Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Europarlamentari degeaba
-- Ai nostri de la Strasbourg au dormit in timp ce grecoaica Batzeli a propus ca Romania sa nu aiba tarife reduse la roaming
Katerina Batzeli
Saptamana trecuta, eurodeputata din Grecia, Katerina Batzeli, a propus ca Romania sa beneficieze de reducerea tarifelor de roaming abia peste doi ani de zile. Propunerea a fost facuta in Comisia pentru Afaceri Economice si Monetare a Parlamentului European - unde desi exista si eurodeputati romani nu a fost depusa nici o contrapropunere. Evident discriminatorie, propunerea Katerinei Batzeli nu va face parte din raportul final, insa demonstreaza nevoia alegerilor europene in Romania - interimatul actualilor europarlamentari numiti din Romania ne-asigurand o reprezentare eficienta in legislativul comunitar.
Un amendament eronat
Eurodeputatul social-democrat Adrian Severin a apreciat pentru ZIUA: "Acest amendament este unul eronat atat in forma cat si in fond. In fond este gresit intrucat introduce un element de discriminare in contextul unei politici anti-monopoliste, iar motivatia este complet ridicola. Pe de alta parte, in forma, el este nefericit intrucat mi se parea absolut normal ca atunci cand un coleg ia o initiativa vizand o anumita tara sa discute cu reprezentantii tarii respective inainte de a-si lansa ideea. Insa pentru a inlatura toate neclaritatile, grupul socialist a facut urmatoarele precizari: grupul este impotriva acestui amendament si va vota impotriva lui; initiativa apartine doar doamnei Batzeli si doamna Batzeli a fost se pare indusa in eroare de o serie intreaga de informatii pe care le-a primit, de unde nu stiu, insa culoarele nostre sunt pline de lobbyistii acestor firme de telefonie care doresc sa-si pastreze monopolul pe care l-au creat. Acest amendament aproape sigur va cadea, raportorul este si el membru al grupului socialist si s-a pronuntat impotriva lui. Vestea proasta este ca o data cu acest amendament s-ar putea sa cada si raportul. Lobby-ul a fost foarte eficient la nivelul grupului popular si liberal astfel incat este o mare emotie aici in legatura cu posibilitatea ca aceste grupuri sa respinga raportul".
Propunere contestata
Europarlamentarul conservator Silvia Ciornei a contestat amendamentul Batzeli in cadrul dezbaterii asupra propunerii de "Regulament privind reglementarea tarifelor de roaming" din Comisia pentru industrie din Parlamentul European. Silvia Ciornei a apreciat ca: "Aceasta derogare nu este justificata deoarece de peste 12 ani avem o piata si o infrastructura de telefonie mobila in Romania cu peste 15 milioane de utilizatori din care 2 milioane utilizatori de roaming. Romania nu a solicitat si nici nu va face o solicitare cu privire la o derogare de la aplicarea regulamentului. Excluderea chiar si temporara a Romaniei si a Bulgariei de la aplicarea acestui Regulament, ar insemna un tratament diferentiat operatorilor de telefonie mobila, respectiv utilizatorilor de servicii roaming din UE-25 fata de romani si bulgari. Aceasta excludere ar aduce atingere obiectivului de creare a unei piete unice in domeniu, liberei competitii si egalitatii in drepturi a cetatenilor europeni". (George DAMIAN)
MCTI crede ca propunerea nu va fi acceptata
Romania si-a exprimat sprijinul fata de obiectivul general al regulamentului tarifelor de roaming international in retele mobile, de a proteja interesele utilizatorilor europeni de servicii de roaming, se arata in pozitia oficiala a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor transmisa cotidianului ZIUA. In aprilie 2007 se asteapta un vot al Parlamentului European pentru adoptarea acestui regulament, urmat de un vot in cadrul Consiliului de Ministri, in iunie 2007. Grecia, la nivel de Guvern, nu se opune regulamentului tarifelor de roaming international in retele mobile. "Este adevarat ca un astfel de amendament adoptat intr-una dintre Comisiile PE poate presupune ca la votul din plen ar putea exista o majoritate care sa sustina o derogare, dar, avand in vedere pozitia oficiala a Guvernului Romaniei, aprobata prin mandat la nivel guvernamental, de a sustine adoptarea propunerii de regulament, lucru ce ar favoriza consumatorii, consideram ca propunerea parlamentarului grec nu se justifica si nu va fi acceptata in plen. Pentru a realiza pozitia Guvernului, MCTI a purtat discutii cu operatorii nationali si a evaluat conditiile specifice ale pietei din Romania, ajungand la concluzia ca acceptarea regulamentului nu ar produce distorsiuni pietei si ar permite continuarea investitiilor in infrastructura. La nivel european, ministrii tuturor statelor membre au sustinut propunerea de regulament si principiile prevazute de acesta. Astfel, discutiile din grupurile de lucru ale Consiliului pe aceasta tema se indreapta spre compromis, singura tema ramasa in suspensie fiind nivelul tarifelor", se mai arata in documentul MCTI. (G.M.)
 Afisari: 2084  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
sunt ei oare capabili de ceva ?   de avarfreson
Foarte bine ! sa taca pentruca daca vorbesc cine stie in ce pacate mai baga Romania   de ionion
Ati vazut-o/ascultat-o pe madam Buruiana Aprodu (PRM) ?   de Tzepelica
Normal   de ARP
Europeni de mana a 2 a!   de Ghita Bizonu'
8000 de Euros salariu pe luna dar diurnele sa li se mareasca- pai la Strassbourg nu le ajunge   de ionion
Hai de vanzare seminte baieti, de floarea soarelui , de dovleac - hai ca pentru voi cu 8000 de Euros   de ionion
Mi se pare cunoscuta....   de Alex2003
??   de demetrius
Ai nostri de la Strasbourg au dormit   de neamtu tiganu
A r h i v a
  Vinovat si mincinos    3 comentarii
  Taxa verde la vedere    1 comentariu
  CSAT cu scantei    1 comentariu
  Rusia contesta ordinea mondiala impusa de SUA    3 comentarii
  O scrisoare pierduta    16 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01974 sec.