Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Petrom scumpeste carburantii
Pretul benzinelor comercializate in statiile Petrom creste cu 0,09 lei/litru, iar pretul motorinelor cu 0,03 lei/litru, incepand de astazi, se arata intr-un comunicat al companiei. Modificarea preturilor vine ca urmare a cresterii cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania. "Politica de preturi a Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne", precizeaza compania. (G.M.)
Segarcea fara apa potabila
Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Dolj anunta ca monitorizeaza permanent situatia aprovizionarii cu apa, in sistem centralizat, din orasul Segarcea - judetul Dolj. In urma inundatiilor masive din primavara anului 2006, in Dolj au fost afectate sursele de aprovizionare cu apa in mai multe localitati si, de aceea, primariile, cu ajutorul ASP Dolj, au efectuat, repetat, operatiuni de asanare si dezinfectie a fantanilor afectate. Pentru ca in urma determinarilor fizico-chimice si microbiologice, s-au constatat neconformitati ale calitatii apei potabile, in unele localitati s-a recomandat primariilor inscriptionarea fantanilor cu placute avertizoare, avertizarea populatiei sa nu consume apa din aceste surse si inceperea demersurilor necesare pentru obtinerea de fonduri pentru construirea de sisteme centralizate de apa. O situatie deosebita a aparut insa in Segarcea unde, desi exista un sistem centralizat de aprovizionare cu apa, in urma expertizei efectuate pe 6 martie 2007, s-a constatat ca valorile indicatorului de potabilitate nitrati sunt peste limita maxim admisa. Din aceasta cauza a fost respinsa autorizarea sanitara a statiei de apa; iar primaria a fost avertizata ca apa trebuie sa fie folosita exclusiv in scop menajer. (Carmen POPESCU)
Chirii majorate
Nivelul chiriilor practicate de municipalitate pentru spatiile comerciale administrate de Primaria Capitalei se va majora cu 0,98%, incepand cu trimestrul doi al anului, potrivit unei dispozitii emise de primarul general Adriean Videanu. Decizia va fi pusa in aplicare de catre Administratia Fondului Imobiliar(AFI), care administreaza aceste spatii. Conducerea AFI a sesizat in repetate randuri pretul redus al chiriilor spatiilor comerciale, detinatorii contractelor de inchiriere fiind suspectati ca subinchiriaza la valori de ordinul a mii de euro aceste spatii, in beneficiul propriu. Bugetul municipalitatii este astfel lipsit de sume importante de bani. In Bucuresti, AFI are in administrare circa 1000 de spatii cu alta destinatie decat cea de locuinte. (M.S.)
Oferte turistice 2007
La editia a XVII-a a Targului de Turism al Romaniei, ce se vea desfasura in perioada 29 martie-1 aprilie, vor participa peste 300 de firme din 20 de tari. Targul se desfasoara la Complexul Expozitional ROMEXPO si vor fi prezente agentii de turism si turoperatori, hoteluri, pensiuni si statiuni turistice, reprezentanti din alte tari, prestatori servicii de transport, servicii financiare si de asigurari, pregatire profesionala, promovare si marketing turistic. TTR va fi structurat pe 3 sectiuni: Sectiunea comerciala - pavilioanele 13-14-15 (agentii de turism si turoperatori), Sectiunea internationala - pavilionul 17 (participari oficiale, colective si individuale din strainatate) si Sectiunea turism intern - pavilionul 16 (hoteluri, pensiuni, turism balnear, turism rural, institutii de turism din Romania). Pe baza biletului de intrare vizitatorii care vor trece pragul complexului expozitional Romexpo, pot participa la o tragere la sorti in care sunt oferite o multime de premii. (Corina SCARLAT)
 Afisari: 186  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  TVA, la loc comanda!    
  Termen-limita pentru impozitele locale    
  Guvernul recunoaste ca taxa de inmatriculare este discriminatorie    1 comentariu
  "Coanda" si "Vlaicu" au fuzionat    
  Subventii pentru ciuperci si apa    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02292 sec.