Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Terenurile de sub ministere, revendicate
Terenurile pe care se afla amplasate mai multe institutii importante ale statului sunt revendicate de persoane fizice, care vor primi pentru ele despagubiri sau alte terenuri la schimb, ori, daca documentele de proprietate se vor dovedi valabile.
Concret, este vorba despre terenul de pe Str. Apolodor nr. 17, unde isi afla sediul ministerele Justitiei si cel al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, precum si despre terenul de pe strada Izvor 15, ocupat de Ministerul Apararii. Alte solicitari de revendicare au fost formulate pentru terenul de pe strada Lev Tolstoi 22, ocupat de Curtea de Conturi, respectiv pentru cel de pe strada Jandarmeriei 9, unde se afla Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.
Pana in prezent, Comisia de aplicare a Legii 10/2001, din cadrul Primariei Capitalei, nu a solutionat nici unul dintre aceste dosare. Daca institutia nu poate ceda un alt teren, fostul proprietar va primi titluri de despagubire din partea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, care vor fi transformate in actiuni la Fondul Proprietatea. Fondul a fost infiintat la sfarsitul anului 2005 ca un instrument de despagubire a persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist si care nu mai pot fi despagubite in natura. Fondul Proprietatea urmeaza sa emita un numar de actiuni limitat la valoarea estimata a despagubirilor ce vor fi acordate. Dupa listarea la bursa a Fondului, fostii proprietari pot opta fie pentru vanzarea actiunilor, fie pentru pastrarea lor si incasarea de dividende, realizandu-se astfel despagubirea. Ordonanta de urgenta care reglementeaza modul de functionare a Fondului Proprietatea este in lucru de mai multe luni, fara sa fi fost prezentata Guvernului spre aprobare.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 327  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  DJ Videanu    
  Targ de joburi francofon    
  Rezervele de Stat trec la Interne    1 comentariu
  Se infiinteaza Inspectia Sociala    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00764 sec.