Ziua Logo
  Nr. 3901 de miercuri, 11 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Germania ne aminteste de Marea Neagra
Germania a lansat problema Marii Negre ca fiind una din prioritatile mandatului sau de presedinte al Uniunii Europene si ar fi dorit ca Romania sa fi pus acest subiect pe agenda politica si sa aiba mai multe initiative in aceasta directie, a declarat ieri raportorul pentru Romania al Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum (foto). "Noi (Germania - n.r.), ca presedintie a Consiliului European, am emis cateva prioritati-cheie, printre care si politica legata de Marea Neagra. Am fi dorit ca si Romania sa fi pus pe agenda politica Marea Neagra. Acum trebuie dezvoltate cateva initiative si asteptam o strategie clara", a afirmat Krichbaum, intr-o conferinta sustinuta la Ambasada Germaniei din Bucuresti.
Referitor la combaterea coruptiei in Romania, Krichbaum a declarat ca sunt necesare progrese in combaterea coruptiei si ca anumite procese "de notorietate" care au fost declansate, trebuie incheiate. El a sustinut o conferinta de presa la Ambasada Germaniei din Bucuresti, in cadrul careia a spus ca este necesara continuarea eforturilor in ceea ce priveste reforma Justitiei si combaterea coruptiei, in perspectiva raportului pe care Comisia Europeana il va prezenta in iunie si in urma caruia Parlamentele nationale ale statelor UE ar putea cere "aplicarea sau neaplicarea anumitor masuri".
Krichbaum a precizat ca se poate observa o "destul de mare incetinire" a procesului de realizare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI). "In ceea ce priveste adoptarea Legii ANI, trebuie sa se realizeze o iesire din impas si primului-ministru si actualului ministru de Justitie li se cere sa actioneze cu multa tarie in acest sens", a spus Krichbaum. "Cred ca exista anumiti parlamentari care s-ar putea vedea lezati de interesele lor prin adoptarea acestei legi", a mai declarat Krichbaum, precizand ca nu doreste in nici un fel sa critice activitatea Parlamentului. (G.D.)
 Afisari: 916  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
In traducere libera....   de alamar
A r h i v a
  1000 de detinuti palestinieni pentru soldatul rapit    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sa fie chemati doctorii! (6191 afisari)
 Rival pentru Logan (5442 afisari)
 Furt comunisto-platformist (4090 afisari)
 Cum va fi lumea peste 30 de ani (3095 afisari)
  Foc de tabara cu dosare la PD (3036 afisari)
 Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui (193 afisari)
 Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina (129 afisari)
 "Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00806 sec.