Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Situatie exploziva la Metalurgica Aiud
-- Aproximativ 200 de muncitori au participat la un protest spontan la societatea Metalurgica din Aiud, dupa ce reprezentantul administratorului a decis sa amane plata salariilor.
Cum data scadenta pentru drepturile banesti era duminica, 17 aprilie, iar conducerea societatii a decis sa incalce "traditia" conform careia salariile se platesc, in astfel de cazuri vineri, si nu luni, muncitorii s-au strans in curtea fabricii din Aiud pentru a protesta. Profitand de ocazie, liderii de sindicat au cerut si majorarea salariilor conform cu inflatia. La Metalurgica Aiud, societate preluata in luna ianuarie de compania Remarul 16 Februarie Cluj, lucreaza in prezent 830 de oameni. "Nu a fost un conflict de munca declarat, ci mai degraba un protest spontan. Au existat neintelegeri cu privire la plata si la cuantumul salariilor. Am acuzat nerespectarea contractului colectiv de munca. Am avut o runda de negocieri cu conducerea, in cadrul careia am cerut si majorarea salariilor", a declarat liderul de sindicat Viorel Iepure. In replica, reprezentantul Remarul 16 Februarie, Emil Sabo, a precizat: "Incercam sa fim alaturi de pretentiile muncitorilor. Din pacate, trecem printr-o perioada foarte grea. Pierderilor operationale de la Aiud sunt substantial mai mari decat ne-am asteptat. Avem incredere ca situatia se va redresa, iar pretentiile muncitorilor vor fi partial rezolvate".
Activele societatii Metalurgica SA Aiud, unul dintre ultimii mari colosi industriali din Ardeal, au fost scoase la mezat, administratorul judiciar hotarand sa adopte o strategie speciala, astfel ca a scos la vanzare, alaturi de active, si fondul de comert al societatii Metalurgica. Prin urmare, cumparatorul a fost obligat sa preia, pe langa active, angajati, furnizori, 32 de hectare de teren si comenzile si marca societatii. In urma procedurii de vanzare, compania Remarul 16 Februarie Cluj a devenit in luna ianuarie proprietar si administrator al fabricii din Aiud. Remarul are ca domeniu de activitate intretinerea si reparatia materialului rulant. (S.T.)
 Afisari: 388  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Rabla" in tromba    
  Vanzarile de masini noi au crescut cu 20%    1 comentariu
  Vin scrisorile de la Fisc    
  BEI emite obligatiuni in lei pe piata romaneasca    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00822 sec.