Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Anticipate la Varsovia
Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a declarat ieri ca nu exclude posibilitatea unor alegeri anticipate, ca urmare a unor divergente in cadrul partidului sau, provocate de respingerea, de catre Parlament, a propunerilor de inasprire a legilor, deja stricte, privind avortul, informeaza Mediafax. Formatiunea lui Kaczynski, Lege si Justitie, risca sa piarda mai multi deputati, condusi de presedintele Camerei Inferioare, Marek Jurek, care a sprijinit interzicerea avortului, respinsa insa vineri printr-un vot parlamentar. Acest lucru a provocat o serie de speculatii, potrivit carora formatiunea Lege si Justitie s-ar indrepta catre o sciziune intre tabara de centru si cea de dreapta, fapt care ar putea determina convocarea de alegeri generale cu un an si jumatate inainte de incheierea mandatului parlamentar. (D.E.)
Nou guvern finlandez
Parlamentul Finlandei i-a incredintat ieri premierului in exercitiu Matti Vanhanen, presedintele Partidului de Centru, misiunea de a forma un nou guvern, la o luna dupa victoria sa in alegerile legislative, informeaza Rompres. Vanhanen, care a condus guvernul de centru-stanga in perioada 2003-2007, a obtinut sprijin din partea a 121 din cei 200 de deputati ai Parlamentului monocameral.
In calitate de sef al partidului care a obtinut cel mai mare numar de sufragii la alegerile legislative, Vanhanen a fost desemnat luni de presedintele Finlandei, dna Tarja Halonen, drept singurul candidat pentru postul de sef al Guvernului. Noul guvern urmeaza sa fie aprobat oficial maine de presedintele tarii. (G.D.)
 Afisari: 205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  UE sprijina opozitia anti-Putin    3 comentarii
  Tranzitie prezidentiala majora franco-europeana    
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01521 sec.