Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Apa Nova contra CGMB
Cele patru proiecte de hotarare care vor fi discutate, in sedinta de sambata, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), privind sanctionarea Apa Nova cu 6,1 milioane de euro, reprezinta doar o solicitare de plata adresata companiei, ca urmare a propunerilor ARBAC, a comunicat, ieri, compania Apa Nova. "Este important de mentionat ca, potrivit aceleiasi proceduri contractuale, CGMB va putea accesa Garantia de Buna Executie numai dupa ce Comisia de Experti va emite o hotarare cu privire la dreptul Concedentului de a executa Garantia de Executie si la cuantumul sau suma care poate fi executata", precizeaza reprezentantii companiei. Apa Nova isi mentine punctul de vedere "ca penalitatile propuse de ARBAC sunt nejustificate, deoarece compania a indeplinit si mentinut toate nivelurile de servicii ce fac obiectul propunerilor ARBAC". Apa Nova este acuzata de ARBAC ca a incalcat mai multe obligatii contractuale. In cazul in care consilierii municipali vor aproba cele patru proiecte, Apa Nova este obligata sa plateasca, la inceputul lunii mai, 6,1 milioane de euro. (M.S.)
Sanctiuni la Salvare
Conducerea Serviciului de Ambulanta al Capitalei a sanctionat ieri 12 angajati ai institutiei, pentru ca au actionat gresit in cazul accidentului din 13 martie, din Sectorul 1, cand un motociclist a ranit grav o femeie care traversa neregulamentar. In urma anchetei administrative, medicul coordonator din ziua accidentului, Catalina V., a pierdut dreptul de a mai exercita aceasta functie, ceea ce presupune o diminuare a salariului cu aproximativ cinci milioane de lei pe luna, iar membrii echipajelor si operatoarele au fost sanctionate disciplinar cu 10% din salariu, pentru o perioada de trei luni, a declarat, pentru Mediafax, Ovidiu Cismaru, directorul Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB). Potrivit directorului, medicul coordonator a fost vinovat intrucat a trimis la o urgenta de gradul zero echipaje din sectoarele V si Vl, la ora de trafic intens, cand circulatia peste Podul Grand este foarte dificila. "Medicul coordonator a trimis o ambulanta de la sediul central la un caz mai putin grav decat cel de pe strada Jiului. Ea a spus ca s-a pierdut si nu a mai actionat corect", a explicat Cismaru. (C.P.)
Tratament nou pentru astmatici
"Symbicort SMART" este o noua abordare terapeutica in tratamentul astmului, de acum utilizata si in Romania. Combinatia Symbicort (budesonid/formoterol) este utilizata ca medicatie de intretinere; insa, in primul rand, este singura terapie astmatica ce poate fi folosita si ca medicatie de urgenta pentru remiterea rapida a simptomatologiei. Mai exact, astmaticii au de acum terapiile de intretinere si de urgenta cuprinse intr-un singur inhalator. Inovatia Astra Zenteca/UK este bazata pe rezultatele Studiul "The International Asthma Patient Insight Research (INSPIRE) 2", care a relevat faptul ca peste jumatate dintre pacientii cu astm sunt necontrolati, si chiar daca folosesc regulat medicatia de intretinere, totusi 74% folosesc si medicatia de salvare in fiecare zi. Prin urmare, boala este scapata de sub control. (C.P.)
Pastele amana olimpiadele
Ministerul Educatiei va modifica calendarul olimpiadelor scolare, din cauza proastei programari a fazei nationale, chiar in a doua zi de Paste.
Evaluarea sanatatii, dupa 1 iulie
Programul de evaluare a sanatatii romanilor va functiona de la 1 iulie 2007, iar medicii de familie vor primi laptopuri si imprimante portabile pentru gestionarea raportarilor catre CNAS.
 Afisari: 198  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Curent si gradinite la toata lumea!    1 comentariu
  Evacuari cu scandal in Bucuresti    
  Doar 10% dintre medicii de familie si-au cumparat cabinetele    1 comentariu
  "Reabilitam strazi in paralel cu amenajarea parcarilor"    
  "George Enescu" mai bogat    
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01029 sec.