Ziua Logo
  Nr. 3896 de marti, 3 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Cazul Racoviceanu, in atentia FIJ
-- Uniunea Sindicala MediaSind protesteaza fata de modul in care Alecu Racoviceanu (foto), directorul cotidianului "Gardianul", a fost "agatat" de procurorii DNA cu un dosar folosit ca instrument de santaj impotriva libertatii presei. De asemenea, organizatia precizeaza ca situatia ziaristului a fost adusa la cunostinta Federatiei Europene a Jurnalistilor si Federatiei Internationale a Jurnalistilor. Publicam in continuare comunicatul MediaSind.
"Uniunea Sindicala MediaSind protesteaza fata de continuarea presiunilor facute prin intermediul Justitiei la adresa unor jurnalisti care deranjeaza Puterea. Acesta este si cazul lui Alecu Racoviceanu, directorul cotidianului <<Gardianul>>, jurnalist de investigatie sub semnatura caruia au fost publicate pana acum zeci de anchete ce vizau coruptia din Romania, chemat la Departamentul National Anticoruptie, pentru a-i fi prezentat un dosar in care figureaza ca urmare a unei plangeri penale facute de un om de afaceri sirian, dosar tergiversat de aproape doi ani de zile.
U. S. MediaSind isi manifesta dezacordul in ceea ce priveste folosirea unor astfel de dosare ca instrumente impotriva libertatii presei si ca mijloace de a pune botnita ziaristilor incomozi, cazul lui Alecu Racoviceanu nefiind primul de acest fel in Romania ultimilor ani.
Uniunea Sindicala MediaSind solicita incetarea acestor practici de trista amintire si cere Departamentului National Anticoruptie, precum si celorlalte institutii cu atributii specifice in domeniul luptei anticoruptie sa-si argumenteze cu seriozitate si profesionalism dosarele, indiferent daca acestea vizeaza jurnalisti sau simpli cetateni. In acest sens, si pozitia Federatiei Internationale a Jurnalistilor este extrem de clara, Secretarul General al organizatiei, Aidan White, atentionand autoritatile de la Bucuresti in nenumarate randuri sa inceteze presiunile impotriva jurnalistilor si sustinand ca <<oricarui jurnalist, chiar daca este acuzat intr-un caz, trebuie sa i se respecte prezumtia de nevinovatie, mai ales de catre oficialii Justitiei>>.
Precizam ca situatia in care se afla directorul cotidianului <<Gardianul>> a fost adusa la cunostinta Federatiei Europene a Jurnalistilor si Federatiei Internationale a Jurnalistilor, urmand a fi consemnata in <<Raportul de tara pe probleme mass-media>>, document pe care MediaSind il transmite anual institutiilor europene".
Presedinte U.S. MediaSind,
Cristi Godinac
 Afisari: 523  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cozma refuza libertate la jumatate    
  Politist trimis in judecata    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Jaf la FRUVIMED    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 O ipoteza socanta (8038 afisari)
 Guvernul cel mai mic (4954 afisari)
 Liberalii isi joaca ultima sansa (2541 afisari)
 Partidul vesnic castigator (1692 afisari)
 Basescu: Noul Cabinet nu respecta vointa electoratului (1675 afisari)
 Parlamentul voteaza noul Guvern (262 afisari)
 Judecatori ai Curtii Constitutionale, acuzati de colaborare cu Securitatea (68 afisari)
 Criza politica in Ucraina (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03872 sec.