Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Evacuari cu scandal in Bucuresti
-- Locatarii caminului de nefamilisti din incinta Liceului "Petru Poni" din Capitala, care au protestat, luni seara, fata de decizia primariei de a-i evacua din locuintele pe care le ocupa ilegal, vor putea ramane acolo doar pana la 1 iunie.
Cristian Hrituc, consilierul primarului Sectorului 6, ne-a declarat, ieri, ca Ministerul Educatiei si Cercetarii va construi acolo un campus pentru liceeni, astfel incat locatia trebuie eliberata. "Primaria Sectorului 6 analizeaza posibilitatea acordarii de locuinte sociale celor indreptatiti, iar celorlalti, care nu au nici macar buletin de identitate, ori au domiciliul in alt sector sau in afara Capitalei, nu le poate rezolva situatia. (...) Sunt 40 de familii care locuiesc acolo, si e o situatie existenta de 10-11 ani. Acesta a fost un liceu industrial arondat unei fabrici, iar cand s-a desfiintat, caminul a fost dat in administrarea liceului, si, practic, sitatia s-a perpetuat an de an", ne-a explicat Hrituc intreaga situatie.
Marti seara, un protest similar a izbucnit si in Sectorul 5, protagonistii fiind copiii din Centrul de plasament "Sfantul Nicolae". Unitatea va fi inchisa pana la sfarsitul anului, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului. "Autoritatea ne-a pus in vedere inchiderea centrului, care nu mai corespunde actualelor exigente. (...) Noi am discutat cu tinerii inca de anul trecut, le-am explicat ce masuri vor fi luate, ca nimeni nu va ramane pe drumuri. (...) Unii dintre ei, cei majori, au fost nemultumiti de faptul ca vom pune la dispozitie apartamente la comun, ei dorind locuinte individuale", a explicat Florentina Marin, seful DGASPC-Sector 5. Primaria a declansat deja procedura de achizitie de pe piata libera a locuintelor cu 3 sau 4 camere, de tip modul, unde tinerii vor fi supravegheati de un asistent.
n Magda SEVERIN 
 Afisari: 212  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Curent si gradinite la toata lumea!    1 comentariu
  Doar 10% dintre medicii de familie si-au cumparat cabinetele    1 comentariu
  "Reabilitam strazi in paralel cu amenajarea parcarilor"    
  Stiri pe scurt    
  "George Enescu" mai bogat    
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00892 sec.