Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Bota in greva foamei in fata Parchetului General
-- Avocatul Pompiliu Bota, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (aripa paralela care inregimenteaza peste 2000 de avocati), a intrat de ieri in greva foamei in fata sediului Parchetului Inaltei Curti.
Lucian Curelariu - Ziua foto
Bota s-a cantarit la inceputul protestului si are 82 de kg. El este insotit permanent de un preot, care va garanta ca nu se va atinge de mancare pe durata protestului. Bota a intrat in refuz de hrana ca urmare a sicanelor la care este supus de cativa procurori din Parchetul Inaltei Curti, care i-au deschis anul trecut un dosar pentru pretinsa infractiune de practicare fara drept a profesiei de avocat. Decanul Bota arata ca din 2003 el si avocatii sai au fost tinta a sute de plangeri penale formulate de avocatii clasici, care nu vor sa aiba concurenta in sistem. De asemenea, in timp ce avocatii paraleli functioneaza in baza unei hotarari judecatoresti irevocabile, barourile clasice nu au putut prezenta pana in prezent actele prin care au dobandit personalitatea juridica. Avocatii paraleli au primit in perioada 2004-2007 137 de solutii de neincepere a urmaririi penale de la procurori din toata tara, solutii care au fost confirmate de instantele de judecata prin nu mai putin de 100 de hotarari judecatoresti, care demonstreaza ca avocatii lui Bota profeseaza legal.
Parchetul acuzat de ignorarea realitatii
In pofida autoritatii de lucru judecat, Pompiliu Bota este hartuit de procurorii Parchetului Inaltei Curti, fiind chemat in ultimile saptamani din doua in doua zile la audieri, fiind citat, surprinzator, chiar si in zile de sambata si duminica. Motivul care l-a determinat pe Bota sa declanseze greva foamei este maniera de ancheta si, mai ales, faptul ca nu i s-au adus la cunostinta situatiile de fapt pe baza carora s-a inceput urmarirea sa penala, dar nici actele de infiintare ale barourilor clasice. Pompiliu Bota este hotarat sa refuze hrana pana ce Procurorul General al Romaniei, Laura Kovesi, nu va comunica presei actele de infiintare ale barourilor clasice (despre care chiar unele organe de ancheta au recunoscut ca nu exista), precum si sutele de solutii de NUP si hotarari judecatoresti care ii dau dreptate.
n Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 866  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Liviu Man acuza DIICOT la Parlament    
  Fost oficial al MEC, mort in penitenciar    
  Stiri pe scurt    
  Se fura lacul Vacaresti    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00913 sec.