Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Spaniolii ne fac piata
Primarul general Adriean Videanu vrea sa construiasca, pana la sfarsitul anului viitor, cea mai mare piata agroalimentara din Romania, dupa modelul complexului Mercamadrid din capitala iberica. Oferta de parteneriat a fost prezentata, ieri, la dezbaterea "Fonduri europene si dezvoltare urbana", chiar de delegatia spaniola, iar edilul Bucurestilor a anuntat ca municipalitatea urmeaza sa se asocieze, printr-un parteneriat public-privat, cu Primaria orasului Madrid si cu Mercamadrid, in vederea realizarii acestui proiect. Piata din capitala Spaniei se intinde pe o suprafata de 100 de hectare si este formata din pavilioane dedicate pentru comertul de fructe si legume proaspete, pentru peste, produse lactate si carne.
Investitia va fi realizata in Bucuresti de firma spaniola, pe un teren ce va fi identificat de Videanu, pana in toamna acestui an. (Magda SEVERIN)
Vaccinare diftero-tetanica
Aproximativ 14.000 de elevi bucuresteni din clasele a Vlll-a vor fi vaccinati diftero-tetanic, incepand de maine, conform calendarului de imunizare pe 2007, a declarat agentiei Mediafax, Adrian Neacsu, directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Bucuresti. Vaccinarea diftero-tetanica (DT) a elevilor din clasele a Vlll-a fost amanata cateva zile, pana la finalizarea triajului epidemiologic obligatoriu dupa fiecare vacanta. In plus, la fel ca in cazul celorlalte vaccinari, este nevoie de acordul parintilor. Romania are un calendar de vaccinare care urmareste asigurarea imunitatii tuturor copiilor impotriva celor mai agresive si invalidante boli infectioase ale copilariei, adica tuberculoza, poliomielita, difteria, tetanosul, tusea convulsiva, rujeola, rubeola, parotidita epidemica si hepatita virala tip B. (C.P.)
RADET vrea centrale noi
"I-am prezentat primarului general Adriean Videanu propunerea de a avea un nou producator de energie termica in Bucuresti, iar el a agreat ideea. Ar putea fi vorba de o licitatie sau de un parteneriat public-privat cu un producator care doreste sa construiasca centralele, dar modalitatile prin care acesta sa fie selectat trebuie propuse de primarie. Aparitia unui nou producator de energie termica in Capitala, care sa concureze Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti, este benefica, pentru ca va creste competitia in acest segment. Un producator nou de energie termica, in favoarea consumatorului final, va crea o piata in Bucuresti, pentru ca orice monopol este riscant", a anuntat viitorul director general al RADET, Mircea Toader. Pana atunci insa, energia termica s-a scumpit in Bucuresti, din 9 aprilie, de la 109,7 lei la 121 lei/gigacalorie, dupa ce tarifele la care ELCEN livreaza caldura catre RADET au crescut cu 10%. Ultima majorare de pret, de 19,7%, s-a produs in ianuarie 2006. (Magda SEVERIN)
Nou produs Nestea
Compania Coca Cola lanseaza pe piata, din aprilie 2007, Nestea Fructe de padure produs care se adreseaza consumatorilor care au "spiritul tanar", celor care cauta placerile simple ale vietii si sunt preocupati de un stil de viata activ, a anuntat compania. Intr-un comunicat. In 2006, piata bauturilor racoritoare fara alcool a cunoscut o crestere, per ansamblu, de 10,2% fata de anul precedent. Pe segmentul racoritoarelor necarbonate, cresterea cea mai semnificativa a fost inregistrata de categoriile ice-tea (in crestere cu peste 58% fata de anul precedent) si nectar - juice (23%). Nestea fructe de padure este o combinatie de fructe de padure si extract natural de ceai, fara conservanti. (G.R.P.)
 Afisari: 213  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  DJ Videanu    
  Terenurile de sub ministere, revendicate    
  Targ de joburi francofon    
  Rezervele de Stat trec la Interne    1 comentariu
  Se infiinteaza Inspectia Sociala    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01849 sec.