88 (37 kilograme), exploziv plastic EPP/88 (178 kilograme), fitil detonant, grenade fumigene cu incarcatura 0750 gr. amestec fum negru (5 buc.), grenade de exercitiu cu focos UZRG-M defensive, cartuse calibru 7,62 mm md.43 (3753 buc.), cartuse cal.9 mm Makarov (5040 buc.), cartuse cal.7,65 glont obisnuit pentru pistolet 1669 buc., cartuse cal.9 mm lung (1306 buc), cartuse cal.7,62 mm lung glont miez otel (1049 buc.).
Plesita a semnat "cu manuta lui" adresa
Dupa cum se poate observa, DSS, prin gen. Nicolae Plesita, care si avizeaza "cu manuta lui" aceasta ultima adresa, a pus la dispozitia teroristului un arsenal intreg de arme si munitii de toate calibrele. Cu acest arsenal se putea da usor chiar si o lovitura de stat. Carlos s-a antrenat in cladirea care se poate observa pe partea dreapta a podului Baneasa, in directia Bucuresti-Otopeni, unde se afla o unitate a DSS. Dupa cum reiese din raportul fostului lt.col. Nica, din DSS, gen. Plesita a avut mai multe intalniri cu teroristul, in perioada 1981 - iunie 1982 si tot el a comandat confectionarea dispozitivelor pentru lichidarea "tradatorilor". Mai ramane de mentionat ca pistoalele nu sunt "consumabile", precum munitia, deci este foarte interesant unde au ramas si cine le-a folosit in continuare. (Adina ANGHELESCU - ZIUA, 19 februarie 2000, p. 1)
Reabilitat si achitat de Curtea Suprema
Generalul Ion Mihai Pacepa a fost reabilitat si achitat de toate acuzatiile aduse de justitia comunista a lui Nicolae Ceausescu la data de 7 iunie 1999, prin sentinta definitiva nr. 41/1999 emisa de un complet de 9 judecatori al Curtii Supreme de Justitie care a admis recursul in anulare declarat la data de 7 mai 1999 de catre Procurorul General al Romaniei de la acea data, Mircea Criste.
Practic, cea mai inalta instanta din Romania a stabilit ca fostul sef adjunct al DIE nu se face vinovat de tradare prin ajutarea unor puteri straine pentru desfasurarea unor activitati dusmanoase impotriva Securitatii statului, tradare prin transmiterea secretelor de stat agentilor unor puteri straine, refuz de inapoiere in tara, dezertare. De asemenea, completul de 9 judecatori al Curtii Supreme de Justitie a decis ca Ion Mihai Pacepa trebuie sa fie repus in drepturile pe care acesta le avea la data la care a ramas in Republica Federala Germania. Cu alte cuvinte s-a decis restituirea gradului de general, precum si a averii confiscate de statul roman.
Finantele si Ministerul Culturii ignora sentinta
Din pacate insa, ceea ce a stabilit instanta suprema nu a fost respectat de autoritatile din Romania care nu au pus in practica o buna parte din decizia 41/1999. "S-a dat gradul de general, pensia pentru gradul de general, dar nu i s-a restituit averea confiscata - este vorba despre tablourile personale aflate la Muzeul de Arta. De asemenea, nu i s-au acordat despagubirile financiare dupa ce celelalte bunuri ale generalului Ion Mihai Pacepa au fost vandute. Noi am cerut Ministerului Finantelor sa puna in aplicare decizia Curtii Supreme de Justitie, dar din cauza unor motive mincinoase a refuzat. La fel de mincinoasa este si pozitia Muzeului de Arta in sensul ca ei nu pot sa restituie colectia pe motiv ca ar trebui sa o dea celui care a adus-o, adica unui colonel de Securitate. Dupa ce si-au dat seama de aceasta enormitate, au revenit si ne-au spus sa deschidem un proces prin care sa revendicam tablourile. Eu am pregatit o actiune de chemare in judecata a statului roman pentru nepunerea in aplicare a deciziei. Am vorbit cu generalul Pacepa si intrucat ma duc in SUA vineri, voi primi instructiunile atunci. Am facut un memoriu si catre Basescu caruia i-am prezentat situatia si mi-a acordat tot sprijinul, solicitand Ministerului Culturii si Ministerului Finantelor sa intreprinda toate masurile necesare sa puna in aplicare decizia. Asa s-au grabit ei sa raspunda. Este incredibil cum unii care sunt platiti din banul public accepta ca Romania sa fie data in judecata si ca apoi statul sa plateasca daune", ne-a declarat maestrul Catalin Dancu, avocatul generalului Ion Mihai Pacepa. (G.T.)
 Afisari: 3083  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 21 Afiseaza toate comentariile  
Draga Stolo e alaturi de marinarul ce a promis si nu s-a tinut de cuvint, ca isi da demisia!   de Huhu extraterestrul
Securitatea atotputernica!   de Costescu
pt CONU care simte nevoia sa dea limbi fostilor securisti   de Irina R
PNL, PNTCD,PD, PC, etc   de nvt
Asta-i "capitalismul", "libertatea" si "democratia" pentru care au cazut mii de oameni ?   de ionion
Politia politica bolsevica a mai existat si in alte tari! Slava Tie Doamne situatia s-a rezolvat !   de ionion
Sistemul polonez ? la ce va referiti ? la intreruperile de sarcina ? la frecventarea bisericilor ?   de ionion
Cotidianul ZIUA se transforma in cotidian al bogatilor ?   de ionion
"vine lustratia" = "vin ungurii si ne ocupa tara" - aceleasi tipuri de banc pentru a distrage   de ionion
In Romania, fostii ofiteri Secu si colaboratorii politiei politice, deveniti parlamentari,...   de Tzepelica
demersuri   de nvt
lustratie   de demetrius
Tribunul   de Kapponea
Generalul Pacepa se ocupa de lustratie ?   de toni
pt.dl. Damian   de ana0730
Dovada ca "ei este si prosti pe'deasupra.." Daca'l gadilau pe Pacepa - acu el NU i-ar fi scarpinat.   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Lume., lume.   de Aladin
Demersul Pacepa ? Sa nu facem din tzantzar-armasar ! Amintiti de asasinarea lui Trotzky ?   de ionion
Pacepa sa nu ne dea noua lectii!   de Zaharia2
un mare semn de intrebare aceasta fotografie   de alex123
tradator   de Irina R
A r h i v a
  Santaj la Curte    5 comentarii
  Apocalipsa dupa Basescu    9 comentarii
  Vacaroiu gata pentru Cotroceni    7 comentarii
  Atacul de apoi    1 comentariu
  Liberalii voteaza fiecare dupa capul lui    4 comentarii
  "Isi fenteaza Basescu adversarii?"    3 comentarii
  Deputatul PD Zegrean, judecator la Curte    1 comentariu
  Acuzati de omor    2 comentarii
  Santaj sexual la parlamentari pentru legalizarea prostitutiei    3 comentarii
  A murit regina Hong Kong-ului    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu (4473 afisari)
 DEMERSUL PACEPA (3083 afisari)
 Apocalipsa dupa Basescu (2880 afisari)
 A murit regina Hong Kong-ului (2642 afisari)
 "Isi fenteaza Basescu adversarii?" (2385 afisari)
 19:30 - Basescu a parasit Piata Universitatii (1346 afisari)
 Vot zdrobitor pentru suspendarea presedintelui (533 afisari)
 Rusia are un plan nou pentru Transnistria (172 afisari)
 Contestatia ZIUA, respinsa de CNA (107 afisari)
 Wild Hogs (Gasca nebuna) (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03497 sec.