Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
DJ Videanu
-- Primarul general "mixeaxa" fonduri pentru MTV Romania * Edilul ofera din bugetul Capitalei 17 miliarde de lei vechi organizatorilor Premiilor Muzicale * Finantarea evenimentului va fi decisa maine, in sedinta CGMB
Adriean Videanu vrea sa finanteze din banii bucurestenilor cea de-a V-a editie a Premiilor Muzicale MTV Romania, astfel ca a solicitat acceptul consilierilor municipali pentru a aloca suma de 17 miliarde de lei vechi. Evenimentul va avea loc pe 10 mai, in Parcul Izvor, intr-un cort profesional de 3000 m, care va adaposti o constructie speciala pentru lumini, sunet si scena, ecrane video pe 120 mp, 200 de artisti, VIP-uri, dansatori si 4000 de spectatori. Editia precedenta a premiilor a beneficiat de bani contribuabililor clujeni, oferiti tot de un lider al Partidului Democrat - primarul Emil Boc.
In sedinta de maine, Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide daca locuitorii Capitalei se vor bucura sau nu de generozitatea lui Adrian Videanu in domeniul muzical - pentru a uita, poate, de recenta scumpire a gigacaloriei, de 10%.
Primaria in billboard
Argumentele pentru sustinerea financiara a evenimentului sunt inserate de primarul general in documentatia proiectului de hotarare ce va fi discutat maine. Ele reflecta, de fapt, o evidenta campanie electorala pe care Videanu a inceput-o de ceva vreme prin parcuri si in control la lucrarile de asfaltare. "In contextul promovarii evenimentului, Primaria Municipiului Bucuresti va beneficia de peste 2000 de inserari in grila de programe a televiziunii MTV Romania, cat si de billboard-uri, postere, afise, pagini de reclama in reviste si spoturi radio. Organizarea evenimentului va aduce un capital de imagine Bucurestiului atat in tara, cat si in Europa (...) Suma alocata va acoperi o parte din cheltuielile manifestarii: onorariile artistilor, sonorizare si lumini, proiectii pe ecrane gigant, comunicare, transport, catering, cazari, reclama, trofee, covor rosu etc", scrie Videanu in Expunerea de motive ce insoteste proiectul de hotarare.
Negociere neanuntata
Propunerea de "cooperare" cu municipalitatea vine din partea SC Music Television System SRL, si a fost inregistrata la Cabinetul Primarului General, prin adresa nr. 49/2007. Ulterior, prin Nota nr. 2161/22.02.2007, inaintata edilului-sef de Directia Cultura, s-a dispus initierea unei hotarari a CGMB privind aprobarea desfasurarii evenimentului cultural, cu alocarea fondurilor necesare. "Contractul se va incheia in baza prevederilor art. 122, lit. b) din OUG nr. 341/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile ulterioare, conform carora autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare atunci cand, din motive tehnice, artistice sau pentru motive legate de protectia unor drepturi de exclusivitate, contractul de achizitie publica poate fi atribuit numai unui anumit operator economic", se stipuleaza in raportul de specialitate.
Revelion de miliarde
Edilii Capitalei sunt extrem de generosi cu proiectele culturale din ultima vreme. Exceptand Festivalul National de Teatru din noiembrie 2006, cand contributia municipalitatii a fost de numai 1,5 miliarde de lei vechi, Revelionul Integrarii a costat 40,7 miliarde de lei vechi (1,152.304 mil. euro). Evenimentele sunt gestionate de Centrul pentru Proiecte Culturale ArCuB, iar fondurile se aloca de CGMB, la propunerea primarului general. Iata desfasuratorul cheltuielilor: artistii au primit 5,9 miliarde de lei vechi (176.917 euro), iar colaboratorii - 300 milioane lei vechi (8955 euro); fondurile alocate pentru scenotehnica, lasere, materiale pirotehnice se cifreaza la 33 de miliarde de lei vechi (962.000 euro); materialele au costat 1,36 miliarde de lei vechi (40.604 euro), iar cheltuielile de transport, diurne, cazare au atins 149,5 milioane de lei vechi (4432 euro).
Pentru "Global Village", eveniment din 16 aprilie - de promovare plan international a Bucurestilor si de sprijinire a studentilor -, ce s-a desfasurat pe platoul din fata Teatrului National, Primaria Capitalei a alocat 500 de milioane de lei vechi.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 157  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Terenurile de sub ministere, revendicate    
  Targ de joburi francofon    
  Rezervele de Stat trec la Interne    1 comentariu
  Se infiinteaza Inspectia Sociala    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01141 sec.