Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Microchip la Bucuresti
Compania americana Microchip Technology Inc, producator de microcontroleri si semiconductori analogici, intentioneaza sa transforme centrul de cercetare si dezvoltare din Bucuresti intr-una dintre cele mai importante unitati de acest tip detinute de firma la nivel mondial. Centrul, inaugurat ieri, este operational din vara anului trecut, are 15 angajati si va functiona, in 2008, cu circa 100 de proiectanti. Presedintele Microchip, Steve Sanghi, a adaugat ca centrul din Bucuresti a proiectat produsele analogice ale companiei, activitate extinsa, in acest an, catre proiectarea de microcontrolere. Firma intentioneaza sa extinda domeniile acoperite in Romania cu un call center, relatii cu clientii si facilitati de marketing. Microchip Technology are centre de proiectare in Romania, India, Elvetia si SUA si liniile de productie in SUA si Thailanda. Veniturile obtinute de Microchip in anul fiscal 2007 au depasit 1 miliard de dolari. Compania ocupa locul 1 pe plan mondial pe piata de microcontrolere realizate pe tehnologia de 8 biti. (G.R.P.)
Romanii, ultimii la ciocolata
Consumul de ciocolata in Romania a fost anul trecut de 1,9 kilograme pe cap de locuitor, cantitate care situeaza piata locala printre ultimele patru locuri din Uniunea Europeana, potrivit companiei Kraft Food Romania, care citeaza datele firmei de cercetare Euromonitor. "In Elvetia consumul este de 11 kilograme pe cap de locuitor", a declarat ieri Cristina Mosteanu, Marketing Manager Kraft Food Romania. Ea a aratat ca, desi consumul este scazut, circa 76% dintre gospodariile din Romania consuma ciocolata, ceea ce este un grad de penetrare bun. Producatorul de ciocolata si cafea Kraft Foods Romania are in portofoliu marci precum Poiana, Milka si Jacobs. Vanzarile de ciocolata Milka au crescut in primul trimestru cu circa 30%, iar Kraft estimeaza ca ritmul de majorare se va mentine. Potrivit Kraft, segmentul Premium pe piata tabletelor de ciocolata a crescut anul trecut cu 25%. (G.R.P.)
Roaming la Zapp
Compania Telemobil a lansat serviciul Zapp Roaming care va permite abonatilor retelei de telefonie mobila Zapp Mobile sa efectueze si sa primeasca apeluri cand sunt in strainatate, a anuntat operatorul. Serviciul furnizat de Telemobil este de tip interstandard si permite conectarea la retele mobile din peste 160 de state. Pentru acest serviciu, abonatul Telemobil trebuie sa achizitioneze pachetul Zapp Roaming, disponibil la pretul de 10 dolari plus TVA, ce include o cartela SIM si instructiunile de utilizare a serviciului in afara tarii. Clientul trebuie sa detina un telefon cu tehnologie GSM. (G.R.P.)
Servicii Google in Romania
Google va permite site-urilor din Romania sa includa motorul de cautare al companiei americane si rezultatele furnizate in urma cautarii si va plati celor care detin paginile de Internet in cazul in care utilizatorii acestora vor accesa anunturile publicitare ale clientilor sai. Google a lansat doua programe destinate site-urilor si portalurilor din Romania, respectiv Adsense pentru Cautare si Adsense pentru Continut, se arata intr-un comunicat al companiei. Cu Adsense pentru Continut, proprietarii de website-uri pot obtine venituri prin afisarea pe propriile pagini de Internet de anunturi Google selectate automat in functie de continutul paginilor respective. Programul este gratuit si combina anunturile oferite in regim de "plata pe clic" cu cele oferite in regim de "plata pe afisare". (G.R.P.)
 Afisari: 232  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Rabla" in tromba    
  Situatie exploziva la Metalurgica Aiud    
  Vanzarile de masini noi au crescut cu 20%    1 comentariu
  Vin scrisorile de la Fisc    
  BEI emite obligatiuni in lei pe piata romaneasca    
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01033 sec.