Ziua Logo
  Nr. 3901 de miercuri, 11 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
"Taxele si impozitele nu se modifica"
-- Varujan Vosganian promite sa mentina stabilitatea mediului de afaceri si sa reduca birocratia
Codul fiscal si Codul de procedura fiscala vor fi modificate, in 2007, doar cu scopul de a combate evaziunea fiscala, in timp ce sistemul de taxe si impozite va fi mentinut pentru a asigura stabilitatea mediului de afaceri din punct de vedere fiscal.
"Vom continua viziunea de pana acum privind stabilitatea si previzibilitatea impozitelor si taxelor", a afirmat, ieri, Varujan Vosganian, la prima sa conferinta de presa in calitatea de ministru al Economiei si Finantelor. El a adaugat ca una dintre prioritatile noului minister se refera la imbunatatirea incasarii veniturilor la buget, iar in acest sens va propune unificarea colectarii contributiilor. Astfel, firmele vor achita contributiile sociale printr-un singur ordin de plata, iar distributia sumelor catre diversele fonduri va fi realizata de Trezorerie, a explicat secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) si fost ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu. "Va exista o singura plata in contul celor opt fonduri, iar distributia catre fiecare domeniu va fi realizata de Trezorerie. Se lucreaza la structura informatica, care va fi gata, probabil, pana in a doua parte a anului", a mai spus Vladescu.
"Fuziune" in 60 de zile
Ministerul Economiei si Ministerul Finantelor vor functiona, cel putin inca 60 de zile, in forma administrativa actuala, cu sapte secretari de stat, a mai spus Vosganian, adaugand ca astazi va prezenta Guvernului o ordonanta privind organizarea noii structuri rezultate prin comasarea celor doua ministere. Potrivit ministrului, in timpul celor 60 de zile, intregul Guvern se va reorganiza si, odata cu el, se vor trasa si atributiile noului minister. "Ministerul Economiei si Finantelor va avea foarte multe sarcini si nu se pune problema unor disponibilizari. Este adevarat ca exista niste suprapuneri, pe care le vom discuta", a mai spus Vosganian.
Zbateri pe taxa auto
In ce priveste problema taxei auto, secretarul de stat Sebastian Vladescu a aratat ca Ministerul Economiei si Finantelor va prezenta Guvernului mai multe variante privind taxa de prima inmatriculare, Executivul urmand sa opteze pentru una dintre propuneri. La randul sau, Vosganian a adaugat ca "solutia optima" este evitarea discutarii cazului la Curtea Europeana de Justitie (CEJ). La sfarsitul lunii martie, Varujan Vosganian, la acea data ministrul Economiei si Comertului, a afirmat ca Guvernul va mentine taxa auto, pentru ca aceasta va contribui la dezvoltarea industriei auto din Romania si la innoirea parcului, cel mai vechi din Europa, insa trebuie sa gaseasca o solutie pentru a nu ajunge la CEJ.
Gilda POPA 
 Afisari: 295  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sa fie chemati doctorii! (6191 afisari)
 Rival pentru Logan (5442 afisari)
 Furt comunisto-platformist (4090 afisari)
 Cum va fi lumea peste 30 de ani (3095 afisari)
  Foc de tabara cu dosare la PD (3036 afisari)
 Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui (193 afisari)
 Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina (129 afisari)
 "Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00887 sec.